Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaman Smok

MrPatrick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello! Mam do was pytanko . Jak mam wybić się szamanem od 1 lvl do 99 lvl ? Może ktoś napisać ,powiedzieć ? Jak zacząć co robić po kolei. Mam zamiar grać na serwerach Hard oraz Metin2.pl S26 Solar.

212z9rs.jpg

Opublikowano

Zrób woja bodego 35lv na metki do m2 i zarabiaj na eq.

Shamanem tylko exp.

Po dłuższym czasie możesz pomyśleć na bodziakiem 75 i na mapki w DT.

Opublikowano

Ehhh ale ja tak nie chce poprostu od zera grać szamanem i tyle bez żadnych wojowników itp .

Skoro tak, to zainwestuj w antyk śr 35+9, zrób boja i bij metiny.

Na wyższych levelach i tak body/wp są niezrównanymi postaciami do expa/dropa.

35lv to nie tak dużo..zawsze możesz szybko, łatwo zarobić i nie nudzić się przy tym, naprawde !

Shaman to specyficzna psotac, aby ogarnąć tą postać potrzeba dużych środków finansowych w postaci yang :D

Dlatego zalecam ci utworzenie drugiego chara, aby zarobic troche na eq.

Opublikowano

Na s7 miałem smoka, antyk śr. 35+, KD+4, eq bardzo dobre (no, dobre.. :D).
Powiem Ci z własnych obserwacji, że fajnie dropiło się nim na metkach 40/45.
Ja używałem błogo/pomocy, które de facto bardzo mi pomagały.

Nie padałem na spotach, DMG leciał w miarę wysoki. Jedyne ale to takie, że na EQ zarobiłem inna postacią :)

Więc jeśli chcesz się męczyć szamanem nad eq, aby potem koxić - twój wybór. Jednak wg mnie prościej zrobić właśnie 35 bodziaka/wp, pocisnąć na metki M2 i później kupić eq dla szamana :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Szamanem na pewno będzie Ci ciężko na początku.

Potem na wyższych lv 55+ Jak będą Buffy M5+ to już luźniej.

Co tu dużo gadać , jeżeli chcesz zacząć szamanem od 0 to nie radzej , lepiej na początek jakiś drop na metki m2 lub nawet m1.

EDIT : Wojem body na pewno kilka razy szybciej się dorobisz eq niż szamanem.

sasawf.png

Opublikowano

Uwaga ! Postanowiłem iż zrobie jak sugerujecie czyli Wojownik Body narobie sie naharuje ;] A potem se spokojnie poexpie szamanem . Dzięki wielkie za wszystkie wypowiedzi. Oczywiście to wynagrodze Likami ! :]

Proszę o zamknięcie .

212z9rs.jpg

Opublikowano

Pierwszy skill to pomoc smoka, a później musisz mieć jakiś skill ofensywny skoro chcesz ekspić sam. Antyk dobre średnie i bonusy na INT. Statystki WIT-INT 1:1 bym proponował

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

One nie nabijaj sobie postów . Napisałem że już nie pisać . Twoja wypowiedź potraktowałbym jako spam . Jamajkas dziękuje masz like . Już KONIEC ! Zamknąć proszę temat.

212z9rs.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...