Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak uzyskać darmowy kod na 48h [Xbox Live]

Gość P0L1SH_Eagle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszym poradniku opiszę jak uzyskać darmowe kody na 48h do Xbox Live. Ta procedura wymaga jedynie trochę sprytu i przestrzeni na naszym dysku (około 21 MB). No to zaczynamy :

Krok 1 : Zakładanie konta xbox live

Krok 2 : Pobranie Programu generującego kody

Krok 3 : Uzyskanie kodu

Krok 4 : Wymiana kodu

Krok 1 : Zakładanie konta xbox live

Zanim założymy konto xbox live musimy być zalogowani na koncie na którym aktywujemy xbox liva na 2 dni. Następnie przechodzimy do :

Ustawienia -> System -> Ustawienia Konsoli -> Język i ustawienia regionalne i w ustawieniach regionalnych zmieniamy na Japonię.

K4JKfaQl.jpg

Po zmianie Ustawień regionalnych musimy się wylogować z naszego prawdziwego konta i założyć nowe konto fake z którego uzyskamy kod na 2 dni xbox liva.

7hFZpCXl.jpg

Po założeniu nowego konta klikamy guzik Xbox Guide (ten środkowy) i wybieramy Dołącz do Xbox Live.

kV64Ow1l.jpg

A następnie klikamy Dołącz do Xbox Live.

nNQfewQl.jpg

klikamy kontynuuj.

K1c70tgl.jpg

a potem wpisujemy nasze imię , dodam że wpisywane dane nie muszą być prawdziwe.

AIBJzqwl.jpg

W momencie kiedy dochodzimy do wyboru naszego maila wymyślamy sobie jakiś ale należy pamiętać żeby końcówka maila zawsze była taka : @jp.com inaczej możemy nie dostać kodu.

eCgjulAl.jpg

W następnym kroku wybieramy obojętnie jakie pytanie , odpowiadamy na nie i przechodzimy dalej.

El0Q0mkl.jpg

Teraz gdy mamy podać datę urodzenia to najlepiej wybrać taką co wskaże że mamy 18 lat a następnie klikamy gotowe.

9WSZHfpl.jpg

Po wybraniu daty urodzenia sprawdzamy czy wszystko jest poprawne jak wpisywaliśmy w poprzednich krokach po czym klikamy kontynuuj.

qIu4Q8hl.jpg

Teraz tutaj musimy zaznaczyć : Marketing konsoli xbox i Marketing partnerów po czym potwierdzamy klikając Potwierdź.

fBVua9bl.jpg

W tym kroku akceptujemy warunki korzystania z usługi xbox live klikając zaakceptuj.

46olc0kl.jpg

W tym momencie musimy trochę poczekać aż system xbox live aktywuje nam konto i wybierze losowo nasz GamerTag (Tag Gracza).

M8ZtT7dl.jpg

Po tym zabiegu tworzenia konta online na ekranie może pojawić się takie coś jak na zdjęciu poniżej , gdy to się stanie klikamy B i jesteśmy s powrotem w naszym dashu.

MjJQq07l.jpg

To by było na tyle jeżeli chodzi o tworzenie konta xbox live ;) Przejdźmy teraz do korku 2 czyli uzyskanie programu do wygenerowania naszego kodu na 2 dni.

Krok 2 : Pobranie Programu generującego kody

W naszym dashu przechodzimy do zakładki gry po czym wybieramy Monster Hunter Frontier 5 i klikamy X.

cmscMDAl.jpg

Następnie wybieramy : Bezpłatna Wersja Demo po czym klikamy A.

vvjl7Dxl.jpg

Teraz musimy potwierdzić pobranie po czym poczekać około minuty lub pięciu (zależy to od szybkości naszego łącza).

jOrsHJ4l.jpg

Po pobraniu Monster Hunter Frontier 5 wychodzimy do dasha i przechodzimy do następnego kroku.

