Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem :(

Norbis135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, około 5 miesięcy temu zakupiłem nowy komputer. Do tej pory nie grałem w żadne tak bardzo wymagające gry. Ale gdy np. odpaliłem BF2, zaczął pojawiać się duży problem. Chodzi o to, że jak spadną fps dokładnie poniżej 49 FPS, pojawiają się takie lagi jak bym grał przy 15-20 fps, jest to bardzo denerwujące np. gdy chce nagrać coś z gierki i mam 30-40 fps to katastrofa :( Robiłem nawet format systemu, nic nie dało. Tak jest w każdej grze, tylko jak spadnie poniżej 49 FPS.

Specyfikacje kompa:
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630
Procesor: AMD FX 6100 6x Rdzeni (3.3GHz w trybie turbo 3.9GHz)
Ram 8 GB DDR3
I jeszcze jedno, nie wiem czy to właśnie w tym problem ale po zakupieniu komputera nie było zasilacza, więc poszedłem do takiego sklepu i kupiłem zwykły zasilacz za 10zł (nawet nie wiem jaką ma moc)
Bardzo prosze o odpowiedź bo to ważne dla mnie :(

Opublikowano

Nie dziw się bo to co kupiłeś to gówno.

Po drugie zasilacza nie kupisz za 10zł. I tak, mogę stwierdzić że się nie znasz i kupiłeś jakiś gówniany.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No przecież wiem, że kupiłem gówniany zasilacz dlatego pytam się czy to może być ten problem. Lub jaki podzespół sprawia ten problem...

Opublikowano

Ja do gier bym zmienił kartę graficzną :)

I jak kupiłeś zasilacz za 10zł to pierwsze co bym zrobił to kupił nowy zasilacz...

Renomowane marki według pewnego forum, na którym znają się na rzeczy:

Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Xilence (tylko nowe modele od 2012r), Yesico, Zalman.

Musisz obliczyć ile Twoje części potrzebują prądu i dodać jeszcze na zapas, wtedy szukaj dobrego zasilacza.

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Komputerek pewno z allegro, bo widać po procku.

W.g mnie nie masz się co dziwić nie patrzy się na ilość rdzeni i to jak super Ci go opiszą i wgl.

tylko lepiej się spytać internautów.

Co do tego kompa to na oko 500w wystarczy jak się nie myle. Jeśli dysponujesz 230 zł to mam b. ciekawy.

Jednak jeśli nie to do 150 zł znajdziemy coś :D

graphic.png
Opublikowano

Zasilacz za 150zł to znajdziesz spokojnie Corsair VS 450W albo dopłacisz i masz 500W. Grafika np. za 330zł znajdziesz już Radeon HD 7750. Dopiero jak wymienisz na te podzespoły pograsz sobie w BF3. A starą grafikę sprzedasz za 150zł na allegro, a nawet drożej.

Opublikowano

Ponawiam temat, ponieważ mam już zasilacz 500W, a problem ten sam, żadnej różnicy :( Może pamięć ram, płyta głowna, dysk twardy? Ja sam już nie wiem :(

Opublikowano

No przecież wiem, że kupiłem gówniany zasilacz dlatego pytam się czy to może być ten problem. Lub jaki podzespół sprawia ten problem...

Kupiłeś gówniany zasilacz i gówniany komputer. Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej i podaj temperatury jak grasz.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Kupiłeś gówniany zasilacz i gówniany komputer. Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej i podaj temperatury jak grasz.

Na tym zasilaczu nie naciskaj nawet POWER.

Za 10zł ? Nie mam pojęcia, co to musi być.

Poza tym zasilacz zasila, nie robi nic więcej :DD

Do tego zestawu na dzień dzisiejszy :

High Power Elementar 500w - 165zł

Sapphire Radeon 7770 - 420zł.

Pod ten procek na dodatek bez O/C nie włożył bym więcej.

Opublikowano

Na tym zasilaczu nie naciskaj nawet POWER.

Za 10zł ? Nie mam pojęcia, co to musi być.

Poza tym zasilacz zasila, nie robi nic więcej :DD

Do tego zestawu na dzień dzisiejszy :

High Power Elementar 500w - 165zł

Sapphire Radeon 7770 - 420zł.

Pod ten procek na dodatek bez O/C nie włożył bym więcej.

Przecież napisałem kilka postów wyżej, że mam nowy 500w...

Opublikowano

Przecież napisałem kilka postów wyżej, że mam nowy 500w...

Ślepy jeszcze nie jestem :P .

Co z tego, że nowy, jak za 10zł nie dostaniesz nic godnego uwagi ?

Prawdziwe 500w zaczyna się od ~180zł, ale ten High Power nie jest zły ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...