Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Speed Wars v0.15.1 by Felipe Medeiros

Felipe Medeiros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra już wiem jak dodać świat w panelu admina ale niestety nie działa wywala błąd z linijką

if(isset($_GET['action']) && $_GET['action'] == 'send'){
    if($config['moral_activ']){
        $moral = "1";
    }else{
        $moral = "0";
    }
    $db->query("INSERT INTO `save_rounds` (`name`,`start`,`end`,`description`,`speed_units`,`moral`,`speed`,`map`) VALUES ('".parse($name)."','".parse($_POST['start'])."','".parse($_POST['end'])."','".parse($_POST['description'])."','".parse($config['movement_speed'])."','".$moral."','".parse($config['speed'])."','".$config['map_design']."')");
    $id = $db->getlastid();

$allys = array();
    $result = $db->query("SELECT `username`,`ally`,`rang`,`points`,`villages` FROM `users` ORDER BY `rang` LIMIT 50");
    while($row = $db->fetch($result)){
        if($row['ally'] != '-1'){
            if(!array_key_exists($row['ally'],$allys)){
                $res = $db->query("SELECT `short` FROM `ally` WHERE `id`='".$row['ally']."'");
                $r = $db->fetch($res);

$allys[$row['ally']] = entparse($r['short']);
                $ally = $r['short'];
            }else{
                $ally = $allys[$row['ally']];
            }
        }else{
            $ally = "";
        }
        $db->query("INSERT INTO `save_players` (`round_id`,`username`,`rank`,`points`,`ally`,`villages`) VALUES ('".$id."','".$row['username']."','".$row['rang']."','".$row['points']."','".$ally."','".$row['villages']."')");
    }
    header("LOCATION: index.php?screen=save_round&done");
}

$tpl->assign("start",$start);
$tpl->assign("name",$name);
$tpl->assign("end",$end);
$tpl->assign("description",$description);
$tpl->assign("is_send",$is_send);
$tpl->assign("error",@$error);

Jak ktoś będzie wiedział oco chodzi niech napisze proszę ;) błąd tkwi w 1 lini którą podałem :)

Opublikowano

Dobra wszystko mi działa grafa rejestracja teraz niech ktoś mi powie jak dodać nowy świat ?

Bo się loguję ale nie mogę wybrać nowego świata (chyba go nie ma)

Baza danych odpalasz potem tabela worlds i tam dodajesz nowy tam gdzie masz server wpisujesz powiedzmy swiat1 i musisz utworzyć subdomene o takiej nazwie i nakierować ją na folder sws albo swb :)

Siemanko :D !

Nowicjusz
Opublikowano

Ja już wszystko zrobiłem i wszystko ładnie działa tylko teraz wyskoczył problem z rozbudową wioski :D bo naciskam żeby rozbudować/wybudować i nic :( ;D

Nowicjusz
Opublikowano

Hehe chyba za dużo bugów nie wiem czy opłaca się zajmować tymi plikami ...

Nie ma dużo bugów :P Moim zdaniem to są bardzo dobre pliki :D tylko trochę rzeczy trzeba zrobić ale to jak w każdych :) :P ja będę nad nimi pracował jak coś zrobie wartego uwagi to obiecuje że się z wami tym podzielę :) ale nic nie gwarantuje ;p

Opublikowano

@KNF

Jak żeś odpalił, bo ja mam problem z samymi światami, tj dodaje, ale zalogować się nie mogę, błędy z bazy wyskakują że w zasadzie nie ma bazy załóżmy speed.home.worlds i już lipa

Siemanko :D !

Nowicjusz
Opublikowano

No to musisz zrobić bazę świata i tam na świecie ustawić xD i jeszcze dodać w bazie świat :P

patrzcie jak pięknie śmiga xD

8c74571f7c7ef.jpg

a344e06dc8f7b.jpg

Jednak i budowa budynków już Mi działa :D ogólnie to już wszystko śmiga :D

5ad240412f33a.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...