Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System się sypie lub wirus?

KrisNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy komputer mam od końca sierpnia 2012 roku. Od jakiegoś czasu mam problemy z systemem. Co jakiś czas (nie dzieje się to codziennie-raz może się wydarzyć, raz nie) potrafią zawieszać się takie programy jak gadżety pulpitu, menadżer okien czy choćby eksplorator Windows a jak się np. uruchomi skype to i on pada... A znalazłem wręcz śmieszne rozwiązanie (chwilowe)... wystarczy wyłączyć i włączyć ponownie komputer.
Antywirus? Mam AVG Free 2013 i z nim tez się dzieją dziwne rzeczy. Jak się za pierwszym razem otworzy okno AVG i się je zamknie to za drugim razem przy włączaniu nic się nie pojawi... Ale teoretycznie działa, raz np. chciałem przeskanować jakiś folder to okno się nie otwarło, ale w archiwum sam wpis skanowania był (gdy otwarłem następnym razem).
System to Windows 7 Ultimate 64 bit.
http://valid.canardpc.com/2635842

Pomoże ktoś?

461151420292002410470.png
Opublikowano

Na początek przeskanuj system programem Malwarebytes AntiMalware. Log ze skanowania wrzuć na forum.

Opublikowano

Z kolei w dzienniku zdarzeń widać spam z takimi wpisami :

Error - 2013-04-13 02:47:35 | Computer Name = user-Komputer | Source = Application Error | ID = 1005
Description = System Windows nie może uzyskać dostępu do pliku C:\Windows\SysWOW64\userenv.dll
 z jednej z następujących przyczyn:  problem z połączeniem sieciowym; problem z dyskiem,
 na którym jest przechowywany plik; problem ze sterownikami magazynu zainstalowanymi
 na tym komputerze; brak dysku.  System Windows zamknął program AVG Diagnostics z 
powodu tego błędu.    Program: AVG Diagnostics  Plik: C:\Windows\SysWOW64\userenv.dll    Wartość
 błędu jest wyświetlona w sekcji Dodatkowe dane.  Akcja użytkownika  1. Otwórz plik 
ponownie.  Ta sytuacja może być przejściowym problemem, który sam się rozwiąże po 
ponownym uruchomieniu programu.  2.  Jeśli nadal nie można uzyskać dostępu do pliku 
i   - jest w sieci,  administrator sieci powinien sprawdzić, czy nie ma problemu z siecią
 i czy można skontaktować się z serwerem.   - jest na dysku wymiennym, na przykład 
dyskietce lub dysku CD-ROM, sprawdź, czy cały dysk jest włożony do komputera.  3. 
Sprawdź i napraw system plików, uruchamiając program CHKDSK. Aby uruchomić program
 CHKDSK, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie CMD,
 a następnie kliknij przycisk OK. W wierszu polecenia wpisz polecenie CHKDSK /F,
 a następnie naciśnij klawisz ENTER.  4. Jeżeli problem nie ustąpi, przywróć plik 
z kopii zapasowej.  5. Ustal, czy można otworzyć inne pliki na tym samym dysku. Jeśli
 nie, dysk może być uszkodzony. Jeśli jest to dysk twardy, skontaktuj się z administratorem
 komputera lub dostawcą sprzętu  komputerowego, aby uzyskać dalszą pomoc.    Dodatkowe
 dane  Wartość błędu: C0000428  Typ dysku: 3

Uruchom Wiersz Polecenia ( CMD) i wpisz chkdsk /R

Tak cie zapyta czy wolumin ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniu komputera .

Zgódź się i zrestartuj .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Wolumin jest wolny od błędów, czy coś tym stylu. Nic bardziej szczegółowego. A AVG pozbierał się po reinstalu.
@edit
Spróbowałem drugi raz i teraz zaczęło sprawdzać porządnie... pisze z telefonu.

@edit 2 <lol>

No trochę to zajęło, po zakończeniu komputer się zresetował, włączył się ponownie i wyskoczyło "Wolumin jest wolny od błędów" czy coś tym stylu. Po czym znowu się zresetował i poprawnie włączył ale wyskoczyły jakieś błędy ze skypem a na to "System Windows bla bla usługa zasilanie nie została uruchomiona i nastąpi wylogowanie. A więc się włączyło ponownie i jest OK. Są jakieś logi z tego?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra, chkdsk włączył się samemu (wcześniej przy wyłączaniu kompa wywaliło jakieś błędy, nie reagował i dopiero odłączenie z prądu pomogło).

Niby coś znalazło (usuwało coś, poszło dobrze i całkiem szybko).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...