Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki program do grafiki ?

Senqual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w jakim programie uczyć się robić zajebistą grafikę i potem sprzedawać np. szablony strony

Mam kupionego Photoshop CS6 i sciągniętego najnowszego gimpa.

Opublikowano

Wątpię, żebyś kupował Photoshopa nie mając żadnego pojęcia o tym co chcesz robić, w czym. Ale skoro go 'kupiłeś' to w nim rób. Czytaj tuty, inspiruj się pracami innych etc.

he?

Opublikowano

Photoshop może i trochę trudniejszy, ale i grafika wychodzi lepsza. Ja osobiście używam gimpa to takich rzeczy jak szablony i też jego Ci polecę, choć jak bym miał kupionego PSa to raczej bym go używał.

(nie jestem grafikiem, robię ew. jakieś proste szablony pod www, więc nie bierz tej opinii jakoś do siebie ^^)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Witam w jakim programie uczyć się robić zajebistą grafikę i potem sprzedawać np. szablony strony

Mam kupionego Photoshop CS6 i sciągniętego najnowszego gimpa.

Zbędne pytanie. Nie znam lepszego programu do grafiki komputerowej niż PS. Skoro wydałeś pieniądze na niego to ucz się tworzyć w tym, co najlepsze.

Pasjonat
Opublikowano

PS jest najlepszy, chociaż mam PS'a i tak cały czas siedzę w Gimpie, bo się do niego przyzwyczaiłem, więc idź od razu na PS'a, bo potem z Gimpa na PS'a będzie trudno się "przesiąść".

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Zbędne pytanie. Nie znam lepszego programu do grafiki komputerowej niż PS. Skoro wydałeś pieniądze na niego to ucz się tworzyć w tym, co najlepsze.

To zależy od gustu.

Mi np. najlepiej pracuje się w Gimpie 2.6 i podobno robię w miarę przyzwoite prace.

Jeżeli już zainwestowałeś kolego to ucz się obsługi PS'a gdyż masz na prawdę wiele możliwości a w grafice przede wszystkim licz się wyobraźnia.

Opublikowano

Widzę Senqual że ktoś Ci powiedział tak:
"Jestem grafikiem komputerowym robię tamto śiamto, dostaje za to sporo kasy trele morele itd"
To nie jest takie proste
To że masz program - powiedzmy że Ci uwierzę że kupiony za 3,6 tyś. zł.
To nie znaczy że możesz zostać grafikiem - to musi Cię samo ciągnąć, musisz dosłownie czuć "pociąg" do tego by to robić, musisz wierzyć że chcesz pracować jako grafik i w ogóle.
Do tego by zarabiać jeszcze więcej nie dosyć że np. zaprojektujesz szatę graficzną strony musisz też posiadać wiedzę na temat języków HTML,C,C+ a w nie których przypadkach nawet Flash
Ale to tak bardzo zaawansowanie :)

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...