Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zanikanie Internetu

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam problem otoz kupilem nowy komputer i mam z nim problemy dlatego ze internet caly czas zanika. Raz jest raz zanika i tak caly czas. Mam win 8 i podlaczylem internet kablem. A na 2 innych komputerach wszystko dziala. Pozdr.

Opublikowano

@up nic nie wychodzi kabel jest wsadzony we wszystkie dziurki jak trzeba :p. Ale jak dalem w windowsie zeby rozwiazal problem to wyswietlil mi takie cos :

1. Karta sieciowa ethernet nie m poprawnej konfiguracji protokolu ip.

2. Kabel ethernet jest niewlasciwie podlaczony lub moze byc uszkodzony.

Opublikowano

@up nic nie wychodzi kabel jest wsadzony we wszystkie dziurki jak trzeba :P. Ale jak dalem w windowsie zeby rozwiazal problem to wyswietlil mi takie cos :

1. Karta sieciowa ethernet nie m poprawnej konfiguracji protokolu ip.

2. Kabel ethernet jest niewlasciwie podlaczony lub moze byc uszkodzony.

A na tamtych komputerach działa jak podłączasz tym samym kablem? Może kabel w którymś miejscu przerywa?

Opublikowano

@up wiec tak na kablu podlaczam ps3 i wszystko dziala nic nie przerywa a jak podlacze do mojego pc"ta to zaczyna przerywac. Wczoraj sie tak wkurzylem i z glupoty przelozylem kabel ( wyprostowalem go ) no i pomoglo przez caly wieczor mialem neta zobacze jak dzisiaj bedzie.

Opublikowano

Miałem taki sam problem rozwiazaniem był nowy modem , router. Zadzwoniłem w moim przypadku do Vectry po czym przyniesli mi nowy sprzet i działa.

Opublikowano

Wiec tak kupilem nowy kabel podlaczylem go do komputera i modemu i zadzialalo. Lecz po jakims czasie zerwalo mi sygnal pokazal sie zolty trojkacik i znow zaczelo dzialac. Po chwili pokazalo mi "x" na czerwonym tle. I znow zaczelo dzialac i tak w kolko. 2 razy "x" 2 razy trojkacik. Pozdrawiam

Opublikowano

@up wiec tak jak wejde w menadrzer urzadzen i wybiore karte sieciowa to pokazuje mi ze sterowniki sa aktualne. Lecz teraz jak dalem opcje rozwiaz problem to pokazalo mi takie cos :"karta sieciowa " ethernet" nie ma poprawnej konfiguracji protokolu ip" i zaznaczylo ze juz to naprawil lecz po paru sekundach internet znow znikl. I teraz ciagle jest taki trojkacik. Prosze o pomoc

Opublikowano

jesli masz opcje przeinstaluj system na win7.

2 opcja to w routerze / modemie masz 4 wejscia ( może więcej ) i przemień go na inne.

3 wyjście to zobacz wejście od kabla ethernet w kompie. :D

graphic.png
Opublikowano

@up wiec tak nie bede przeinstalowywal na win 7. Tam nie ma co przemieniac. Co mam tam zobaczyc wszystko jest jak bylo. Ale powiem wam moze i istotna informacje. Wiec tak podlaczylem mojego laptopa przez kabel i dzialalo. A jak podlaczylem spowrotem do kompa (PC) to juz nie dzialalo. Wiec cos musi byc z kompem. Prosze pomozcie mi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...