Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Myszka razer mamba

Maciol42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! Na wstępie zaznacze że z myszki korzystam dopiero od jednego dnia ale pomimo tego postanowiłem zadać pewne pytanie

Mianowicie myszkę odkładam do stacji dokującej na dłuższy czas do ładowania, gdy później ją zdejmuje ze stacji dokującej myszka normalnie się święci itp tylko że gdy ruszam myszką kursor na monitorze jest "martwy" przy czym prawy, lewy przycisk myszki i rolka działają normalnie... W końcu po kilku resetach, odłączaniu stacji dokującej od usb, "przypisywaniu" myszki do stacji dokującej (nie wiem jak to nazwać) i wyjmowaniu baterii myszka wreszcie zaczyna działać.

Myszkę kupiłem jako "powystawową" (cokolwiek to oznacza) i wydaje mi się że była przez krótki czas używana. Czy jest możliwe że została uszkodzona lub po prostu coś z nią jest nie tak? Ktoś potrafi mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi? (może robię coś źle) za długą lekturę przepraszam ale nie potrafiłem tego krócej ująć ;)

Opublikowano

sterowniki oczywiście mam. tylko nowszą wersje... może to jest do innego modelu mamby (są 2)? ale zainstaluje te co podałeś link i napisze czy jest jakaś poprawa ;)

@a może ktoś mi powiedzieć jak odróżnić starszy i nowszy model od siebie? nie posiadam żadnej instrukcji ani nic więc nie potrafię tego sam stwierdzić :/

Opublikowano

hmm a masz zainstalowane sterowniki do tej myszy ? jak nie to masz tu :

http://www.razersupport.com/index.php?_m=downloads&_a=viewdownload&downloaditemid=370

a jak masz zainstalowane to pewnie coś nie tak z myszką musi być.. albo spadła albo zalana.

sterownik który tutaj podałeś jest już przestarzały, ponieważ do obu myszek wyszła już wersja 2.1 a to co podałeś to jest 1.07

Opublikowano

Możliwie zepstue wejście USB (przypuszczenie) lub sam kabel, a powystawowa to znaczy, że była na wystawie i dostałeś ją po ściągnięciu z wystawy ;) Ja bym takiej nie chciał, bo jeśli kupowałeś ją w markecie typu Media-Markt to wiedz, że wszystkie dzieci itd. napierdzielały w guziczki :unsure:

Opublikowano

to raczej nie to ponieważ bezprzewodowo/przewodowo nie działa jak powinna. teraz zauważyłem że nie tylko po zdjęciu ze stacji dokującej ale ogólnie nie działa tak jak powinna czyli przy poruszaniu nią kursor jest totalnie martwy :x

Opublikowano

A gwarancja? Jeszcze możesz oddać czy już nie?

P.S

Nigdy nie kupuj myszek Razora... Od kumpli wiem, że shit ;)

gwarancje mam od osoby której kupiłem i zamierzam to wymienić/zareklamować etc. i jeśli już to razera nie razora :P a ja akurat od kumpli wiem że te myszki są na prawdę dobre, miałem przyjemność używać już 3 myszek od razera

Opublikowano

Właśnie Razer xD sorry ;p

Także oddawaj na gwarancję i się nie martw ;) skombinuj sobie jakąś myszkę za 10 zł z okolicznego komputerowego i da radę ;)

pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...