Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

morssen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema nei wiem gdzie to napisać ale to forum jest chyba najlepsze :p ponieważ odkryłem że jak zamkne laptopa to zużywa mniej prądu i jeżeli go zamkne mając wlączonego np. Sklep w Metin'ie będzie działało ?

Opublikowano

Powinno , a powiedz mi jak zamkniesz lapka system się wyłącza ?

Jeżeli nie to swobodnie możesz stawiać sklep w meti

mam tkaie cos że jak go zamkne i otworze to musze poruszać myszką :D ale wszystkie programy są on ale jest laptop cicho więc nei wiem

Opublikowano

Komputer przechodzi w stan 'odpoczynku' tzn. odłącza się od wi-fi etc. (zużywa więc mnie prądu), sklepik w metku nie bedzie dzialal, bo Cie wyloguje :)

1354039679-U475504.png

Sygna by WaLo :)

Opublikowano

Nie wiem czy tylko ja tak mam ale jeśli zamknę laptopa to nic się nie wyłącza, sklep może być,server,bot.

Być może zależy to od laptopa lub ustawień.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

To zależy od tego czy laptop wejdzie w stan hibernacji. Być może wyłączany jest sam ekran, dlatego zużywa mniej prądu. Kolejna możliwość to tak jak kilka postów wyżej kolega napisał, że system jest odłączany od sieci, wyłączane są niepotrzebne funkcje zużywające energię. Jeżeli nie chce ci się tego sprawdzić (wystarczy obserwować komputer podczas zamykania) to po prostu postaw sklep i sprawdź czy przez czas zamknięcia pokrywy przedmioty zostaną kupione ;)

24796627036485375495.png

Opublikowano

SIema nei wiem gdzie to napisać ale to forum jest chyba najlepsze :P ponieważ odkryłem że jak zamkne laptopa to zużywa mniej prądu i jeżeli go zamkne mając wlączonego np. Sklep w Metin'ie będzie działało ?

Twój laptop w tym momencie przejdzie w stan Hibernacji.

Stan hibernacji zużywa mniej prądu, a co za tym idzie część rzeczy takich jak: karta sieciowa, dzwiękowa etc. w tym momencie zostaje wyłączonych.

Da się to chyba ustawić w opcjach zasilania.

Opublikowano

Powiem Ci tak :)

Najlepiej jest wszystko sprawdzać metodą prób i błędów :)

Ja wiem ,że np. gdy zamykam laptopa i jest on w stanie hibernacji wyłącza mi się gra i gdy otwieram laptopa jestem w panelu logowania.

Tak więc niestety nie postawisz sklepiku i nie postoi. ew. naładuj baterię na noc i zostaw na baterii w nocy włączony laptop i powinieneś sprzedać coś.

Opublikowano

jest cos takiego w opcjach w laptopie (przynajmiej ja tak mam) opcja : skutek zamknięcia pokrywy mozna ustawic : wyłącz , uśpienie i nic nie rób

moze u ciebie tez jest takie cos zobacz ;D

zukh.png

Opublikowano

Jeśli chcesz to możesz ustawić w opcjach zasilania co ma się robić w przypadku gdy zamkniesz laptopa.

Zmieniasz opcje uśpienia na uruchomiony + przyciemniasz ekran i wyciszasz głośniki aby mniej prądu zużywał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...