Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Jak zarabiać. Na Początku swojej rozgrywki 1-55 LV

Etaldd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Cie jak to czytasz to zapewniam Cie , że trafiłeś do poradnika robionego

przez gracza który ma doświadczenie w grze od początku (;

Nie będzie tu każdych klap czy pomyłek, od początku 2013 roku troche się zmieniło.

Pododawali nowe wierzchowce jak i Petki <:

Chodzi tu o zarabianie, jak dobrze uzbierać na coś Kase, na wymażoną Sp czy też Eq.

No to zaczynajmy..TEN PORADNIK JEST PRZEZNACZONY DLA OSÓB OD 1 DO 55 LV.

RESZTE PORADNIKÓW NAPISZE W INNYCH CZĘŚCIACH.

Najpierw od 1 do 36 lv [;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. W sumie 1 i to chyba nawet znanym sposobem jest zarabianie na ZBIERANIU WSZYSTKIEGO , o co tu dokładnie chodzi?

Jeżeli jesteś początkującym graczem NT, roisz swoje 1 miesje. To po 1, gdy zabijam Złośniki czy też owieczki, podnosisz

dosłownie wszystkoo. Zaczynająć od Ziaren kończąc np na Vampiach od wampirków.

Te niby mało istotne przedmioty, są naprawdę dla Nas ważne.

Podnosimy je wszystkie, udajemy się na Rynek i szukamy NosBazar, jest to NPC u którego wystawiamy

itemki, i moga to kupić gracze z całego servera (:

Macie tutaj, zawsze na ch2, jest tam dookoła tego tum ludzi (: . Wybieracie Wstaw i wstawiacie swoje ziarna czy też inne itemki co pozbieraliście. na rynek (: .

Mozna też otworzyć swój sklep (:

2. 2 spokobem będzie cp 26 ! Każdy pewnie zna z innych poradników, lecz co tam się robi dokładnie?

Juz Wam mówie, Cp znajduje się dokładnie na Słoneczne Łąki w tym miejscu: 1365597687-U870849.png

Gdy wejdziemy do niej, PAMIĘTAJ MUSISZ MIEĆ 26 LUB WIĘKSZY ŻEBY MÓC WEJŚĆ (:

Gdy już wejdziemy do CP, w 2 pomieszczeniu ukarze nam się :

1365597894-U870849.png

Gdy go zabijemy leca z niego , Perły Ciemności Bodajże, niestety ja nie mogę ich wydropić , ponieważ posiadam zbyt duzy poziom..

Lecz one też są nawet dużo warte , ALE TE PERŁY SPRZEDAJEMY U NPC !

3. Jako 3 sposób i ostatni do 36 lv, będzie to CP 31 : 1365598314-U870849.png

Hmm, niby 31 taka normalna, a jednak..

Jest bardzo mała, a lecą z niej zrboje losowo, dla każdej klasy ( ;

Kiedyś z kolega, robiliśmy to CP cały czas, ponieważ chcieliśmy dropnąć dla Sb zbroje..

Nadropiliśmy chyba ogólnie 18 zbroij i niektóre były u5/6 I zarobiliśmy z tego na 31 LV , aż 1,4kk .

Z około 1h roboty , lecz jednak trzeba mieć szczęście. Ale ogólnie jest bardzo fajny zarobek.

PORADNIK DLA : 36-55 LV

Gdy już mamy Swoją 1 SP .

Lecz gdy nie wiesz jak to się robi, nie bój się 3maj wszystko amsz dokładnie opisane :

http://board.nostale.pl/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board156-zadania/31851-pierwsza-karta-specjalisty/

Gdy już nacieszymy się swoja 1 klasą , oraz wbijemy mu jobe na skille.

Najlepiej odrazu udać się na glaceron !!. Dokładnie na Enkidu.

Gdy nie wiesz jak dojść na laceron, juz Ci opisuje (;

Udaj się najpier tutaj : 1365598698-U870849.png Znajduje się on w NosVille.

Póżniej udaj się do tego NPC : 1365598824-U870849.png

Naciskasz na Tą miłą Panią, wybierasz 1. Wejdz na Statek

2. Wypłyne z Wami

Lecz MUSISZ MIEĆ W EQ 3K NA PRZEPŁYNIĘCIE !.

Oraz musisz mieć swoją frakcje, anioła lub demona !.

Jajo z ta frakcją możęcie kupić tutaj: 1365598994-U870849.png

Naciskacie sklep i kupujecie jajko dla Cb NIE DLA RODZINY !

Kosztuje one tylko 50k , szybko je zarobisz, chociażby za same misje (; .

Ok wracając do tematu, gdy już jesteśmy na Lodowej Krainie. czyli Glaceronie

Możesz czuć się zabłakany, lecz to jest Normalna rzecz (; .

Idziesz do 1 teleporta który znajduje się jako 1 na mapie początkowej Glaceronu.

Czyli dokładnie tutaj:

1365599638-U870849.png

Natstępnie udajemy się tutaj: 1365599721-U870849.png

Szukamy grupki ludzi którzy Sb ekpsią i czekamy na lury, bądż sami lurujemy.

