Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Ataki BOTÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Wbijają mi na serwer boty z Chińskich/Indonezyjskich serwerów.

Najpierw dostaliśmy jakiegoś DDoSa, wczoraj. Potem na serwer zaczęły wbijać boty, zbanowaliśmy ip i był spokój, aż do dziś.

Wszedł ktoś i zaczął reklamować 'ImperiumCraft.pl', delikwenta zbanowałem ale ktos poszedł tam i zaczął spamować naszym IP. Chwilę później zaczęły wbijać boty. Nie wierzę w przypadek. Co z takim fantem zrobić?

IP BOTÓW: 118.97.208.194

118.96.52.126 i inne z indonezji.

Opublikowano

W pluginie od rejestracji (Authme, xAuth, CrazyLogin) ustaw czas rejestracji 10 sekund.

Wgraj AntiJoinBot oraz AntiBot

Dzięki tym zabezpieczeniom atakującemu się znudzi, bo nic jego boty nie dadzą.

Wgraj też plugin CustomServerMessages lub ustaw w configu essentials, by nie było widać "joined the game" oraz "left the game"

Dzięki temu serwer nie będzie się lagował i atakującemu nic to nie da.

343731479829004887779.png

Opublikowano

W pluginie od rejestracji (Authme, xAuth, CrazyLogin) ustaw czas rejestracji 10 sekund.

Wgraj też plugin CustomServerMessages lub ustaw w configu essentials, by nie było widać "joined the game" oraz "left the game"

Tyle że serwer wyłącza się zaraz po włączeniu. Mam CrazyLogin, powiadomienia wyłączę ale potem, bo i tak serwer nie działa.
Opublikowano

Wgrałem te pluginy, ale boty nadal wbijają.
Opublikowano

Siema to ten kturemu zarobaliście obsydjan. sprubuj jakoś zbanować lub zmienić adres ip serwera to może pomoże. MÓWIEŁEM ŻE TYM BOTOM CO STAŁY ŹLE PATSZYŁO Z SKINÓW:D

=================================================================================================================

Zapraszam na Kanał YT: http://www.youtube.c...x2r0TZdXev5iGNA

=================================================================================================================

Opublikowano

Siema to ten kturemu zarobaliście obsydjan. sprubuj jakoś zbanować lub zmienić adres ip serwera to może pomoże. MÓWIEŁEM ŻE TYM BOTOM CO STAŁY ŹLE PATSZYŁO Z SKINÓW:D

One się logują na setkach adresów IP, nie ogarne tak szybko banować.
Opublikowano

to sprubuj je avastem pszczuć bo może jakiś plugin miał trojana

Opublikowano

Wiem jak to jest. ten który reklamował ImperiumCraft.pl za to że go zbanowałeś zaczoł podpisywać się pod czyjeś IP neta (jest to możliwe lecz trudne(no chyba że ma jakiś program)) Spamuje to jak nie wiem co to będzie dosyć trudne bo ip jest wiele. Ale można zmienić IP twojego serwera by ten koleś go nie znał.

Opublikowano

Wiem jak to jest. ten który reklamował ImperiumCraft.pl za to że go zbanowałeś zaczoł podpisywać się pod czyjeś IP neta (jest to możliwe lecz trudne(no chyba że ma jakiś program)) Spamuje to jak nie wiem co to będzie dosyć trudne bo ip jest wiele. Ale można zmienić IP twojego serwera by ten koleś go nie znał.

Nie można, to VPS.
Opublikowano

kurde kiepsko podstaw go od nowa może?? z tą samą mapką

Opublikowano

Mogłeś cioto nie reklamować się u nas na serwerze :) Od teraz będziemy niszczyć twój serwer codziennie :)

Kto reklamował się na 'waszym' serwerze? To 'Monek' wszedł na nasz serwer i zaczął reklamować, potem ja zrobiłem to samo. Oko za oko, sorry.
Opublikowano

Polecam Firewall + IPtables :) jak dobrze skonfigurujesz to będzie gitara i dopisz to iptables

iptables -I INPUT -p all -s 118.97.208.194 -j DROP

iptables -I INPUT -p all -s 118.96.52.126 -j DROP

Oczywiście to nie gwarantuje 100% obrony przed DDos'ami :),ale powinno na zawsze dobrze zablokować te 2ip.

@Up pluginy na DDosy są śmieszne ;d

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Bot nazywa się gravy TO NIE JEST DDOS można go pobrać z tej stronki arm4x.com aby zablokowac jego dzialanie musisz zbanować wszystki możliwe ip tego bota domyślne są wpisane znajdziesz jak go ściągniesz w jego plikach jak je zbanujesz to nie ma możliwości więcej ataków tym programem .

1.214.197.170:1080
2.185.108.83:8080
2.228.123.22:8080
2.228.126.226:8080
2.228.6.74:80
2.228.6.74:8080
10.13.71.76:80200
itp......... musisz je poprostu dopisać do banedip
Opublikowano

Hheheh ale młoty. Przed tym się nie uchronicie, nie ma na to sposobu który będzie działać. Podlega to karze? Hhaha . A wiesz, że sprzedawanie vip'ów i innych gówien nawet jak zaznaczysz, że to "dobrowolne" wpłaty na serwer , nie rozliczasz się z urzędem skarbowym to To podlega karze. A takie śmieszne wchodzenie botami myślisz, że ktoś będzie się tym zajmował? W jakim ty kraju żyjesz...

Opublikowano

dami11500 ale podatek płaci się jeśli zarobek roczny przekroczy ok. 550 zł jeśli tego nie przekracza to to jest w pełni legalne jeśli oczywiście nie łamie to zasad świadczenia usług drogą elektroniczną.

Opublikowano

Możliwe że możesz ale nie znajdziesz ich ip przez tego bota bo on sobie ustala własne ip zresztą policja i tak nie będzie raczyła zwrócić na to uwagi.

Opublikowano

konrad132 nie bądź taki hop do przodu bo wiem o tobie tyle informacji że głowa mała :)

PS Te adminy z Twojego serwera to powiedzą wszystko hehe

PS 2 Do odpowiedzialności? Hhehehehe.. To nie ja wchodzę tylko jakieś boty, więc chcesz do odpowiedzialności pociągnąc... bota? A wgl to wyjdź czasem z domu bo chyba nie wiesz jak w Polsce działa system sądowniczy i policyjny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...