Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co po gimbazjum?

Co wybrać?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Hmm?

• Informatyka
      23
    • Hotelarstwo
      1
    • Mechanik
      8
    • Logistyk
      4
    • Budownictwo
      4
    • Ekonomia
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie się z tą informatyką.

Po 1: Informatyków jest bardzo dużo i nie wiem czy uda się znaleźć pracę.

Po 2: Informatyka wcale nie jest łatwa; trzeba być dobrym z matmy.

Mam znajomego który był w technikum informatycznym. Po krótkim czasie zrezygnował, gdyż nie mógł tego wszystkiego ogarnąć.

Opublikowano

Co robią w takim technikum informatycznym?

Czy wszystko sprowadza się do programowania? (Java/C++ -.-).

A jeśli ktoś 'jara się' tworzeniem stron www? Grafiką? Efektami specjalnymi? Wyjebane ma na programowanie.

Opublikowano

To jest twój wybór a nie nasz,robi się to co lubi a nie to za co dostaniesz najwięcej kasy a co nie będzie cię cieszyć jak wybieram informatyczne,jeżeli je dałeś pierwsze w ankiecie to znaczy,że pierw o nich pomyślałeś i zapewne chcesz tam iść.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Na pewno. Nie informatyk bo robisz mi konkurencje ;-) , a tak na serio jak nie rozumiesz matmy to ciezko bedziesz miec. Chyba ze grafika, myslales o teleinformatyce?

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

A jak tam z matmą? Jestem z niej noobem.

Prawie wszedzie jest matematyka rozszerzona :(

Ja mialem 2 w gimnazjum z matmy ale jak sie spiąłem to teraz tez daje rade ;)

Na inf/logistyk/ekonomia napewno jest matematyka rozszerzona w mechaniku ( o ile to technikum) również powinna byc

Z tych wszystkich wymienionych to logistyk/mechanik najbardziej opłacalne ja poszłem na elektryka jest kupa nauki ale mysle ze warto ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja chyba sie wybiorę do LO na inf/mat/fiz chyba to będzie najlepsze rozwiązanie bo histori i biologi ni chuja nie ogarne ;p

tak ale w liceum i tak będziesz się uczył historii itd ,

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie się z tą informatyką.

Po 1: Informatyków jest bardzo dużo i nie wiem czy uda się znaleźć pracę.

Po 2: Informatyka wcale nie jest łatwa; trzeba być dobrym z matmy.

Mam znajomego który był w technikum informatycznym. Po krótkim czasie zrezygnował, gdyż nie mógł tego wszystkiego ogarnąć.

Nawet w wiadomościach często mówią, że informatycy mają najłatwiej znaleźć pracę!

Informatki uczy się bardziej samemu w domu bo w szkole dużo nie uczą...

Opublikowano

Z informatyków, tyle co wiem, najbardziej pożądani są programiści(chyba także ogólnie wśród zawodów). Nie wiem jak jest z resztą, a szkół informatycznych jest od brzydko mówiąc ch*ja.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

mój tata pracuje w tepsie (Orange) i mówi że tam zatrudniają informatyków na pół roku płacą im za to około 1500zł i zwalniają i tak w kółko, Dlaczego? bo jest dużo bez robocia a biedaczek za każde pieniądze będzie pracował ;)

Opublikowano

Jesteś na kompie częściej więc to przynajmniej troche w Informatyce już będziesz miał, ja bym także wybrał informatyke lub Mechanik

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Logistyk, albo mechanik. Informatykami już się rzygać chce. Jest ich tylu na rynku, ile jest ruskiego paliwa w obiegu .

9368_gold.png

Opublikowano

Logistyk, albo mechanik. Informatykami już się rzygać chce. Jest ich tylu na rynku, ile jest ruskiego paliwa w obiegu .

I co z tego? jest zapotrzebowanie to rosną jak grzyby po deszczu , każda firma , przesiębiorstwo ma strony , każdy ma komputer ba 2 nawet , laptop , i tablet , i naprawisz sobie sam ? Kto będzie robił oprogramowania ?

Opublikowano

I co z tego? jest zapotrzebowanie to rosną jak grzyby po deszczu , każda firma , przesiębiorstwo ma strony , każdy ma komputer ba 2 nawet , laptop , i tablet , i naprawisz sobie sam ? Kto będzie robił oprogramowania ?

Może Pierdyliard innych informatyków?

@top

Lepszym wyborem będzie:

Mechatronik

Ekonomia

Nie bierz informatyka, ze względu na to, że pracy nie znajdziesz ( 90% gimbazy idzie na "infomatykę", konkurencja jest )

oraz hotelarstwa - chyba, że lubisz pucowanie butów, zbieranie gówna ze zlewu czy chociażby stanie jako wieszak, albo jako typ w recepcji.

Z własnym hotelem jest trudno

Można też na psychologię

graphic.png

Opublikowano

Rzygać to się chce na polityków! Ta tyle informatyków, a tak mało dobrych rzeczy? Mówisz, że jest ich dużo bo zwracasz uwagę tylko na zdanie "Ja jestem informatykiem", a gdy ktoś powie "ja pracuje na budowlance" to cisza. Wiesz czemu tak reagujesz? Dlatego, że w szkole pi4pszą tyle o grach i komputerach.

Opublikowano

Może Pierdyliard innych informatyków?

@top

Lepszym wyborem będzie:

Mechatronik

Ekonomia

nie rob z siebie idioty znam duzo osob .a tylko 2 poszlt do technikum inf i jedna na studia, jest zapotrzebowanie na informatykow

Nie bierz informatyka, ze względu na to, że pracy nie znajdziesz ( 90% gimbazy idzie na "infomatykę", konkurencja jest )

oraz hotelarstwa - chyba, że lubisz pucowanie butów, zbieranie gówna ze zlewu czy chociażby stanie jako wieszak, albo jako typ w recepcji.

Z własnym hotelem jest trudno

Można też na psychologię

nie rob z siebie idioty, jest malo informartykow znam duzo ludzi tylko 2 osoby poszly do technikum inf, a jedna na studia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...