Krok 3 : Uzyskanie kodu

W tym kroku w dashu wchodzimy w : Gry -> Moje Gry

ddFKbdPl.jpg

Teraz wybieramy program który pobraliśmy wcześniej i uruchamiamy go klikając A.

jys2CL0l.jpg

Następnie czekamy aż się uruchomi i klikamy start. Po kliknięciu start powinna się wczytać taka stronka jak na screenie poniżej a my powinniśmy przepisać kod do okienka poniżej (nawigacja po stronie odbywa się za pomocą analogów) po czym musimy kliknąć pomarańczowy guzik.

fLxr8HMl.jpg

Tutaj jest lista znaków które pomogą nam rozgryźć tą magiczną Japońską wersje Captcha.

Rx9ifiSl.jpg

Jeżeli źle przepisaliśmy kod albo jest ich brak będzie wyskakiwać taki błąd i w tym przypadku jeżeli chcemy jeszcze raz przepisać poprawnie inny kod klikamy LB po czym cofniemy się do poprzedniej strony i zostanie wygenerowany nowy kod.

WL2k29Kl.jpg

Gdy dobrze przepiszemy kod captcha to powinniśmy uzyskać kod na 2 dni xbox live. Kod do xbox live to jest ten pierwszy gdzie pisze XBOX LIVE 48 więc następnie przepisujemy go gdzieś na kartkę albo robimy screena telefonem , wychodzimy do dasha za pomocą (xbox guide) i brniemy do następnego kroku.

nMDydaLl.jpg

Krok 4 : Wymiana kodu

W tym kroku teraz się wylogowujemy i zalogowujemy na konto w którym chcemy mieć xbox live po czym klikamy xbox guide i przechodzimy do Gry i aplikacje -> Wymień Kod

lPvqmAtl.jpg

Teraz przepisujemy kod który uzyskaliśmy w poprzednim kroku po czym klikamy gotowe.

vbvGUWKl.jpg

Jeżeli dobrze przepisaliśmy kod powinno wyskoczyć takie okno oczywiście klikamy Zrealizuj teraz.

kSyrNvAl.jpg

Po zrealizowaniu kodu dostaniemy wiadomość o tym że nasze konto uzyskało status Xbox Live Gold na 2 dni i oraz że odliczanie się zaczeło od chwili aktywacji kodu.

zm7t6mal.jpg

I oto cała filozofia uzyskania kodu na xbox live :-)

FAQ :

P: Czy za to można dostać bana ?

O: Nie nie można dlatego że te kody są na 48h i jednoznacznie możesz je kupić na Allegro które pewnie i tak większość z nich pochodzi z

tego same źródła czyli MFH.

P: Czy jeżeli wpiszę ten kod na stronie xbox.com to uzyskam 14 dniowy xbox live ?

O: Nie ponieważ to już nie działa bo Microsoft załatał tą dziurę.

P: Czy można zainstalować Monster Hunter Frontier na USB ?

O: Tak można zainstalować na USB jednakże wymaga to użyciu kilku programów które skopiują grę z komputera na USB.

Mam nadzieję że rozwiałem wszelkie wątpliwości związane z tematem.

- P0L1SH_Eagle

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No, widac napracowanie, przyda sie to nowym uzytkownikom. Z mojej strony like i prosba o przypiecie ;) .

ruch_13.jpg
Opublikowano

Czy można robić 2 razy na jedno konto ? bo przedwczoraj kody zrobilem sobie 3 na kazdym innym koncie a teraz od nowa chcę i nie działa. Czy muszę inne konto zrobić ?

1921.png

Opublikowano

Czy można robić 2 razy na jedno konto ? bo przedwczoraj kody zrobilem sobie 3 na kazdym innym koncie a teraz od nowa chcę i nie działa. Czy muszę inne konto zrobić ?

Musisz zrobić nowe konto.

Jak spróbujesz wygenerować kod, na koncie na którym wcześniej go wygenerowałeś, to wygeneruje Ci się taki sam jak wcześniej :D

Opublikowano

Lol ? od kiedy można to robić ... (po co ja gold kupiłem) Wiesz dzięki że poinformowałeś leci + :)

No już chyba parę dobrych lat jak mi się zdaję.

Co do tematu prosiłbym o przyklejenie jeżeli można :)

Opublikowano

@up

Nie masz racji kolego...

