Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer problem prosze o pilną odpowiedź!

credin92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy tutaj to dobre miejsce na takie pytania ale potrzebuje pilnej pomocy natomiast miałem komputer i parametrach:

Plyta głowna asrock

Procesor 2,6ghz jeden rdzen

Pamiec ram 2gb ddr 2 667

windows xp 32bitowy

karta graficzna Radeon 1300x series jakos tak.

Pykam w gierke Silkroad Online i na tych parametrach nie miałem z nia problemów duzych, ale kupilem sobie zestawik nowy:

- Procesor INTEL Pentium 2 x 3,00 GHz BOX dla podstawki 775

- W zestawie jest wentylator + radiator do procesora + pasta termoprzewodząca

- Stabilna i markowa płyta główna
MSI z SATA 3 Gb/s już pod CPU QUAD

- Wbudowana szybka karta sieciowa LAN (10/100/1000 Mbit)

- Wbudowana karta dźwiękowa już w najwyższym standardzie HD Audio

- Wbudowana karta graficzna INTEL Graphics GMA X4500 UP 1 GB RAM

- Duża ilość szybkiej pamięci 4 GB DDR3 1333 MHz

- GRATIS: manual do płyty głównej oraz sterowniki

- INFORMACJE DODATKOWE: PLATFORMA JUŻ ZGODNA Z SYSTEMEM WINDOWS 8
( obsługuje także starsze systemy 7 , vista , xp )

I zainstalowalem windowsa 7 64bitowego i wlozylem tez karte graficzną tą co miałem wczesniej

I mam problem bo ogolnie parametry lepsze windows tez po zmianie

ale ta gra tj, Silkroad Online mi strasznie sie zacina tak jak vym mial 0 FPS wyglada to tak jak szybki "pokaz slajdów" poprostu nie ma plynnej gry i grafika jest dziwna zupelnie jakies dziwne kolory inne obrazki mam i piksele widać co moze byc tego przyczyną? karta jest dobra ta zintegrowana a ta druga co wsadziłem tez dobra bo na niej grałem i bylo dobrze zainstalowalem tez directa 10 i nadal to samo co moze byc przyczyna prosze o pomoc! jestem zielony w tym dodam jeszcze wymagania gry:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7a5eb11cedd82c41 direct 9.0c też zainstalowałem a co do windowsa to kumple graja na windows 7 i smiga ładnie chodz w wymaganiach jest:windows 200,xp,vista. naprwde nie wiem co mzoe byc przycyzna tych zaciec i błedow graficznych.

SharpMind / Byczeq

Opublikowano

Dostałem plyte ze sterami wszystko bylo instalowane to wszystkiego najnowsze aktualizacje itp.

SharpMind / Byczeq

Opublikowano

Do zintegrowanej nie instalowałem bo jej nie uzywałem a ta stara która uzywałem przy nowych cześciach to mam zainstalowane najnowsze.

SharpMind / Byczeq

Opublikowano

Kupiłeś gotowca(widać nie próbuj wmawiać że nie kupiłeś) więc się nie dziw. Dziwne że ten szajs w ogóle tę grę odpala.

Polecam lekturę: stopgotowcom.pl

graphic.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...