Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 oddzielne pulpity 1 na pc, 2 na tv jednoczesnie

JiVen mc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam takie pytanko jak utworzyć 2 oddzielne pulpity jeden normalnie na kompie i 2 na tv jednocześnie , a teraz przedstawię sytuację aby pokazać to bardziej obrazowo :PP

Chcę zrobić tak , że ja np gram sb na kompie w BF3 a rodzice chcą sb coś ogladnać na TV więc odpalaja TV i widzą drugi oddzielny pulpit , nie widzą co ja robie tylko niezalenie od tego co ja robie oni robią cos innego , mają swoją myszke swoją klawe ( może być bezprzewodowa a raczej to chyba mus ) , będe posiadaczem karty graficznej Radeon hd7950 i wydaje mi sie ze da sie na niej to zrobic i da sobie rade xD ale jak ?

najlepiej to by było tak gdybym, na kompie zrobił 2 konta jedno moje i drugie na tv , ja sb gram ktos odpala tv i wchodzi na 2 konto przez tv i oglada filmy czy przeglada internet

czy tak się da ? :D

16524693274248111171.png

Opublikowano

Karta graficzna ma kilka wejść to do jednego podłącz swój monitor,a do drugiego TV.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

i wtedy zrobi mi 2 oddzielne pulpity ? bo u kolegi robilismy tak na innym radeonie i zrobilo jeden pulpit tylko szerszy -.- a mi nie o to chodzi

16524693274248111171.png

Opublikowano

W panelu kontrolnym karty graficznej powinieneś mieć różne opcje. Możesz też pobrać różnego rodzaju programy które mają masę konfiguracji.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Zrobić dwa pulpity to żaden problem. Ale nigdy nie zrobisz tak żeby komputerem kierowały dwie osobne myszki i klawiatury

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Zrobić dwa pulpity to żaden problem. Ale nigdy nie zrobisz tak żeby komputerem kierowały dwie osobne myszki i klawiatury

Mógłby się pobawić w maszyny wirtualne, czytałem coś na PCF - da się tak, tylko trzeba być zaawansowanym informatykiem.

Opublikowano

Na HD7950 mam 3 monitory podpięte i spoko wszystko chodzi.

Możesz zatrudnić jakiegoś super-speca, żeby spróbował zrobić oddzielne sterowania myszkami, ale wątpie w coś takiego. Wątpie w ciebie.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

nie da się, sterownik w systemie do myszki jest jeden

nawet jeśli to taniej kupić drugi komputer niż cokolwiek przerabiać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...