Było już wcześniej ale przerwa była w kodach i po wpisaniu cyfr nie wyskakiwał kod tylko jakiś tam tekst po chińsku :)

@top

Dzięki za pomoc już 5 kodów mam czyli 10 dni ;)

Pryndam w coda 4 :) jak ktoś chcę zagrać to zapraszajcie bubu2812pl na xbox'ie ;)

1921.png

Opublikowano

Jeszcze jeden sposób jest na to kiedyś na allegro kupiłem poradnik i nie zmieniam jenzyka ani nie robie kąt :D TYLKO INACZEJ :p

Proszę o zniesienie mi ostrzeżeń ponieważ mam już niestety 90% i za to przepraszam !

Opublikowano

Nie lepiej kupić sobie w sklepie z CB-Radio,Xbox360 pc itd kod na miesiąc Xbox live za 20zł ? ^.-

Opublikowano

Nie lepiej kupić sobie w sklepie z CB-Radio,Xbox360 pc itd kod na miesiąc Xbox live za 20zł ? ^.-

Nie opłaca się na miesiac za 20zł.

Jak już to lepiej kupić na rok jak będzie jakaś promocja za 129zł : )

Wychodzi dużo taniej niż kupując po miesiącu.

Opublikowano

Nie opłaca się na miesiac za 20zł.

Jak już to lepiej kupić na rok jak będzie jakaś promocja za 129zł : )

Wychodzi dużo taniej niż kupując po miesiącu.

Każdy woli jak chce ... Ja kupuję na miesiąc i mi, to starcza .. nie miało by sensu kupować na rok, skoro i tak dzień w dzień nie będzie nikt grał, no chyba, że jakiś porządny maniak ..

Opublikowano

wszystko ok ale do cholery głupie znaczki męka przy 1 kodzie 2 h i nie poprawnie wpisywalem te cyfry !!

Proszę o zniesienie mi ostrzeżeń ponieważ mam już niestety 90% i za to przepraszam !

Opublikowano

wszystko ok ale do cholery głupie znaczki męka przy 1 kodzie 2 h i nie poprawnie wpisywalem te cyfry !!

Przecież, to nie jest aż takie trudne.

Ja gry pierwszy raz robiłem kody, to też z 20 minut wpisywałem, ale teraz to już prawie na pamięc znam te japońskie cyfry i zrobienie jednego kodu, wraz z utworzeniem konta, uruchomieniem gry itd zajmuje mi ok. 8min.

Więc, jeśli będziesz już któryś raz robił kody, to będzie łatwiej :P Wystarczy się dobrze przyjrzeć. : )

Opublikowano

Jeżeli ktoś gra sporadycznie powiedzmy co weekend albo jak ma trochę czasu to warto spędzić te 10 minut na wygenerowanie tego kodu a wtedy za te zaoszczędzone 20zł można sobie kupić browara albo jakieś Doritosy.

Co do poradnika to zrobiłem go bo dużo cwaniaczków generuje sobie takie kody i sprzedaje je na Allegro zarabiając na tym co według mnie to już trochę przegięcie.

Opublikowano

czy jeśli zarejerstruje się na xboxrewards to za golda moge dostać MSP??

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszystko fajnie

jak wiadomo kazda konsola ma unikalny nr seryjny, korzysta z jedej puli adresów IP - np naszego providera itd......

czy nie zablokują po jakims czasie danej konsoli za nagminne generowanie duzych ilosci kodow ???

komus juz zablokowali ???

jakie sa Wasze opinie ???

pozdrawiam,

torad

Opublikowano

wszystko fajnie

jak wiadomo kazda konsola ma unikalny nr seryjny, korzysta z jedej puli adresów IP - np naszego providera itd......

czy nie zablokują po jakims czasie danej konsoli za nagminne generowanie duzych ilosci kodow ???

pozdrawiam,

torad

Kody są całkowicie legalne i możesz ich robić ile chcesz.

Ludzie już ok ponad roku robią masowe ilosci i sprzedają po 500 sztuk na allegro i żadnego bana nie dostają.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszystko fajnie

pozdrawiam,

torad

NO pewnie zbanują tak jasne chyba żartujesz :P nikomu nie zbanują ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...