Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] prosze o porady jak wyjsc z elo hell

Mroziak ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema wszystkim

ostatnio powrucilem do lola i troche cisne ostatnio :D

ale mam problem bo utknalem na elo hell srebro 3 i nie umiem z tad wyjsc poprostu sie nie da

ciagle noob teamy,feederzy, obrarzajacy i dzieci neo prozse o jakies porady jak wyjsc z tego elo

mam duzo postaci i runy tez mam ale przez te dzeci nie da sie wyjsc z tego elo wiec prosze o pomoc

dla kazdego pomocnego urzytkownika beda plusy

ps. szukam kolegi do duo najlepiej takiego ktory ogarnia gurna aleje i ad ranked

Za wysoka.

Opublikowano

Po 1.. Pisz bez błędów ortograficznych, jak piszesz z błędami to wygląda to jakbyś miał koło 12 lat..

Po 2.. Nigdy nie flamuj swojej druzyny, staraj się pomgac. Np prosić o pójście na Dragona, czy też pushowanie..

Nie wdawaj się w kłótnie, ani jak ktoś Cie bd wyzywał za ks-a napisz sorry np i nie odpisuj..

Graj tak jakbys grał 1 raz w lola i olewał innych.. Ale w umiarkowany sposob.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

W sumie.. nie ma czegoś takiego jak "elo hell" xD

Jeśli chcesz wyjść na jakaś wyższą ligę po prostu graj z kolegą duoq :)

Albo staraj się grać postaciami (o ile nie będą wtedy zbanowane) typu. Malp, Shen. :)

Następną sprawą jest też wardowanie, jak i komunikacja z teamem.
Kolejna sprawa to pisownia..

Taki feeader/flamer/leaver/afker/noob może trafić się zarówno tobie jak i przeciwnemu teamowi wiec..

Ważny jest tez timing (gra/nashor etc.)

Opublikowano

1. Farmuj ile się da. Na 20minucie wymagaj od siebie co najmniej te 100-150 last hitow.

2. Kupuj wardy nawet jak nie grasz supportem.

3. Przygotuj sobie po 3 championy, ktore wyglądają na mocne i ogarnij je w stopniu: wyjdę na KDA 2:1 lub lepiej.

4. Graj jako team, znaj swoją rolę. Jesli masz skille inicjujące to inicjuj walki.

5. Bron AD Carry.

6. Oglądaj Streamy i wywnioskuj z nich co takiego zlego zrobila druzyna przegrywająca, ze przegrala i zastosuj to w swoich grach.

7. Zapisuj i informuj o respawnach smoka i barona.

8. Jesli chcesz wycarrowac to wez jakiegos junglera i wspomagaj nim kazdą linie.

9. Nie flejmuj, najlepiej pisz bardzo mało jesli nie znasz dostatecznie angielskiego.

10. Wybieraj te champy ktorych team potrzebuje, a nie te ktorymi chcesz grac.

Opublikowano

możemy zagrać duo:) pamietam kiedys gralismy turniej na mpc razem, wiec chyab nie bedzie problemu??? a porada: nigdy nie oddawaj tym noobaskom killi, bo nie dosc, ze te glupki nic nie robia, to tylko feeduja -_-, ale razem moge ci pomuc wyjsc jak chcesz oyt napisz do mnie w grze masz mnie na liscie znajomych, czekam

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

graj najlepiej na ada kery, idz np. twitchem bo to niezła kosa i on jest niewidzialny to jest jeszcze lepszy, dodatkowo można iść na mida jakąś op postacią np. khazix, diana lub darius bo to kosy też niezłe są :)

a jeśli nie to zapłać jakimś prosom typu sottery albo morsed oni cie wykarują na jakąś wysoką dywizję, polecam Frącz Piotrewski.

jest też jeszcze jeden sposób, który bardzo gorąco polecam http://www.mpcforum.pl/topic/797302-minitut-jak-zdobyc-slaw-w-league-of-legends/?hl=pan+legacki#entry5873662

ten poradnik pokaże ci jak dojść na 2,5k elo bez żadnych problemów.

Pozdrawiam

Opublikowano

dzieki wszystkim za poradniki ale to nie pomoglo dzisiaj znowu polak mi strollowal gre garenem na topie wzial i padl trzy razy w ciagu 5 minut i obrarzal mnie a ja mu nic nie zrobilem... i do tego katarina trollowala bo jak wzialem postac na mida to ona tez potem i gralismy we dwujke na srodkowej lini...

