Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strasznie duzo FPS

Bil3T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ostatnio grałem i miałem non stop stale 60fps, przed formatem miałem ogólnie 90-110.

Teraz po formacie coś przestawilem i mam ponad 200.

To jest laptop. Czym taki nagły wzrost jest spowodowany.

Obecnie mam 180-220FPS.

Detale na maxa.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

co ?? Mózg rozjebany .. Pisze że ma 200 , a ten wes daj w opcjach max 80 omg , być może zrobiłeś coś w karcie graficznej , lub jeśli nasz kilka rdzeni procesora to ustawiłes konkretne ustawienie , takie coś robi różnice , ja miałem 70 po formacie 20 , potem karta graficzną instal , to 30 , o dziwo nawet instal dźwięku zwiększył fps, po defragmentacji następne +10 , dużo rzeczy na to wpływa teraz mam 90-70 , być może poprostu aktualizacja windowsa się zrobiła .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Tam masz taką opcję, nie wiem jak sie nazywa, ale pisze - "Optymalna" może tu coś przestawiłeś :)? Może jest tam taki podział jak .

Niskie-

Optymalne-

Ultra-

Posprawdzaj ;)

Opublikowano

Heh, tylko, że jest jeden mały szkopuł. Po bodajże 60-70 fpsach NIC SIĘ NIE ZMIENIA. Może ustawiłeś na opcję, która zaznaczona zmienia Ci prędkość odświeżania monitora na FPSy ?

Opublikowano

Heh, tylko, że jest jeden mały szkopuł. Po bodajże 60-70 fpsach NIC SIĘ NIE ZMIENIA. Może ustawiłeś na opcję, która zaznaczona zmienia Ci prędkość odświeżania monitora na FPSy ?

Zmienia się, i to nie po 60-70. Od około 80-90 fps ludzkie oko nie widzi różnicy.

Opublikowano

Może w zasilaniu zmieniłeś na "Wysoka Wydajność" ? :)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jedno pytanie, źle Ci? Ja na twoim miejscu cieszyłbym sie a nie zakładał bezsensowne tematy.

Żeby nie było spamu, nagły wzrost fps wynika z formatu komputera. Dziękuje. Dobranoc

beznazwy1za.png

Opublikowano

Geniuszu ludzkie oko nie widzi różnicy powyżej 24 fpsów... w 24/25 fpsach są robione filmy...

Widzi ogromną różnicę. Ustaw sobie limit 30, a potem 60.

Powyżej 60 nie widzi? Widzi, ale monitory i tak wam więcej nie wyświetlają.

Więc ustaw sobie limit fps taki jakie masz odświeżanie monitora. Bo szkoda męczyć kompa.

Bóg to twoje sumienie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dobrze pamietam to w ustawieniach NVIDIA trzeba wylaczyc Synchronizacje Pionowa i powinniscie miec 60+ fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...