Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytnie] czy sata 1 będzie działała na płycie z sata 3?

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie aktualnie posiadam sata 1, a w płycie którą zamierzam kupić jest sata 3 czy będą one ze sobą działać? nie mogłem na necie znaleźć nic nt. sata 1 z sata 3 jedynie sata 2.

Ale jeśli sata 2 działą z sata 3 to chyba bez różnicy?

Wiem że prędkość nagr/odcz będzie mniejsza ale ale budżet nie pozwala.

graphic.png
Opublikowano

Tak, wszystkie SATA są ze sobą kompatybilne. Tyle, że starsze SATA są powolniejsze ale to nic.

SATA I na SATA II i III zadziała. Sam miałem dysk SATA II na mobo z SATA III.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Dzięki, jeszcze jedno pytanie żeby nie otwierać nowego tematu mianowicie jaka płyta główna i karta grafi. obsłuży 2 ekrany ?

czy to będzie coś z seri radeon 7850? czy zwykły 4850 bądź / 5450 da rade? procek na tą chwile o jakim myślę to AMD Phenom II Quad Core X4 Black Edition 965 AM3 BOXmówię odrazu że będzie to służyło --> 1 do grania ( w np. gta ) drugi do lookania forum itd. ( to są tylko moje plany więc wszystko może się zmienić :D )

graphic.png
Opublikowano

Seria 4 i 5 chyba nie wspiera Eyefinity, więc 7850 będzie dobry. Procek jest OK, pamiętaj o dobrym chłodzeniu i płycie bo on ma duże możliwości OC.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeśli karta graficzna radeona to patrz czy jest zastosowana technologia AMD Eyefinity.

Ta technologia pozwala na wyświetlanie obrazu na co najmniej dwóch monitorach działających niezależnie od siebie.

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

niestety z racji takiej że mój budżet wynosi około 1,5k zł ( zobaczymy ).

bude, nagry jest.

procek jaki mam na myśli to ten co podałem

płyta główna :

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/gigabyte-ga-970a-ud3-amd-970-socket-am3-pciedzwglansata3usb3raidddr3,23262.html

karta grafi : tak jak mówiłem jeśli wystarczy tylko radeon 4850 / 5450 to sądzę że to będzie to, jednak jęsli to nie wystarczy pomyślę nad 7850 /oc

zasilacz oczywiście markowy :

SilentiumPC Deus G1 600W

ram:
g. skilla 2x4gb ddr3 1333mhz cl7

atualna buda ma boczne chłodzenie i z przodu na dole ;).

Aha jeśli mogę kolegów się spytać to :

czy ten procek posiada tą funkcje AMD Eyefinity? Chcę być w 100% pewny tego co kupuje.

graphic.png
Opublikowano

Procesor do wyświetlanego obrazu nie ma nic, tylko KARTA GRAFICZNA. Wszystkie radki z serii 7 mają i chyba część z serii 6.

Części dobrałeś sobie dobrze.

Opublikowano

do oglądania na dwóch rożnych monitorach wcale nie potrzeba extra wyjebanej karty z technologiami których nawet niektórzy nie rozumieją o co w nich chodzi

wystarczy zwykła z dwoma wyjściami albo druga dodatkowa byle jaka karta do tej co się posiada

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...