Za wysoka.

Opublikowano

brawo! jestem z ciebie dumny...

a tak serio, nie gadaj mi, że silv 3 to jest elo hell, najwidoczniej nie byłeś w 4 i 5 dywizji (ja startowałem z 4-ki i 1,5 miesiąca się z niej wybijałem to 3-ójki, potem to już gładko szło, tydzień i w 2 srebrnej, teraz jeszcze 1 win i kwalifikacja do 1 dywizji). IMO Hell jest do Silver 4, potem już nie jest tak źle.

Ja od siebie moge ci polecic jeszcze map awarness + warding. Jak widzisz, że nie widzisz barona i draco, to kup ze 2 ward'y i pyknij na ich spotach, jeśli twój supp "don't mind"...

Opublikowano

Elo Hell jest jak dziewica w gimnazjum, nie istnieje.

lubię twój komentarz, ale niestety się mylisz. Ta "dziewica" jednak na serio istnieje. Jak ciekawyś, to zajrzyj do bronze'a ;) (ale nie liczyłbym na zbyt szybki powrót na "powierzchnię" :P )

Opublikowano

musisz miec 200 farmy w 20 minucie = free win

No ciekawe czy tyle wyciagasz ... nawet na lcsie 200 cs dobil dopiero w 28 minucie ...

@Topic

Wardy to podstawa, jezeli masz zawardowana jungle to wygracie to, bo nie wieze ze tylko ty grasz "dobrze" w teamie...

Graj duo bo samemu ciezko wycarrowac najlepiej z kims z podobnej dywizji i uzywajcie komunikatorow glosowych takich jak skype ts mumble itd.

Opublikowano

@up zdziwiłbyś się ile wyciągają.

@t Polecam grać jungle lub mida chyba najlepsze pozycję do wychodzenia.

Opublikowano

lubię twój komentarz, ale niestety się mylisz. Ta "dziewica" jednak na serio istnieje. Jak ciekawyś, to zajrzyj do bronze'a ;) (ale nie liczyłbym na zbyt szybki powrót na "powierzchnię" :P )

ja tam całkowicie zrezygnowałem z rankedow solo q, gram z kolegami 3 vs 3 rankedy

Opublikowano

W 6 dni z Brązu V na Bronze II, wygram teraz mecz i Bronze I, więc chyba raczej nie istnieje, a 80% z tych gier grałem solo. Wystarczy pomagac teamowi, a nie farmić sie jak debil na swojej linii, i mieć wyjebane na wszystko inne. Wiekszośc osób, nawet z tego forum chyba mysli, że na tym polega carrowanie gier. Fail.

Opublikowano

silv 3 to elo hell ? Leć do bronze V zobaczysz co tam się dzieje :) "Mid or troll " Top or troll" "OMGGG POLISH NOOBS IN TEAM " itp. Ale każdy noob team da się wyccarować

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Rada nr 1. Nie zakładaj debilnych tematów na mpc

Rada nr 2. Nie płacz

Rada nr 3. Nie wyzywaj

Teraz powinieneś wyjść na diamond, no może czasami, ale bardzo rzadko ... Platyna

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Przede wszystkim musisz wiedzieć że samemu da się wycarrować grę w ,,elo hell''. Powinieneś też pamiętać o tym żeby nie wchodzić w dyskusje ze swoim teamem żeby nie tracić czasu. Lepiej last-hitować. Nie zwracaj uwagi na to że flame'ują na ciebie. Jeżeli inni członkowie drużyny się kłócą to jakoś załagodź sytuację. Tyle na ten temat. :D

Opublikowano

@up zdziwiłbyś się ile wyciągają.

@t Polecam grać jungle lub mida chyba najlepsze pozycję do wychodzenia.

Bardzo dobrze wiem ile mozna wyciagnac cs :] Na przyklad Vergrø ktory jest z tego bardzo znany ze wyciagnal w 20 czy tam 25 min 400 cs ziggsem i do teraz sie nie dowiedzialem jak ale kumpel mi mowil,bylo na streamie gucie oraz widzialem lolking ... on ma challengera i wg lolkingu 3k elo

no ale bez przeszady zeby w elo hell ktos wyciagnal 200 cs w 20 minucie? sam wiem jak tam graja

Opublikowano
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...