Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim sposobem rzucają PALENIE ?

Enkate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od 3 miechów próbuje rzucić palenie (papierosy) jak na razie mi to nie wychodzi więc jakim sposobem ludzie to ścierwo rzucają ?

pale od 5lat jakieś 1-2 paczki dziennie (zależy od dnia)

próbowałem już rzucić za pomocą

- Nicorette ( nic nie pomagało )

- Niquitin ( pomagało na kilka min może na 1h)

- Epapieros (szkoda gadać wysypało mi całą twarz od tego) na szczęście szybko zeszło

jakieś sensowe propozycje ? jak czyjaś propozycja się sprawdzi to dostanie Doładowanie do Tel.. o wartości 30zł :D

poszukaj na necie takie odczulanie. kuzynka palila i to bardzo duza, miala wypalic jednego papierosa, wzieli go na badania. podlłączyli do niej takie dwie przyssawki 10minut pozniej już sie papierosem brzydzila. nie drogie chyba 50zl ale ani silnej woli ani nic nie potrzebowala;]

Opublikowano

Nie kupuj żadnych plastrów itp bo od tego się uzależnisz a jest droższe :D

Ja paliłem sporo ( od gimnazjum się zaczęło) w zeszłym roku w sierpniu rzuciłem z dnia na dzień.... trzeba mieć silną wolę i motywację, najlepiej jest jak jakaś osoba miała by na to oko (czy nie palisz) .

W moim przypadku była to dziewczyna, nigdy nie kazała mi rzucać ale gdy powiedziałem pewnego dnia, że nie zapaliłem to się ucieszyła ale powiedziała, że i tak pewnie zapalę ... weszła mi tak na ambicję, że nie jaram do dziś :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Ja Ci niestety nie pomogę w tej kwesti bo nigdy nie miałem papierosa w buzi.

Korci mnie to pytanie od dłuższego czasu, co w tych papierosach jest że, człowiek poprostu musi zapalić, głód nikotynowy nic mi nie mówi, po prostu sobie tego nie wyobrażam że, gdy człowiek będzie chciał zrzucić palenie to nie może bo coś tam coś tam, dla mnie to jest absurd bo nie jest to do wyobrażenia żeby człowiek był tak to ujmę " kontrolowany " przez papierosy -.- lol

Nie raz patrzę na tych ludzi, z jednej strony jest mi ich szkoda a z drugiej sobie mówie " a dobrze im tak ", podam na przykładzie kumpla z klasy, poszedłem do sklepiku w sql i stoje sobie a tam kumpel podpisuje się bo dożywanie odbierał, no normalnie nie mógł się podpisać, tak ręka ganiała na wszystkie strony że przy nazwisku aż chycił rękę za rękę i tak się podpisał, " podobno nie zapalił przed lekcją " i sobie tak myślę... no troche szkoda chłopa a druga strona hehe mówi mi że, dobrze mu tak, niech gra dalej kozaka i niech się szybciej wykończy... lol

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Moja mama rzuciła z pomocą tabletek "Tabex", ponoć działa. Po tygodniu nie paliła. Ja z własnego przykładu nie wiem jak rzucić, nie jestem uzależniony ;)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Poloz sie na podlodze tak na plasko . Zapal i tak bardzo mocno sie zaciagaj . Zaczniesz sie ksztusic i wezmie cie na wymioty . I watpie zeby ci sie chcialo dalej palic . Wybraz sobie ze to jest taki brzydki zapach i ci skraca zycie . A jak znajdziesz fajna dziewczyne to chyba warto zyc dlugo i szczesliwie xD

BUM

Opublikowano

Według mnie, najlepszy sposób na rzucenie palenia, z którego kilka moich znajomych korzysta to kupienie sobie e-papierosa. Na początku kupuje się olejki z większa ilością nikotyny, później stopniowo się ja zmniejsza, aż do zera. Po tym pozostaje tylko oduczenie się nawyku sięgania po papieros, ale organizm jest już oduczony spożywania nikotyny, jak i zdrowszy bo nie "czadzimy" go smolistymi substancjami, których w takim e-papierosie nie ma. Koszt takiego papierosa oraz olejków jest równowartością ceny za 10 paczek papierosów i starcza na 2-3 miesiące.

Opublikowano

Mój tata palił 4-5 paczek na dzień , w sylwestra 2006roku załozył się z ciotką że nie musi palić , od tamtego czasu nawet papierosa nie tknął jak jesteś silny psychicznie to dasz radę silna wola... jak nie to idż na jakieś kuracje a papierosów unikaj jak ognia.

1341833700-U255743.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...