Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VPS

Gość TheXosus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mKS 2G

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml

Chciałem się zapytać ile postawię na tym VPSie slotów serwera minecraft na bukkicie do max. 20 pluginów. Chciałem założyć mini serwer prywatny, a przy okazji mieć nieograniczony dostęp do wszystkich zasobów. Jak to ogólnie wygląda. Nigdy nie miałem doczynienia z VPS'ami itp.

Opublikowano

powiem Ci tak. Nie wiem czy jest sens brać VPS'a dla małego serverka prywatnego. płacić za niego 40 zł i mieć same problemy np. z zainstalowaniem javy czy odpaleniem servera. lepiej Ci kupić server na jakimś hostingu. Zapłacić podobną cenę lecz mieć wszystko jak na dłoni i nie martwić się problemami.

Pozdrawiam i polecam spojrzeć na moja sygnaturke :D

sygnaturka2.png

Opublikowano

Mi się wydaje że tworzenie takiego VPS nie ma sensu... Ponieważ zapłacisz mniej (może więcej) za zwykły ale masz pewność że wszystko będzie działać

VPS ogólnie to tak jakbyś miał drugi komputer tylko za pomocą programu robisz na nim co chcesz ;d

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Kup se na jakimś np. Craftserve.PL. Pstatnio mają fajne promocje. Podobnież na pixelteam.net jest też ok i tanio. I jeden + mozesz dawac ile chcesz slotow... Ale wiadomo, lepiej pakowac w jakość a nie kase.

Opublikowano

powiem Ci tak. Nie wiem czy jest sens brać VPS'a dla małego serverka prywatnego. płacić za niego 40 zł i mieć same problemy np. z zainstalowaniem javy czy odpaleniem servera. lepiej Ci kupić server na jakimś hostingu. Zapłacić podobną cenę lecz mieć wszystko jak na dłoni i nie martwić się problemami.

Pozdrawiam i polecam spojrzeć na moja sygnaturke :D

Mi

się wydaje że tworzenie takiego VPS nie ma sensu... Ponieważ zapłacisz

mniej (może więcej) za zwykły ale masz pewność że wszystko będzie

działać

VPS ogólnie to tak jakbyś miał drugi komputer tylko za pomocą programu robisz na nim co chcesz ;d

Ooo tak, super wypowiedzi ekspertów znających się na rzeczy.

Co do tematu, po pierwsze primo, jeżeli nie miałeś styczności wcześniej z linuxem, a chcesz "już teraz" stawiać serwer to lepiej zainwestuj w gotowe sloty.

Po drugie secundo, liczba pluginów nie ma tak bardzo znaczenia, bo 1 plugin może zarówno nie używać wcale pamięci i serwera (np. plugin który tylko np. daje dostęp do komendy /kick), a inny może zużywać go sporo (essentials, factions, etc.).

Po trzecie tercio, nie podałeś na którym konkretnie VPSie chcesz stawiać ten serwer. Ale zarezerwuj sobie ~100MB pamięci na slot.

PS. oferuję tanie usługi z zakresu instalacji serwerów na VPS. :) Więcej info na PW. :)

@Edit:

Kup

se na jakimś np. Craftserve.PL. Pstatnio mają fajne promocje. Podobnież

na pixelteam.net jest też ok i tanio. I jeden + mozesz dawac ile chcesz

slotow... Ale wiadomo, lepiej pakowac w jakość a nie kase.

Ale kupienie "se" slotów na "jakimś" craftserve nie daje możliwości które daje VPS.

Opublikowano

" Po trzecie tercio, nie podałeś na którym konkretnie VPSie chcesz stawiać ten serwer. Ale zarezerwuj sobie ~100MB pamięci na slot."

widać kto tu jest ekspertem skoro nawet dobrze zobaczyć nie umie. hahaha.

przecież autor napisał jakiego chce VPS'a

ja i tak przystaje na swoim.

sygnaturka2.png

Opublikowano

" Po trzecie tercio, nie podałeś na którym konkretnie VPSie chcesz stawiać ten serwer. Ale zarezerwuj sobie ~100MB pamięci na slot."

widać kto tu jest ekspertem skoro nawet dobrze zobaczyć nie umie. hahaha.

przecież autor napisał jakiego chce VPS'a

ja i tak przystaje na swoim.

Dzieciaku, odwiedź najpierw stronę którą podał autor tematu i zobacz że jest tam kilka opcji do wyboru, które różnią się parametrami.

