Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] lagi w grze!

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam bez przerwy ten sam problem iż mam lagi w grze.

Wygląda to następująco : Odpalam sobie grę, gra ładuje się wszystko pięknie, ładnie, lecz gdy już jestem w grze i zaczynam ruszać myszką, przemieszczać się po mapie czy używać skilli strasznie mi się tnie gra. Wystarczy, że po prostu ruszam myszką po ekranie nic nie robiąc w grze to tnie mi się gra. Spadają mi przy tym fps'y i jest tak bez przerwy od 2 dni .

Nie wiem co mam już zrobić, skanowałem komputer, naprawiałem LoL'a , reinstallowałem go i dalej jest to samo, ustawiałem też grafikę w grze na niską i dalej nic ;/

Proszę o jakieś porady co z tym zrobić bo nie mogę grać..

Opublikowano

Wylacz wszystkie komunikatory typu GG, Skype, TS3. Moze cos pobierasz?

A lącze jakie masz? Masz full sygnal?

Opublikowano

Spadają mi przy tym fps'y i jest tak bez przerwy od 2 dni .

To tez ma cos do rzeczy

Opublikowano

Lag jest od internetu a zacinanie kompa to Freeze... ile razy można powtarzać...

Wcześniej tak nie było?

Jeżeli tak nie było to nie można wykluczyć wirusa albo zesrania się sterowników od karty...

Przeinstaluj stery.

Tnie mi się tak od 2 dni, wcześniej wszystko ładnie działało .

Sterowniki też już przeinstalowywałem i dalej tnie.

Wirusów żadnych nie mam, skanowałem ze 3 razy już komputer..

Wylacz wszystkie komunikatory typu GG, Skype, TS3. Moze cos pobierasz?

A lącze jakie masz? Masz full sygnal?

Wcześniej miałem włączone wszystko typu gg, skype i śmigało ładnie, więc wątpię by teraz tak się cięło przez to.

Jest tak jak pisałem. Gra się tnie jak ruszam myszką po ekranie, nie ważne czy coś naciskam, wystarczy , że tylko nią poruszam po ekranie i wszystko się tnie. Fpsy spadają do z ok. 60-80 do 10-15 . Ale dawniej mając 15 fps'ów to i tak mogłem grać, teraz niestety nie...

Proszę o jakieś porady bo już nie wiem co zrobić..

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/ <-- sprawdź, ostatni sposób polecam osobiście i daj znać czy pomogło ;)

Ściągnąłem ten program, zrobiłem wszystko jak należy.

Odpaliłem grę robiąc grę niestandardową z botami, działało całkiem, całkiem. Grać się dało.

Ale zaraz po tym poszedłem na grę na ludziach 5vs5 i dalej jest to samo ;// Tnie się tak, że nie da się grać. Ruszam tą myszką i się tnie .. :(

Proszę o jakieś rady, bo już nie mam pojęcia jak to naprawić..

Na laptopie gra działa dobrze, a na komputerze jest jak jest...

Opublikowano

To w takim razie coś musi być z kompem nie tak... nie przegrzały się niektóre podzespoły albo coś?

Według mnie wszystko jest okey . Problem jest tylko z LoL'em sprawdzałem wiele innych gier i tnie się tylko lol ..

Opublikowano

1.) Zainstaluj od nowa sterowniki.

2.) W lolu zrób opcję repair.

3.) Zainstaluj sobie NET Framework.

4.) Wyłącz proces PMB, lub PBM (Zapomniałem dokładnej nazwy, ale jest to program, który psuje lola)

5.) Zeskanuj kompa

6.) Ściągnij GameBoostera

//Reklama OFF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...