Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Początek przygody z DarkOrbit

Antonov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie. Planuję rozpocząć przygodę z DarkOrbit. Będzie to moja pierwsza gra internetowa/przeglądarkowa planuję grać na serwerze Polskim najlepiej Polska 1 z powodów osobistych (gra żona chcę zrobić jej niespodziankę).

Co możecie mi powiedzieć o tej grze?

jaką firmę polecacie wybrać?

ile trzeba w te grę zainwestować?

jak grać aby coś ugrać?

Czy warto kupić konto na Allegro jeżeli tak to do jakiej kwoty ?

Jakie statki kosmiczne polecacie?

Jak oceniacie jakość obsługi klienta?

Jak wygląda tu robienie poziomów?

Jak kończy się gra?

w grach jestem trochę zacofany ostatnia moja gra to była Contra na pegasusie pytania

Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Darkorbit jest to gra przeglądarkowa bezpłatna (oczywiście jeśli nic nie kupujesz.). Poleceam Ci firmę MMO. Nie musisz iwestować chociaż ja kupuje bota (program do gry) za 40zł. Ja gram 29 godzin i nawet dobry jestem :) . Polecam wylicytować statek Goliath (licytacja za kredyty czyli waluta w grze). Poziom nabija się niszcząc wrogie statki. Na początku gry jest tutrioal. Resztę może ci żona podpowiedzieć :) Pozdrawiam.

Opublikowano

-O tej grze można powiedzieć że kiedyś była fajniejsza :D

-Ja polecam Vru chyba najlepsza firma moja pierwsza i jest ok :D

-To zależy czy chcesz grać ucziwie

-No w 1 miesiąc może dasz radę zorbić stare fe :P

-Tak warto kupić do 300zł ;p

-Ja polecam golca :D

-no osbługa jest ok ;p

-Poziom się cieszko wbija po 17 ;p

-Ta gra się nie kończy

1372773027-U369116.png

Sygnatura by . Gentleman .

Opublikowano

Jeszcze mi możecie powiedzieć na czym polegają "klany" oraz co to są: wróble, ziemniaki spotkałem się z takimi określeniami na systemie komunikacji globalnej gry. I czy pomogli byś Cie mi dobrać konto do tej gry z allegro? Jakieś adresy do ciekawych aukcji czym taniej tym lepiej

Opublikowano

Jeszcze mi możecie powiedzieć na czym polegają "klany" oraz co to są: wróble, ziemniaki spotkałem się z takimi określeniami na systemie komunikacji globalnej gry.

Wróbel to określenie na VRU, natomiast ziemniak na MMO EIC, małe przeoczenie.

Klan może utworzyć każdy gracz z odpowiednią ilością kredytów. Klany mogą toczyć między sobą wojny, można przekazywać członkom kredyty uzbierane z podatku, itd.

Opublikowano

To teraz pytanie co bardziej się opłaca grać uczciwie czy nie uczciwie ? Ile trzeba zainwestować w grę by mieć wszystko najlepsze. Bo z tego co widzę przedmioty w grze są ograniczone

Opublikowano

Wróbel to określenie na VRU, natomiast ziemniak na MMO.

Klan może utworzyć każdy gracz z odpowiednią ilością kredytów. Klany mogą toczyć między sobą wojny, można przekazywać członkom kredyty uzbierane z podatku, itd.

Taka mała poprawka, bo kolega wprowadził w błąd

Ziemniak to EIC. Na firmę MMO mówi się baton ;)

@up

Są dwie opcje

Wydać 10tyś na konto

Wydać 120zł i mieć konto za 10tyś

Bany są rzadko spotykane ;)

Opublikowano

Hmm to rzeczywiście trzeba pograć nie uczciwie z tego co widzę,

to teraz co do konta jakie kupić tak w granicach 50-150 złotych najlepiej na allegro podacie mi jakieś propozycje? Nie za bardzo wiem czym się kierować

Opublikowano

Najbardziej opłacalne byłoby kupno kbota/pbdobota z tych nieuczciwych, jeżeli mozesz czekać to się opłaca, ale jak chcesz mieć na teraz dobre konto to opłaca się także kupić, bocenie zabiera dużo czasu. Kolega na górze napisał że starą fe zrobisz w 1 miesiąc, ja sądze że bez pomocy z zewnątrz (żona/przelew/bot) zrobisz to w dłuższym czasie. Co do firm to nie ma "najlepszej firmy". Takie rzeczy można wywnioskować na podstawie rankingu, lecz nie PD mówi o tym jak firma jest zgrana co jest bardzo ważne w tej grze.
@Edit
Co do kupna to patrz czy konto nie było bocone lub czy nie dostało warna.Patrz ile ma PP i czy drony wszystkie na 16 poz. Ważnym elementem jest też apis/zeus czy LF4 ale to już droższe rzeczy.
NIE kupuj na tablica.pl

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Co to jest stara fe? i czym się różni od nowej fe?

Elitarne wyposażenie statku przed laserami typu lf4 itp

Stara FE:

31 lf3

16 bo2

16 napędów (te za 2k)

różnie potrzebne dodatki

Nowa FE w sumie nie wiem z czego się składa :)

Opublikowano

Stara FE - około 35 laserów lf3 (cena 10.000 uri) , 15 napedow po 2k uri./szt i okolo 15 bo2 oslon / 10k uri sztuka = wszystko mozna za kredki licytowac + 8 irkow

nowa fe = 35 lf4 = lasery baaardzo trudne do zdobycia w skrzyniach pirackich + apis zeus (dron) i wszystkie rzeczy ulepszone na 16 pzm / 100k uri za 1 przedmiot

edit; up szybszy :D

Opublikowano

Stara FE(Full Elita) to statek który posiada:
- statek goliath
- 31 LF3
- 15 napędów za 2k uri, czyli FS(Full Speed)
- wszystkie potrzebne dodatki które teraz da się kupić tanio za kredyty
- 15+ BO2, najlepszych osłon, niektórzy się pewnie nie zgodzą, ale sądze że 15 osłon wystarczy, jak kto woli, bo można wsadzić 31 osłon na starą fulke.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."

Opublikowano

Dobrze to teraz podajcie mi jakiś link do aukcji na allegro, kwota między 50-150 złotych tak by konto dało się rozwijać za pomocą bota. Nie wiem od czego zacząć i czego szukać

Opublikowano

W aukcji chciałbym zwrócić uwage że sprzedawca nie podał ilości BO2 i LF3. Co do konta to jest OK, w razie czego firme można zmieniać(odejmuje 50% poważania).

Opublikowano

U mnie możesz za 25zł kupić konto z leonovem, ale dobrym ^.-

a nie, przecież nie można handlować... sorry ? :D

Ps. Leonov na 1 gali ( x - 1 / x - 2 / x - 3 ) - mapy jest lepszy od goliatha, Leonovem wale po 7k, a goliathem 4k - jest różnica ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...