Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze vista czy xp ?

daniel0daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie co jest lepsze na mój komputer windows vista i windows xp na dole podam parametry komputera. Jeżeli chodzi o systemy to vista i xp są w 100% legalne viste dostałem przy zakupie komputera jest ona 64bitowa a xp 32bitowy również mam oryginalnego ponieważ na stronie z której zamawiałem byłą przecena xp więc wziołęm o 7 nie ma nic do gadania 7 a po drugie nie mam oryginalnej a pirata nie chciałbym. Z góry dzięki dam lajka

ps jaka jest różnica pomiędzy 32/64 bity ? oryginalnie do tego pc którego teraz mam była vista 64

moj słąby sprzęt zaniedługo myślę nad kupnem nowego ramu więc jak ktoś mogł by mi polecić jakiś dobry ram tak żebym na pc miał 4gb

Komputer:

AMD Sempton processor LE-1100 1.91GHz ( tu jest taka mała ciekawostka, jakies 2 miesiace temu stary procesor mi się rozleciał pozsypał był on 2,6GHz dosyć dobry, ok dałem informatykowi znajomemu stary processor ten co się rozpadł zeby zamówił według tych samych parametrów ok zamówił i po wsadzeniu do kompa zamias 2.6 pisz 1.9 a proscesor jest z tej samej firmy te same parametry)

2 GB ramu

komputer uciągnie 32/64 bity

Z góry dziękuje daje lajki!! :)

Opublikowano

64 Bit lepsza wydajnosc programów , jak narazie to brak wirusów polimorficznych w 64 bitowych plikach , korzystanie z większej ilości pamięci

32 bit na starsze komputery , mniej pamięci zużywa .

Na taki sprzęt to polecałbym ci XP instalowac .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

haha rozjebałeś mnie

64 bity obsługują wiecej niz 3.5 gb pamieci ram

bierz cp, nigdy nie bylem fanem visty

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

a moje pytanie co wy widzicie w twj viscie wszyscy mówią że do du*y i tp ale dlaczego jakies uzasadnienie tylko dlatego że jest to niedopracowany brat 7 ?

Miałem, używałem, wyraziłem opinię. (ponad rok)

Opublikowano

do wyboru windows xp professional a vista home basic chyba z rozszerzeniem na home premium podasz instalacji instalator pyta mnie o wybranie wersji systemu nie wiem co by się stało jak bym np wybrał viste home premium bo zawsze wybieram tą co pisze na płycie czyli home basic

a drugie pytanie dlaczego w xp jak wejdę w menadżer zadać > wydajność i tam w prawym dolnim rogu pisze pamięć zdeklarowana cos/3876 w w vistcie mam coś/4280 dlaczego jest taka różnica pomiędzy xp a vistą

Opublikowano

Albo XP, albo 7. Nie ma tu mowy o żadnej Viście.

32bit > dobre na słabszy sprzęt, obsługuje do 3,5GB pamięci RAM

63bit > dobre na dobry sprzęt, do gier, obsługuje NIEOGRANICZONĄ ilość pamięci RAM

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Cześć, doradźcie mi jaka wersja windows 7 jest najlepsza ? Nie patrzcie na pieniądze. Mam sklep w którym zamierzam zakupić windows 7 lecz nie wiem jaką wersje i 32 czy 64 bity na mój komputer. Proszę o poradzenie jaka będzie najlepsza dla mojego pc. A i dodam że ja na komputerze gram w może max 3 gry i żeby na nowym windowsie 7 gra była płynna i bez lagów

- metin2
- Wow
- Combat army

Opublikowano

Jak masz tyle kasy to dokup ram i moze 64 brac

Bo przy tych twoich 2gb chyba nie ma sensu brać 64 bity

Najlepiej xp zainstaluj xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jak masz tyle kasy to dokup ram i moze 64 brac

Bo przy tych twoich 2gb chyba nie ma sensu brać 64 bity

Najlepiej xp zainstaluj xD

kasy mam dużo i to nie że chwilowo nie chce się przechwalać ale sorka

Ja się zapytałem jaką wersie windowsa 7 zakupić i chciałbym żeby ktoś mi odpowiedział

Opublikowano

Skoro masz tyle kasy to może lepiej w nowy komp zainwestować? W tego złoma nie ma co

Wiesz ja nie potrzebuje lepszego komputera ponieważ ten jest dobry gdyż ja gram tylko w parę gier, to po co ja mam wydawać 6000 na pc pod gry jak gram tylko w 3 gry proszę Cię. Jeżeli przeczytałeś cały temat to wiesz że mam zamiar zakupić nowego ramu. Prosze cytat " moj słąby sprzęt zaniedługo myślę nad kupnem nowego ramu więc jak ktoś mogł by mi polecić jakiś dobry ram tak żebym na pc miał 4gb"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...