Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ataki na serwer Dedykowany [dedyk]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie mam pewną siec serwerów o od pewnego czasu wiem ze ktoś się konkretnie bawi w wyłączanie mojego serwera ( poprzez crasche) Nie wiem jak to robi ale Serwer po prostu umiera... na pewno nie jest to kwestia zmiany haseł ponieważ już to robiłem. Wiem że ktoś to robi specjalnie bo robi to na polecenie pewnej osoby, oraz zniszczyli nam także forum. Proszę o Jakąkolwiek pomoc.

Serwer stoi na pukawce wiem ze to nie jest najlepszy host ale dobry na początki serwerow.

Ps. podejrzewam jakieś ataki typu DOS/DDOS jest możliwość się przed tym jakoś uchronić bo pisałem już do suportu pukawki o włączenie dodatkowych zapór itp i nic to nie pomogło ;(

b_560_95_1.png

Opublikowano

Jeszcze pytanie w jaki sposób server się wyłącz czy krótko trwale (Ddos) czy inne gówno (Dos, Anonymous External Atack, Gravy, Zero's) Czyli czy crasher łamie osłone czy tylko blokuje do niej dostęp np. czy to jest tak, że wyłącza się a po wyłączeniu Crashera znów działa czy musisz go potem włączać manualnie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...