Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LoL czy dota 2

Baksig

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram w dotę i lola. Grałbym tylko w dotę, ale kumple napierdalają w lola. Dota ma lepszą oprawę wizualną i dźwięki, l

epszy balans itd. Tam support / tank pod adc nie będzie na równi z ad carry. Dota będzie główną atrakcją e-spotru kiedy to gimby zobaczą dotę 2 po becie ( tak, to jest beta, )

Do tego... pros z lola ma ciężo w docie (2/3-12 na boty, 25 farmy w 20 itd. tak wygląda 1-10 mecz diamentu 3-1 w docie) pros z doty będzie miał trudniej aż do poznania skilli postaci itd. LoL ma prostą mechanikę gry ( umiejętności aktywne mogą być TAKIE SAME u wielu postaci) np. morgana, lux.

graphic.png

Opublikowano

obydwie gry są spoko, jak dla mnie dota jest o wiele trudniejsza, tak jak w lola gra się bez problemu, nawet nowy ogarnie szybko podstawy to w docie jest strasznie trudno ogarnąć postaci i ogólną ich mechanikę, mapa wygląda troche inaczej, jest inny wygląd, trudniej ogarnąć co się dzieje.

W docie chyba najlepsza rzecz to czat głosowy !

Jest to genialne, jak grałem w dotę z kolegą na czacie głosowym gadałem z jakimiś włochami, troche po angielsku gadaliśmy, a tak to krzyczeliśmy jakieś głupoty do mikrofonu i mimo to było wesoło.

Ogólnie w docie nie ma takiej spiny jak w lolu, w docie nie jest tak dużo polaków jak w lolu, łatwiej się dogadać z ludzmi, ale dla mnie lol jest mimo wszystko fajniejszy.

Niektórzy narzekają na grafikę w lolu, a mi się ona podoba, taka bajkowa i prosta, nie trzeba dużo by cieszyło oko :P

do tego banalna mechanika postaci i buildów, masz różne wersje językowe, wiele ustawień, prosty system gry, ip i rp, nie trzeba płacić by miec cokolwiek, możesz mieć wszystko bez pieniędzy tak samo jak ktoś kto płaci za grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...