Magia Glaceronu i Expienia na Enkidu jest to, że itemki wpadają same do naszego wkwipunku.

To jest REWELACYJNY sposób na zararbianie.

Poty ataku.. Poty energii, EQ na każdą klasę

Zbroje, bronie, Tęczowe perły I wiele wiele dużo więcej wartościowych rzeczy [;

Naprawdę to jest znakomite zarabianie..

Nawet do 55 lv [; .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Robiąc misje, oraz siedząc na glaceronie wkońcu wbijemy 55 lv, to jest lv od którego możemy wejść na LoD, oraz szukać rodziny [;

Na LoD z dobrą rodziną, która pozwala na zbieranie dorpu, zbieramy oczywiście, ziarna fosy, biżuterie..

Biżuterie sprzedajemy u NPC u Teodena, są naprawdę sporo wartę jak na ten lv..

No Ludziska, mój poradnik dobiega koća ^^..

Bardzo długo pisałem go, lecz sam chciałem pomóc społeczności NT żeby wybiła się.

Takimi sposobami w 2013 roku czyli w 3 miesiące dorobiłem się tego: Ocencie sami czy jest warto <: :

Holly 2 SP Maga : 99+12

1365600149-U870849.png

Red 1 SP Maga 99+10

1365600241-U870849.png

DG 4 SP Maga 99+11

1365600337-U870849.png

Oraz moje eq, jakie w tej chwili nosze:

1365600395-U870849.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To nie są ss-y żeby się pochwalić co mam..

Udowaniam Wam , że da radę na małym lv wybić się w góre i pokazać , że się Potrafi..

Tymi sposobami zdobyłem własnie to, co pokazałem.

Robiłem dodatkowo jeszcze Rajdy, lecz postaram się to opisac w innym poradniku, bo to dość obszerny temat.

Chcecie coś odemnie? Piszcie na PM w Nostale

Gram na Avalonie posiadam nick Dzbach:3

Zawsze bd chętny do pomocy, oraz do opdisania .

Życzę WAm wszystkiego co najlepsze i do zobaczenia. To była 1 częśc, ukażą się jeszcze RAJDY !

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Dzbachu, popraw parę błędów ;)

"robioneko", "łonkach".

Powiedz mi - co ma rok 2013 do poradnika? Te sposoby były zawsze i będą. Nowe wierzchowce i petki - na co ta informacja? Nic nie podałeś związanego z nimi.

Jak dla mnie to nic nowego.

Tylko dwa punkty, bo trzeci... nie jest opisany?

Poradnik jak na razie najsłabszy ze wszystkich zrobionych na forum.

Sposoby nie wymienione na forum, ale i tak nie są nowe.

Dlatego nie rozumiem tego 2k13 ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dzbachu, popraw parę błędów ;)

"robioneko", "łonkach".

Powiedz mi - co ma rok 2013 do poradnika? Te sposoby były zawsze i będą. Nowe wierzchowce i petki - na co ta informacja? Nic nie podałeś związanego z nimi.

Jak dla mnie to nic nowego.

Tylko dwa punkty, bo trzeci... nie jest opisany?

Poradnik jak na razie najsłabszy ze wszystkich zrobionych na forum.

Nie rozumiem Cie.. Edytowałem posta, ponieważ niechcący go wstawiłem niedokończego..

Tym spobem dorobiłem się wszystkiego w 2013 roku (; .

10 Stycznia ruszyłem.

Te wszystkie poradniki są z 2011/2012 ..? Ceny sa inne, sposoby są inne..

Jak widziałem to na wszystko narzekasz jako KidMod..

Po 1 , KidMod nie musi hejtowac, nawet nie powinienen, tylko wyrażać swoje zdanie..

Ty po wszystkim dookoła jeździsz i krytykujesz.. Zamiast na spokojnie napisac błędy..

Nwm ale ja pracę ludzi szanują , i staram się to utrzymywac..

1380739777-U870849.png

Opublikowano

No tak, nazywajcie mnie hejterem bo piszę swoją opinię.

Jak pisałem post nie był skończony, więc mam prawo do takiego "błędu" ;)

To, że wykonywałeś te sposoby w 2k13, to nie znaczy, że można na tym zarabiać tylko i wyłącznie w 2013 roku. Dlatego nazwa jest błędna.

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi :)

Btw. Według niektórych te forum to jedno wielkie zbiorowisko hejtów :)

Równie dobrze mógłbym uważać Twój post jako hejt :O

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie uważam Cie za Hejtera, lecz nie powienneś odrazu krytykowac ;p.

Dlaczego w 2k13 roku?

Hmm, może pamiętasz rajd bałwana.. W grudniu czy tam którego on był..

Ceny wszystkich przemiotów drasycznie spadła, ponieważ był ten Rud, te bałwany..

I ludzie robili z tych przemiotów ressel.. I wtedy te eq z glacka czy też zbroje na mały lv chodziły za grosze..

I malutkie lv , które nie były brane do rajdów nie miały jak Sb poradzić.. Bo np nie miały piżamki..

