Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać, jeżeli chce pracować za granicą.

Vante7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Co jest lepszym wyborem, jeżeli w przyszłości chcę pracować za granicą. Wiadomo wymagany jest przede wszystkim język. Uczę się języka Angielskiego oraz Hiszpańskiego. Angielski jest w stopniu community, hiszpański raczej początkujący.

Czy pójść do liceum, klasa humanistyczna z angielskim. Czy do jakiegoś technikum typu gastronomiczne lub inne.

Będę miał zamiar pójść na jakieś studia, tylko jeszcze nie wiem jakie.

Oraz pytanie czy przyjmą mnie do pracy za granicą z wykształceniem średnim ? Typu po liceum + matura ? Oraz jakiej pracy mogę się spodziewać za granicą. Kraje: Niemcy, Anglia, Holandia, Usa oraz inne.

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

Jeżeli chodzi o szkołę to musisz sam wybrać to, co Cię interesuje. Ja bym poszła do liceum, ale Ciebie może bardziej interesować gastronomia. Pracę ze średnim wykształceniem pewnie byś znalazł, ale nie licz na nie wiadomo co. Oczywiście - zarobisz ileś tam euro, co w przeliczeniu na złotówki da ogromne sumy, ale pamiętaj, że za granicą też trzeba się utrzymać i żyć. Końcem końców musisz dobrze przemyśleć, co konkretnie chciałbyś robić, bo zmywak czy sprzątanie Cię chyba nie satysfakcjonuje? ;)

Opublikowano

Oczywiście. Muszę wybrać, ale jak myślisz, czy Liceum, a potem studia. Dadzą mi jakieś szanse na znalezienie pracy za granicą ? Bez żadnej specjalizacji typu technik

Opublikowano

Oczywiście. Muszę wybrać, ale jak myślisz, czy Liceum, a potem studia. Dadzą mi jakieś szanse na znalezienie pracy za granicą ? Bez żadnej specjalizacji typu technik

Jeżeli będziesz dobrze znał język (a najlepiej dwa), będziesz po studiach to na pewno bez większego problemu znajdziesz tam pracę. :) Przynajmniej moja kuzynka nie miała z tym żadnego problemu.

Opublikowano

Studia są trudne ? Bo wiadomo teraz trudno o pracę.

Każdy mi mówi, że studia to najlepszy okres w jego życiu. Co nie zmienia faktu, że pewnie nie raz, nie dwa będziesz musiał przysiąść na dłużej do nauki. :)

Opublikowano

Specjalizacja typu technik nie jest Ci potrzebna, gdy masz tytuł przykładowo mgr inż. Skończysz odpowiedni kierunek i możesz się dobrze ustawić poza krajem. Fajnie by było uciec na studia za granicę, ale wiadomo, że to kosztuje.

Studia są trudne ? Bo wiadomo teraz trudno o pracę.

Zależy od kierunku, Twoich chęci i zdolności.

Każdy mi mówi, że studia to najlepszy okres w jego życiu.

To będę wyjątkiem potwierdzającym regułę i powiem, że nie mogę się już doczekać ich końca ;__;

#don't care

Opublikowano

Witajcie.

Co jest lepszym wyborem, jeżeli w przyszłości chcę pracować za granicą. Wiadomo wymagany jest przede wszystkim język. Uczę się języka Angielskiego oraz Hiszpańskiego. Angielski jest w stopniu community, hiszpański raczej początkujący.

Czy pójść do liceum, klasa humanistyczna z angielskim. Czy do jakiegoś technikum typu gastronomiczne lub inne.

Będę miał zamiar pójść na jakieś studia, tylko jeszcze nie wiem jakie.

Oraz pytanie czy przyjmą mnie do pracy za granicą z wykształceniem średnim ? Typu po liceum + matura ? Oraz jakiej pracy mogę się spodziewać za granicą. Kraje: Niemcy, Anglia, Holandia, Usa oraz inne.

1. Idź do liceum. Serio

2. Po liceum to studia na pewno

3. Wezmą, bez żadnego problemu. Sam rok (w 2 liceum) pracowałem w Niemczech bez żadnych problemów :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Idziesz do technikum

Uczysz się niemieckiego

Robisz kurs na prawko i na spawacza lub np. na operatorów duzych maszyn

Z komunikatywnym jezykiem zarobisz do 10k zł w Niemczech w takich zawodach, poniewaz potrzebuja takich ludzi...

Ale jezeli znasz tez angielski to spawaczy na wyspach takze potrzebuja. Na statki itp.

Poczytaj na google'ach (duzo poczytaj) jakich pracownikow brakuje na Wyspach, w Niemczech, Belgia i Holandia i zobaczysz.

Opublikowano

Chcę iść do Liceum, dlatego, że nie mam za ciekawej sytuacji. Mianowicie wychowuję mnie babcia, ma ona swój wiek. Nie daj Bóg umrze mi np w 3 klasie technikum, załamię się i wtedy co ? Nie dam rady zdać do 4 i zrobić kursu.

Co do Liceum, chyba jednak wybiorę to. Wiadomo ogólniak, a potem jakie studia preferujecie ? Są jakieś typowo łatwe kierunki ?

Opublikowano

Nie myśl o tym, co łatwe.. pomyśl raczej o tym, co Cię będzie interesowało i co da pracę. Studia techniczne/przyrodnicze będą najlepsze, jeśli planujesz i tak wyjechać za granicę. Humanistyczne sobie odpuść.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...