Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecraft :/

Damian6553

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to odpowiedni działa ale.. dlaczego może mi lagować minecraft ?

-Komputer mam dobry

-OptiFine mam

Dobrze ustawione wszystko ;/

Pewnego dnia na serwerze zaczęło mi tak lagować (na wersji 1.5.1) i już laguje i na SP i na innych serwerach..

Dlaczego tak może być ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W 1.5.1 nie zostały zaktualizowane biblioteczki. To jest problemem. Zaktualizuj LWJGL (biblioteczki do MC)

Nie dość, że nie będziesz miał lagów, to będziesz mógł pisać polskie znaki w grze ^^ Sam mam to zainstalowane.

Wpisz sobie w google "MPCforum Minecraft LWJGL" Od razu Ci wyskoczy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

1.Włacz minercaft

2.Uruchom Menadzer zadan

3.Wejdz w zakladke Aplikacje

4.Kliknij PPM na Minecraft

5.Przejdz do procesu

6.Kliknij PPM na proces

7.Ustaw priorytet

8.Kliknij Wysoki

I minercaft powinien miec wiecej FPS (musisz to robic za kazdym razem gdy uruchamiasz minercaft )

:D Na wesoło ... 

Opublikowano

Wylacz animacje w OptiFine i zmniejsz widocznosc, zaktualizuj LWJGL, przeczysc komputer CCleanerem i daj wiecej ram'u dla Minecraft'a.

surprise motherfucker

Opublikowano

Wszystkie powyższe opcje są dobre, ale skoro sądzisz że masz dobry komputer, dobrze ustawionego MC itp to może być wina serwera lub twojego internetu.

Opublikowano

Wejdz w : Kliknij prawym na pulpit , Panel sterowania NVIDiA ( Jesli masz NVIDIA , bo nie podales zadnych info ) , nastepnie w Ustawieniach globalnych zaznaczasz ,, Procesor NVIDIA o duzej wydajnosci ,, , zamykasz.. Klikasz Control + Alt + Delete , Menedzer zadan , zamykasz niepotrzebne procesy , a na javaw.exe klikasz prawym , ustaw priorytet , Wysoki lub b.wysoki:) Licze ze pomoglem , jesli tak , daj +

Dziekuje.

Odpisz.

Shakes And Fidget

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...