Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana Karty Graficznej

grzesiu178123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad wymianem karty graficznej. Jaką polecacie do 300zł ? Obecnie mam Nvidie GeForce 9600GT. Czy jak bym kupił taką kartę to by mi zasilacz wytrzymał ?

http://allegro.pl/sapphire-vapor-x-hd-4890-1gb-gddr5-pci-e-oc-warto-i3145047604.html

KOMP

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU 2,66 x2
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9600GT
Karta Sieciowa: Realtek PCIe GBE Family Controler
Karta Dźwiękowa: Realtek HD Audio
Płyta Główna:Gigabyte GA-EP35-DS3
Ram :4GB GoodRam
Zasilacz: 400-500watt -.-

+

Opublikowano

Podaj marke model i moc zasilacza . Jak nie wiesz to zobacz do zeszytu z fizyki ze moc podaje sie w Wattach. Teraz tak na serio zobacz na zasilacz . Odkrec bok obudowy i taka skrzynka .

Opublikowano

Odkręcenie zasilacza ogranicza się do kilku śrubek (oczywiście zależnie od obudowy), więc to chyba nie jest zbyt dużo roboty. Zobacz, czy nie widać tabliczki znamionowej po zdjęciu drugiej strony obudowy.

Opublikowano

Jeżeli nie chce ci się sprawdzać, to od razu można przyjąć, że jest do wymiany, bo raczej tak też jest.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Musisz podac marke i moc . Bez tego nie powiemy w ciemno czy uciagnie.

Za 300zl moge ci polecic hd4870x2. Ale pewnie na zasilacz odejdzie 100zl to gpu 200zl tak?

Opublikowano

@Up

Nie stresuj się, bo nie ma czym.

PSU ma na 100% do wymiany, bo jego zestaw, to jakiś gotowiec sprzed kilu lat.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Zasilacz miałem wymieniany z 5 miesięcy temu bo mi się spalił... Jeszcze miałem wymieniany Dysk bo się też spalił .. nic poza tym :) Komp kupowany 5 lat temu :P

+

Opublikowano

@up No i co z tego że wymieniany. Jeśli był wymieniany przez pseudo informatyka to pewnie wcisnął ci jakiś chłam. Ale dla pewności warto go sprawdzić.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Zasilacz miałem wymieniany z 5 miesięcy temu bo mi się spalił... Jeszcze miałem wymieniany Dysk bo się też spalił .. nic poza tym :) Komp kupowany 5 lat temu :P

No to zajrzyj w kartę gwarancyjną albo instrukcję obsługi cza se jakoś radzić

Opublikowano

No to zajrzyj w kartę gwarancyjną albo instrukcję obsługi cza se jakoś radzić

Niestety owej nie mam ale może coś się znajdzie :| Zasilacz wymieniany u zaufanego mi informatyka :)

+

Opublikowano

Kurwa co za jełop piszą mu podaj zasilacz, a ten pierdoli o zaufanym informatyku... Idź lepiej w tibie pograj, albo nie bo ci się tym razem grafa spali :DDDDDD

Opublikowano

Ehh albo podajesz markę zasilacza, albo temat do kosza. Nikt tu nie chce słuchać, że zasilacz wymienił ci jakieś pierdolony "zaufany informatyk", tylko chce znać dokładny model. Odkręć ściankę od obudowy (2 śrubki) i z tyłu masz zasilacz, wykręć go i napisz co na nim pisze / na naklejonej na niego karteczce.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...