Dziękuję za uwagę.

Opublikowano

@up

śmieszny jesteś, naprawdę.

po pierwsze od dzieciaków Cię nie wyzywam. a nawet jeśli to gowno wiesz a juz napewno wiem więcej od Ciebie.

autor podał pełną nazwę jakiego VPS'a chce. a że ty że zrozumieniem czytać nie umiesz a już wgl. mnie dzwi że chociaż czytać umiesz to już nie mój problem.

sygnaturka2.png

Opublikowano

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml

Chciałem się zapytać ile postawię na tym VPSie slotów serwera minecraft na bukkicie do max. 20 pluginów. Chciałem założyć mini serwer prywatny, a przy okazji mieć nieograniczony dostęp do wszystkich zasobów. Jak to ogólnie wygląda. Nigdy nie miałem doczynienia z VPS'ami itp.

@up

śmieszny jesteś, naprawdę.

po pierwsze od dzieciaków Cię nie wyzywam. a nawet jeśli to gowno wiesz a juz napewno wiem więcej od Ciebie.

autor podał pełną nazwę jakiego VPS'a chce. a że ty że zrozumieniem czytać nie umiesz a już wgl. mnie dzwi że chociaż czytać umiesz to już nie mój problem.

Gdzie, gdzie jest podana pełna nazwa. Czekam.

1. Wiesz więcej ode mnie? Może, ale jestem przekonany że nie w tym temacie. Kłania się student informatyki.

2. Stwierdzam fakt. Sądząc po zachowaniu i nicku "99" jesteś dzieciakiem, przynajmniej dla mnie.

3. Przeglądarki mają coś takiego jak sprawdzanie pisowni. Było by miło gdybyś z tego korzystał.

@a tak apropo, dla twojej informacji. Instalacja javy na dowolnym linuxie to 3 komendy.

Opublikowano

mKS 2G

tu masz nazwę tumanie.

2. to nie jest rocznik

3. pisze z telefonu.

dobra.. skończę to bo że zjebusem nie ma co pisać.

ps. sądząc po zachowaniu i po nicku "5" to ty masz 5 latek co? hheheh

@edit

to ja wiem. siedzę trochę w linuxie. ale dla osoby która nic nie wiem byłby to problem.

sygnaturka2.png

Opublikowano

mKS 2G

tu masz nazwę tumanie.

2. to nie jest rocznik

3. pisze z telefonu.

dobra.. skończę to bo że zjebusem nie ma co pisać.

Właśnie pokazałeś swoją inteligencję.

Nie zauważyłem że autor edytował swój post i dodał nazwę.

Ohhh, te twoje dziecięce wyzwiska. A i przy okazji, to ty tu masz problemy z czytaniem.

Kłania się student informatyki.

A i, nadal jesteś dzieciakiem (twoje urodziny, z profilu: Styczeń 3, 1997)

Opublikowano

naprawdę mi Cię szkoda.. nazwa była od samego początku.

kłania się minister edukacji :D

Zauważ że pisze że autor edytował post i nie, nie było jej. Dopiero ją dopisał nad linkiem.

Lubisz tak udawać mądrzejszego no nie ?

Zwłaszcza sypiąc tekstami typu "minister edukacji" po tym jak nie potrafisz napisać zdania po polsku. Gratuluję.

Opublikowano

ja wiem swoje ty swoje. dziękuję za rozmowę. skończę bo glupszym się ustępuje.

Skończysz, bo nie masz racji i kończą ci się dziecięce argumenty. Taka prawda.

@Down (bez skojarzeń): Deal with it.

A tak w sumie to ja skomentowałem po prostu wypowiedzi co do tematu, a potem przyczepił się "dziecięcy ekspert".

Opublikowano

Czy Wy dwaj możecie się łaskawie zamknąć!? Nic nie wprowadziliście do tematu poza zbędnym spamem.

Ogar spam!

Proponuję zacząć od siebie. I chociaż starać się cokolwiek dorzucić do tematu.

Opublikowano

Koszt VPSa to prawie 50 zł. Proszę sprawdzić Naszą ofertę www.disCONNECT.pl . Przy ofercie DIAMOND 100 MB per slot koszt 20 slotów to - 50 zł . Tyle samo co koszt utrzymania VPS, lecz VPS jest bez:

Oferta Minecraft:
- Trzy Pakiety serwerów Minecraft już od 1.5 zł/slot
- ItemShop + widget ItemShop ( na państwa stronę/forum )
- Wysokie stawki SMS aż 63% od wartości NETTO!
- Wiele form kontaktu m.in. telefoniczny.
- Rozbudowany panel zarządzania serwerem - NOZO.
- Dyski SSD.
- +5 DNI GRATIS za każde przedłużenie.