Taka sytułacja u3ymywała się dość długo.. Lecz Potem event został zapomniamy.. I wyszły jednorożce.. Puszki Kłębuszki..

I ten Fibi ale to też bodajże w event..

Potem ceny zostały znowu unormowane, i znowu można było zacząć działać, wtedy własnie zrobiłem postac..

Gdy wyszły jednorożce i te Kłębuszki, ja Sb spokojnie siedziałem robiłem to wszystko co opisałem, ludzie byli zajęci eventami. Żeby myslec o innych sposobach.

Teraz jest tak samo..

Dlatego np, ostatnio widziałem Poradnik jak zarabiać w którym opisał , że piórka po 6k chodzą.. Teraz do 21 dochodza.. I widzisz różnice, mam zamiar zrobić jeszcze poradnik o rajdach. W którym dokładnie wszystko opisze.

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Jednakże ceny cały czas się zmieniają, więc nie ma sensu pisać poradnika na dany rok. Piórka za 5 miesięcy mogą chodzić po 30k, bo kto wie - to jest rynek gry.

Krytyka jest potrzebna - dzięki niej wiemy co poprawić i zmienić na lepsze.

A rajdy mogą się nowe pojawić i co wtedy? Ceny zmaleją i będą nowe wymagania.

Dobrze, że zmieniłeś nazwę na lepszą :)

Nie mam się już do czego przyczepić :)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dzięki za twoje zdanie (; . Przyda się na przyszłość i szanuję.

Ceny rajdów, tzn boksów się zmieniają eq raczej nie, lecz pomyśle nad innym rodzajem poradnika (;

1380739777-U870849.png

Opublikowano

Na enkach czasami nie ma ludzi powinieneś brać to pod uwagę. 36-55lvl po wbiciu joba (na karcie) może udać się również do Fernon. Jeśli ogarnie to zarobek z zielonych odłamków też jest niezły. Można pójść solować Pingwiny, szczególnie wojownikiem. 1-36lvl, warto napisać że skupywanie itemków na SP Pidżamy jest bardzo opłacalne, szczególnie wełna. Często ludzie ci sprzedadzą za nawet 500g a ty za jakieś 2k+ (nie wiem jak jest teraz)

Co do tekstu to tak: przecinki w złych miejscach, napisane nieschludnie, nie stawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi! Nie stawiamy kropki po wykrzykniku.

May the lord protect me as the world gets hectic.

sygniacia.jpg
My voice projected my life reflected.

Opublikowano

Na enkach czasami nie ma ludzi powinieneś brać to pod uwagę. 36-55lvl po wbiciu joba (na karcie) może udać się również do Fernon. Jeśli ogarnie to zarobek z zielonych odłamków też jest niezły. Można pójść solować Pingwiny, szczególnie wojownikiem. 1-36lvl, warto napisać że skupywanie itemków na SP Pidżamy jest bardzo opłacalne, szczególnie wełna. Często ludzie ci sprzedadzą za nawet 500g a ty za jakieś 2k+ (nie wiem jak jest teraz)

Co do tekstu to tak: przecinki w złych miejscach, napisane nieschludnie, nie stawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi! Nie stawiamy kropki po wykrzykniku.

No w Fernonie na odłamkach też , lecz to jest więcej lotania niż np na Enkidu.

Defakto, że jeżeli nie ma ludzi na Enkidu to można spokojnie bić pingwiny.

Jeżeli chodzi przecinki w złych miejscach, tak [;? Napoczątku może jest źle, lecz potem wgl ich nie stawiałem praktycznie.

Nieschludnie napisane ..? Co Ty w tym widzisz złego, każdy ss jest opisany [; .

Nie moge wina, że jak się wkleja obrazek tekst idzie po boku jego.

Byłem zmęczony, to może fakt.

Kropki po znakach interpunkcyjnych pisze nawet w szkole, i żadna Pani nie ma nic przeciwko.

Więc jestes do tego przyzwyczajony. Tak samo jest z tą SPACJĄ. Pisze ją dalej od tekstu.

Nwm czy kiedys pisałeś poradniki 2 naraz z rzędu, i ja to pisałem ogólnie 3h, ponieważ wkółko coś nie wychodziło, miałem prawo do błędów <;

1380739777-U870849.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki za poradnik właśnie zaczynam od nowa grę więc się przyda aby jakoś zarobić może na pierwsze porządne SP.Jeszcze raz Dziękuje Ci za włożoną pracę w poradnik.

1373643059-U967824.png

Opublikowano

bardzo ładnie opisany poradnik, przy mi się ponieważ wreszcie zarobie sobie kase na upa holly do +13 -.- bo te skrzydła na +12 mnie drażnią ;//

+ Dla Ciebie ;)

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Poradnik BARDZO chaotyczny.

Błędów kilka jest,

poprawisz będzie Lajk ;p

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm te sp + 12 , eq miałeś na 55 lv czy jak ?

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Nostale] Jak zarabiać. Na Początku swojej rozgrywki 1-55 LV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...