Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Pierwsza gra Ahri.

FireShield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grasz całkiem ok jak na swój level co do buildu jest w miarę okej tylko na ch.. ci ten hextech w 2 grze którą tu wkleiłeś ;d przecież to syf na ahri troche ;d.

Jako doświadczony gracz tą postacią powiem ci ,że jest to postać mocno sytuacyjna i strasznie mobilna jeśli chodzi o build. Polecałbym zagrać ci buildem zaczynasz czerwony eliksir potki + ward /potem łezka nastepnie maska zielona potem deathfire grasp (taki itemek z czaszką) potem rabadon/zhonya zależnie od sytuacji next void staff i na koniec konczysz maske na ta niebieska z łeżki budujesz kostur. No i oczywiscie w międzyczasie buty.

Idealny build na ahri nie mówie ,że akurat tobie musi pasowac ale moim zdaniem idealny świetny dmg dobre cooldowny sporo many oraz dobre survi wszystko co potrzeba do carrowania gier.

Pozdrawiam i powodzenia.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grasz całkiem ok jak na swój level co do buildu jest w miarę okej tylko na ch.. ci ten hextech w 2 grze którą tu wkleiłeś ;d przecież to syf na ahri troche ;d.

Jako doświadczony gracz tą postacią powiem ci ,że jest to postać mocno sytuacyjna i strasznie mobilna jeśli chodzi o build. Polecałbym zagrać ci buildem zaczynasz czerwony eliksir potki + ward /potem łezka nastepnie maska zielona potem deathfire grasp (taki itemek z czaszką) potem rabadon/zhonya zależnie od sytuacji next void staff i na koniec konczysz maske na ta niebieska z łeżki budujesz kostur. No i oczywiscie w międzyczasie buty.

Idealny build na ahri nie mówie ,że akurat tobie musi pasowac ale moim zdaniem idealny świetny dmg dobre cooldowny sporo many oraz dobre survi wszystko co potrzeba do carrowania gier.

Pozdrawiam i powodzenia.

Dzięki na pewno spróbuję z tym buildem jakąś grę rozegrac ;p

A tu macie taki ss grą Zac'em ( nigdy przedtem nim nie grałem )

http://scr.hu/0gsh/2ammp

lucyfergif.gif

Opublikowano

Pozdrawiam i powodzenia.

Bardzo ciekawy build. Zwłaszcza że na poziomach poniżej 25 rzadko kiedy zdarza się gra z junglą. Tak więc twój start jest bez sensu.

Co do Ahri, troche nią kiedyś grałem (s2). Zaczynasz standardowym buildem, buty + 3xmikstura na hp. Łezka jest opcjonalnym wyborem i zależy bardziej od tego jak bardzo agresywnie grasz. Dobrym wyborem jest właśnie Athena (Athene's Unholy Grail, po Polsku zapewne coś typu Nieświęty Kielich Ateny) głównie przez Magic Resist który przydaje się w fazie liniowania. Następnie kupujesz Liandry Torment ("niebieska maska" jak to ujął kolega wyżej) i Rabbadona. Jeżeli często jesteś focusowany budujesz Zhonię, jeżeli nie, możesz złożyć Rabbadona. Ostatni item jest właśnie czysto opcjonalny. Może to być np. wspomniana wyżej łza, ale wtedy budujesz ją jako pierwszy item. Jeżeli przeciwnicy budują masowo Magic Resist, to zainwestuj w void staff (kostur pustki czy jakoś tak).

Opublikowano

Ta niebieska maska to zapewne Udręka Liandrego?

Ps. Teraz bd próbować Lee Sinem grać lub Maokaiem ale nw czy mi to wyjdzie ;d.

Ps2. Dziś chyba 20 lvl i runy kupie ; p

Sweetgrove nadal się nie dowiedziałem jaki lvl masz ..

lucyfergif.gif

Opublikowano

Ta niebieska maska to zapewne Udręka Liandrego?

Ps. Teraz bd próbować Lee Sinem grać lub Maokaiem ale nw czy mi to wyjdzie ;d.

Ps2. Dziś chyba 20 lvl i runy kupie ; p

Sweetgrove nadal się nie dowiedziałem jaki lvl masz ..

Ma bodajże 17 Lv, bo na głównym koncie dostał bana za flame, trolling i leaving :)

@

Lee Sin dobry midder i jungler. Ganki zajebiste, jeśli go ogarniesz to będziesz niszczył. :p

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Ma bodajże 17 Lv, bo na głównym koncie dostał bana za flame, trolling i leaving :)

@

Lee Sin dobry midder i jungler. Ganki zajebiste, jeśli go ogarniesz to będziesz niszczył. :P

A mógłbyś mi podać jego nick? Nawet na pw..

@top Mam już runki wydałem na nie na razie 3700 ip. Jeszcze wydam bodajże 7000 ip Około bo wszystkich nie wykupiłem .

lucyfergif.gif

Opublikowano

A mógłbyś mi podać jego nick? Nawet na pw..

@top Mam już runki wydałem na nie na razie 3700 ip. Jeszcze wydam bodajże 7000 ip Około bo wszystkich nie wykupiłem .

Ten sam co na MPC :)

@

Runki ważne, ale lepiej zabierz się za nie na 25+ lvlu, będzie po prostu lepiej ;p

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Ładnie Ci idzie gz :) Build skądś czy twój ? Nie radziłbym hextecha składać i kielicha . Zamiast kielicha złóż roa na pewno lepiej się sprawdzi :) Oby tak dalej .

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mpcxlol ma rację. Jak można nie umieć last hitować minionków? :s

Poćwicz, farma najważniejsza

Opublikowano

Po uj ten temat, każdy miał teki mecze gdzie chciałoby sie je wrzucić ale bez przesady. Czego nie wrzuciłeś jak miałeś 1/14 sivir?

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

To była troll game z kumplami ;o

I nie wiem czy jesteś idiotą czy takiego udajesz ale nie wrzucam wszystkich ss'ów gdzie mam dobre staty..

Może pochwal się swoimi? i naucz się pisać może najpierw okej?

Ps. Mam teraz problem z lolem jak się ładuje do gry to wyskakuje, że przestał działać. Teraz reinstalluje może to coś zadziała ; /

lucyfergif.gif

Opublikowano

? ma 17lv, i się cieszy że mu to wyszło.

większość z was pewnie siedzi na bronzie, jego poziom do 17lvl'e, w końcu taki ma lv, boże.

Gash! JEDEN CO DOBRZE GADA!

@topic

zmień trochu build, ja bym proponował, maga, rylai, WoTA, berło otchłani, rabadon, coś sytuacyjnego np. zhonya.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Jprdl. Pokaż klase na rakedzie a nie ....

Ja tam trynda na normalach rozpierdalam wszystkich a na rankedach nie udaje mi sie grac tak dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...