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Opublikowano

Koszt VPSa to prawie 50 zł. Proszę sprawdzić Naszą ofertę www.disCONNECT.pl . Przy ofercie DIAMOND 100 MB per slot koszt 20 slotów to - 50 zł . Tyle samo co koszt utrzymania VPS, lecz VPS jest bez:

Oferta Minecraft:
- Trzy Pakiety serwerów Minecraft już od 1.5 zł/slot
- ItemShop + widget ItemShop ( na państwa stronę/forum )
- Wysokie stawki SMS aż 63% od wartości NETTO!
- Wiele form kontaktu m.in. telefoniczny.
- Rozbudowany panel zarządzania serwerem - NOZO.
- Dyski SSD.
- +5 DNI GRATIS za każde przedłużenie.

Ja bym się skusił na coś bardziej znanego jak już. Za 50zł, 20 slotów to można dostać praktycznie wszędzie (tak, slotów 100MB / slot).

Opublikowano

Co do tematu, po pierwsze primo, jeżeli nie miałeś styczności wcześniej z linuxem, a chcesz "już teraz" stawiać serwer to lepiej zainwestuj w gotowe sloty.

Duży wybór systemów operacyjnych yes2.gif <--- Nikt nie mówił, że chce linuxa.

Po drugie secundo, liczba pluginów nie ma tak bardzo znaczenia, bo 1 plugin może zarówno nie używać wcale pamięci i serwera (np. plugin który tylko np. daje dostęp do komendy /kick), a inny może zużywać go sporo (essentials, factions, etc.).

Wiem, pluginy nie mają tu za dużo do powiedzenia.

Po trzecie tercio, nie podałeś na którym konkretnie VPSie chcesz stawiać ten serwer. Ale zarezerwuj sobie ~100MB pamięci na slot.

Nazwa była od początku, edytowałem co innego -_-

Opublikowano

Duży wybór systemów operacyjnych yes2.gif <--- Nikt nie mówił, że chce linuxa.

W sumie masz 2 wybory, Linux albo Windows. Z tym że stawianie serwera minecraft który ma działać dłużej niż kilka miesięcy na Windowsie mija się z celem, bo z przyczyn technicznych serwer zacznie zwalniać w zastraszającym tempie.

Wiem, pluginy nie mają tu za dużo do powiedzenia.

Akurat tu się mylisz, bo pluginy tak jak sam minecraft zajmują miejsce w pamięci RAM i moc obliczeniową procesora.

Oczywiście nie wszystkie na tym samym poziomie.

Np. plugin mający tylko komendę /tp nie zajmie zasobów prawie w ogóle, ale np. Essentials (pełny) już zajmuje trochę tych zasobów.

Jest jeszcze oczywiście kwestia kiepskiego zoptymalizowania pluginów, ale to już dłuższy temat.

Opublikowano

W sumie masz 2 wybory, Linux albo Windows. Z tym że stawianie serwera minecraft który ma działać dłużej niż kilka miesięcy na Windowsie mija się z celem, bo z przyczyn technicznych serwer zacznie zwalniać w zastraszającym tempie.

Najbardziej zastanawia mnie jak to wyjdzie z procesorem. W końcu 1 rdzeń 1.2+ Ghz.

Opublikowano

Najbardziej zastanawia mnie jak to wyjdzie z procesorem. W końcu 1 rdzeń 1.2+ Ghz.

Słabo, zwłaszcza przez pluginy.

Minecraft (serwer) sam w sobie nie wymaga dużego procesora, ale w połączeniu ze sporą listą pluginów może zwolnić.

Właśnie teraz spojrzałem, że kimsufi to całkiem wygórowane te ceny ma. 50 zł za taki procesor ?

Opublikowano

Słabo, zwłaszcza przez pluginy.

Minecraft (serwer) sam w sobie nie wymaga dużego procesora, ale w połączeniu ze sporą listą pluginów może zwolnić.

Ogólnie chciałbym tam postawić mały serwer od 5 do max 15 slotów i chyba 15 pluginów max. + dać tam stronkę internetową. Ew. mini TeamSpeak 3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...