Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy boli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka jestem sobie u lelarza zaraz ide na 1 zabieg i mam pytanie czy znieczólenie duzo pomoze?? i czy podawanie znieczulenia boli?? mam shizy w chuj a zA 1h moja kolej

xmMfHrm.png
Opublikowano

Jasne że tak. Jak umrzesz to postawie Ci internetowego znicza :)

Pasjonat
Opublikowano

Mialem zabieg rok temu, tez najpierw znieczulenie. Te wstrzykniecie trwa z 10 sekund, boli ale idzie wytrzymac. Potem zabieg, po znieczuleniu juz tak nie boli, ale potem zakladanie szwow nie jest przyjemne.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

chodzi o to ze mialem juz z dziesiec zabiegow ale pod narkoza wiec nie czulem ja nie bd mial szwow bo to male i bedzoe wypalane wiec ja sie boje tylko bólu podawania znieczólenia

xmMfHrm.png
Pasjonat
Opublikowano

No wiec znieczulenie boli, ale potem podczas zabiegu pomaga, bo nie bedziesz tego tak bardzo czul.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Znieczulenie trochę szczypie/boli jak pobieranie krwi/szczepienie standardowa procedura.

Co do tego czy pomoże to powinno pomóc.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Po 2 zalezy w jakie to miejsce zastrzyk jest, nie zawsze boli, ja jak dostawalem szczepianki to nigdy nic nie czulem po wbiciu igly w ramie, a zas jak znieczulali mi u dentysty to ledwo co przezylem xD ale podczas wykonywania pracy nic nie czujesz i po zabiegu tez nic nie czujesz, taki plus. Najgorsze miejsce jakie moze byc do wklucia igly to pog pacha.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czy będziesz miał miejscowe znieczulenie, czy ogólne. No i oczywiście od miejsca, w którym będziesz miał robiony zastrzyk. Nie jest to nic przyjemnego, ale zazwyczaj trwa tylko chwilkę, więc myślę, że sobie poradzisz. ;)

Opublikowano

Dobra już jestem po miałem zastrzyk w pięte bo miałem tam zabieg Bolało tylko wstrzykiwanie ale że zabieg był prywatnie za money to oczywiśćie lekarz sie postarał i nic nie czułem miałem takie shizy co do bółu bo jestem wrażliwy , i po niektórych opowiadaniach znieczulenia w kręgosłup omal nie zendlałem . w życiu miałem bardzo wiele niebezpiecznych zabiegów ale pod narkozą więc nic nie czułem oprócz Orgazmu jak padało znieczulenie i sie budziłem :DD :D:D dzięki za posty dodawaliśćie mi na telefonie rano otuchy każdy dostaje Lika .

@EDIT

Jutro dam reszczie lajki bo jest limit ale dostaniecie nie bać dupy :D

xmMfHrm.png
Opublikowano

jak masz zabiek? znieczulenie nie boli , tylko trochę jak by cię komar ugryzl

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Co Ci się stało, że miałeś zabieg? ;) Jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Po prostu pytam z ciekawości :)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Przed podaniem znieczulenia, poproś o zamrożenie miejsca wkłucia. Nie wiem czy jest to możliwe np podczas znaczeulania w piętę (xD) ale w dziąsło jak najbardziej. ;d

18706.png
Opublikowano

To zależy co to za zabieg... i w które miejsce jest wstrzykiwane znieczulenie. W kręgosłup np - boli bardzo. Jeśli to ma być znieczulenie miejscowe, to bolesne jest samo wstrzyknięcie płynu, a potem już większości nie czujesz. W końcu daje się je dlatego, że pomaga( w pewnym stopniu, oczywiście).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...