Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LoL czy dota 2

Baksig

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie Dota2. Dlaczego? Jesli nauczysz się tam grać na dobrym poziomie to LoL będzie dla ciebie jak 3-kołowy (w tym momencie nazwa mi wypadła z głowy) rower dla profesjonalnego kolarza górskiego.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Zdecydowanie Dota2. Dlaczego? Jesli nauczysz się tam grać na dobrym poziomie to LoL będzie dla ciebie jak 3-kołowy (w tym momencie nazwa mi wypadła z głowy) rower dla profesjonalnego kolarza górskiego.

Dziekuje za granie z postaciami miejacymi wiekszy range od turretow

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

I pytasz o to w dziale LoLa? Jakiej odpowiedzi się spodziewasz ;)

Lepszy lol. Bardziej przystępny dla ludzi. Na moje fajniejsza mechanika. Ale ile ludzi tyle opinii.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@3UP

Ahahahahahaha. Dota niby wymaga większych umiejętności od lola?

To my chyba mówimy o innej grze.

Bo chyba jaja sobie robisz ,że Dota2 gra w której postacie zadają taki duży DMG i praktycznie 2-3 skille masz killa + turrety są słabsze od minionów a postacie mają tak jak UP pisał większy range od turretów.

Daj mi jakiegoś koxa, pro gamera doty niech wbije na lola i zobaczymy jaki pros z niego wyjdzie.

Opublikowano

Do pana, który napisał, że Dota wymaga w jakims stopniu większych umiejętności niż LOL - U made my day bro.

Smite > Wszystko. Taka prawda.

Opublikowano

@3UP

Ahahahahahaha. Dota niby wymaga większych umiejętności od lola?

To my chyba mówimy o innej grze.

Bo chyba jaja sobie robisz ,że Dota2 gra w której postacie zadają taki duży DMG i praktycznie 2-3 skille masz killa + turrety są słabsze od minionów a postacie mają tak jak UP pisał większy range od turretów.

Daj mi jakiegoś koxa, pro gamera doty niech wbije na lola i zobaczymy jaki pros z niego wyjdzie.

Misiaczku, logika, skoro ty potrzebujesz 2-3 skille na killa to przeciwnik chyba tez czyz nie? liczy się skill liczy, a skoro w docie są postacie z dashami na całą mapę to jednak troche ciężej się gra niż w Lolu to po raz

Po dwa, weźmy np. gracza Era. ty grasz w lola dajmy na to 1 rok, gdyby on też grał już od roku po takim samym stażu w docie to nie oszukujmy się, rozje*ał by cię jak gnój po polu mimo twojego pro elo Diamond1 więc prosze ja ciebie ogarnij tego bulwersika i zamknij twarzyczkę.

@UP smite tak ale autor nie pyta się o to. I tak, wg. mnie dota wymaga większego skilla, to jest moja opinia.

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Pros z DOTY ma ciężko w LoLu, pros z LoLa ma ciężko w docie.

Na pewno jeśli chodzi o to afkerów to DOTA ma lepszy system. No i jest na Steamie, a to też plus. Mimo wszystko w lola gra się po prostu fajniej.

Btw: Gracze DOTY uważają się za elitę xD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie grałem w Dote już jakiś czas i nie uważam się za elitę, może to z tego co pamiętam uważam że jest nieco trudniejsza.

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać tylko dla przyjemnościu lub razem ze znajomymi to lol dlatego że jest poprostu przyjemniejszy dla gracza.

Ale jeżeli zalezy ci na grze moba która po prostu może ci więcej zaoferować ale jest o wiele trudniejsza to w tedy wybierz dote2

Czyli wychodzi na to

LOL jest 4fun

a dota dla graczy którzy po prostu bardziej zalezy im na grze

A tak BTW.

Czy w dote2 gra się tyllko dla przyjemnosci tam nie kupuje sie run bohaterów itp?

Bo jeżeli tak to dota 2 szybciej znudzi się od lol'a. Bo w lol'u dąży się do czegoś np. kupienie bohatera czy run.

Opublikowano

Młuć w LoL-a :D

13 kluczy do Doty 2 na steamie mówi samo za siebie :(

Opowiedzcie mi jeszcze o średnich zarobkach profesjonalnych graczy LoL-a i Doty2 ?

Diss_Stream.png

Opublikowano

O zarobkach nie mam pojęcia.

Ale dla mnie LoL rządzi ponieważ on mnie rozwesela ta grafika taka kolorowa. A jak wbijam na dote to ja już śpię...

Ale prawda jest taka że jak pytasz w dziale z lolem to większość ci powie że LoL jest lepszy

Opublikowano

Dota 2 ;] Nie chodzi mi tylko o grafikę.Ale są tam starsi gracze i brak osób,który wyzywają ;] Przyjemny klimat gry.

W lola gra się dla fun'u

A w Dota 2,zawody ;] ESL

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Bardziej mi przypadł do gustu LoL. Może też dlatego, że mój komp się przy lolu nie przegrzewa? :P.

Ale tak czy siak styl gry i grywalność bardziej mi się podoba.

Opublikowano

Jak ktoś pisał, pros z Doty ma ciężko w Lolu, pros z Lola ma ciężko w Docie, Pros z HoN'a (sa tacy?) ma łatwo z Docie i cieżko w lolu, a pros ze Smite nie gra w inne gówna. Poza tym, w LoLa gra się 4fun a w dote na powaznie? Kolego, jesteś już na Rankedach w LoL'u czy nadal młócisz normale? Obecnie to LOL ma rangę e-sportu, a nie Dota, i to się nie zmieni jeszcze przez długi czas (Ile CS ma tą rangę? A wyszło setki sieciowych shooterów, jak fanom się cos spodoba, to nie porzuca produkcji)

Opublikowano

mniej troli i Polaków w Docie, także polecam Ci dotę

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Pros z DOTY ma ciężko w LoLu, pros z LoLa ma ciężko w docie.

Na pewno jeśli chodzi o to afkerów to DOTA ma lepszy system. No i jest na Steamie, a to też plus. Mimo wszystko w lola gra się po prostu fajniej.

Btw: Gracze DOTY uważają się za elitę xD

Nie

To tylko dziala w jedna strone, pros z doty ma ciezko w lolu ale pros w lolu w docie robi rozpierdol :).

Ogolem wole lola, w dote gralem kilka razy, co prawda mechanika tf'ow jest fajna ale sama gra jest gorsza od lola.

sstwc.jpg

Opublikowano

Wole LoLa, ale moim zdaniem Dota też jest warta uwagi, ciekawe postacie i ich skille, występuje dzień i noc ,chat głosowy, mniej afków, masz od razu wszystkich bohaterów, mniej trolli i debilnych dzieci.

1359062624-U334301.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...