Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Npc z wioski

lolux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę się rozpisalem więc jeżeli nie chce ci się czytać przejć od razu do ptk 2.

ptk 1:

Jakiś czas temu naszło mnie na zagranie w minecrafta na singleplayer :E bez żadnych modów itp.

Postanowiłem znaleźć jakąć wioskę i sobie budować razem z wieśniakami. Pierwszy problem polegał na tym że przez pierwsze kilka dni nie mogłem znaleźć wioski xD (Łaziłem po mapce i nocowałem w piramidach, domkach na bagnach a raz nawet w dżunglowej pustyni :D) Po kilku dni tułaczki znalazłem piękną wioskę na trochę nierównym terenie ale się wyrówna (Mój save waży już około 330mb więc sporo świata przechodziłem). Wybudowałem sobie domek itp. itd. a tu następnego dnia budzę się (w grze) idę do centrum wiochy a tam z domku wychodzi cała chmara zarażonych wieśniaków zombie, nie miałem wyjścia i ubiłem. Warto wspomnieć że gram na hardkorze więc to że zombie wlazło do domów npc mnie nie dziwi. W wiosce nie zostało zywej duszy oprócz kilku bałwanów które zrobiłem dla hecy :E.

ptk 2:

I tu pojawia się moje pytanie! Czy możliwe jest że npc znowu pojawią się w wiosce po tym jak zjadło je zombie? Czy nie ma szans na spawn wieśniaków bez użycia jakiś czitów (np creativa :D) i muszę znaleźć sobię nową ;/?

Opublikowano

Jeżeli w wiosce zostały ci jeszcze jakieś wieśniaki, to je rozmnóż. Jeżeli nie masz ani jednego to nie wiem czy sie zrespią, lecz podejrzewam że nie

Opublikowano

Jak są zatrute, to możesz je wyleczyć, ale jak już umarły to sory - masz problem. Może w nocy była plaga zombie, czy patrzyłeś na nią może?

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Opublikowano

Prawdopodobnie już ci się nie zrespią. Następny raz jak znajdziesz wioskę ogrodź ją, i postaw parę golemów.

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

Następnym razem zagonie je do domu, i zamienię drzwi na stalowe. One nie wyjdą, a zombie do nich :E

Dzięki za szybką odpowiedź.

Opublikowano

Zapewne się nie zrespią już. Musisz użyć jajka albo coś :P

Następnym razem zbuduj im parę golemów, tak na wszelki wypadek ;)

pkgKpWv.png

Baj Mi

Pomóż, I Daj Lajka < 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...