Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pasta

Awangard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pewnie bedziecie sie ze mnie smiac ale .. chodziłem po wszystkich sklepach w moim miescie i nigdzie nie było pasty termoprzewodzacej.. Znalazlem w sklepie za strasznie niska cene '7zł '' wysmarowałem procesor nia ale niestety nie widac roznicy.. Temperatura procesora (Core 1 ,Core 0 ) tak jak miała 40,45 *C. Rzadko ale spada do 35

Czy ja zle ja nalozyłem czy to tylko uroki pasty za całe 7 zł ?

Opublikowano

40*C to dobra temperatura :P o co chodzi?? :D

Ja sie na temperaturach nie znam.Najwysza mam od GPU (Karta Graf) 60 + . A gdy bede gral w bf i sie podniesie do tych 50 + to nic mi sie nie spali ?

Opublikowano

Karta graficzna do 70 stopni jest jak najbardziej w porządku i nie ma się czym martwić.

Nowsze procesory bez problemu dają radę do 80 stopni, potem mogą się spiekać.

Najlepiej podaj jakie masz GPU i CPU to się zobaczy.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Jak będziesz miał ponad 120 stopni daj znać

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Karta graficzna do 70 stopni jest jak najbardziej w porządku i nie ma się czym martwić.

Nowsze procesory bez problemu dają radę do 80 stopni, potem mogą się spiekać.

Najlepiej podaj jakie masz GPU i CPU to się zobaczy.

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9600GT

A procesor:Pentrium dual core e-4600. A teraz z dxdiag. - Intel Core 2 duo 2,4 Ghz (O/C 2,7 Ghz)

Opublikowano

Eee człowieku... nie ma co się martwić, wszystko jest jak najbardziej w porządku. Pisz jak temperatury będą przekraczały na CPU co najmniej 65 stopni, a GPU 80.

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9600GT

A procesor:Pentrium dual core e-4600. A teraz z dxdiag. - Intel Core 2 duo 2,4 Ghz (O/C 2,7 Ghz)

Jeśli robiłeś O/C na BOX'ie, to nie ma się co dziwić ;D. Temp i tak w porządku.

Opublikowano

Dobra pasta kosztuje (w sklepie internetowym) ~20zl wiec to co kupiles to najgorszy chlam dodawany do chlodzen procesorow itp.

Jak procesor sie przegrzewal bedzie to poprostu sam sie womputer wylaczy i nie bedziesz mogl go wlaczyc przez jakis czas. Teraz wszystko ma zabezpieczenia wiec nie ma sie o co bac.

Opublikowano

może to być wina obudowy piekarnika dla tego ci się grzeje tak

Ja pierdziele... jak obudowa może być przyczyną grzania się procka, skoro procek wcale się nie grzeje? xD

Mój PC:

Opublikowano

może to być wina obudowy piekarnika dla tego ci się grzeje tak

Obudowa moze byc w jakims procencie problemem z grzaniem, ale to zabawnie smieszne ilosci temperatury . Mam to 60 *C GP z obudowa bede miał MaX 65*C .

Opublikowano

ja mam procek Intel Core 2 duo 2,4 Ghz temperatura 35-40 pate kupiłem za 13 zł a przed wymiana miałem 32

;):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...