Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Udyr - Top.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, kupiłem se udyrka, bo dostał fajnego buffa, łatwa postać to nie jest, ale myślałem że ogarnę, niestety. 4 gry - 4 przegrane, 3 gry grałem w jungli. Staty coś w stylu 10/8 itp. Ogólnie niezbyt fajne, nie mam runek pod AD (więcej gram postaciami AP, na razie mam skończoną strone pod AP, teraz się biore pod AD) i zrezygnowałem w jungli, zauważyłem też pro gejmerów nim na topie i postanowiłem spróbować. Staty 3/2 przy teamie kompletnych trollów (tylko ja miałem kille, lux robiła się pod AD, wsumie niezły pomysł, można spróbować lux pod AD zrobić... ;x) no ale nic, podpatrzyłem build od tego gracza: http://www.probuilds.net/guide/NA/781515192/21705406 , robił się bardziej pod Tank'a niż dmg. Ogólnie nie złożyłem nawet tej tarczy, 20 minuta juz był surr, więc też nie moge określić jakie DMG jest na tym buildzie, ale to raczej build pod tanka, a ja wole zbalansowane, żeby było dmg i żeby tak nie padać odrazu. Zauważyłem też dziwne maxowanie skilli u niego, Q maxował jako ostatnie, ja Q maxowałem jako pierwsze, bo niezłe dmg z łapy no i oczywiście speed attack niezły, potem maxowałem W, E i R. Chciałbym was prosić o opinie buildu, jeśli macie lepszy to prosze podać (chodzi mi głownie o dmg + namiastka życia) i o rade co do skilli, bo każdy maxuje inaczej te skille. Będą LIKE.

P.S Nie piszcie mi: IDŹ NIM DO JUNGLI BO ON JEST PRO W JUNGLI I WOGÓLE JEST FAJNY, nie... Nie pójde do jungli bo nie mam runek ani nie ogarniam champa. Ogarne udyra, pójde nim do jungli, na razie chce top'a na którym też jest podobno baardzo dobry.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Rutki pod Mr Pena,Armora + AD na start , spece 9/21/0 i robisz masło na topie. W Late to masz się wjebać w środek tf'a i nie dać się zabić. Q jest bardzo mocne w Early i na 2 lvl'u przy pomocy Junglera jest WP. Ogólnie grając np. na Yorika maksowałem żółwika i nie było co po nim zbierać.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

build full tank tylko taki udyr sie przydaje

ja mialem udyrem 4.6k hp 250 armora i ok 150 resistow ,op

on nie ma bic ,ona ma posmyrac i stunowac w TF

maksuje tak , r e w q

r bo dmg jaki kolwiek ,w bo latam po calej mapie ,e bo tarcza i jakis life steal

q sie nie oplaca ,chyba ze grasz pod offtanka

gralem w jungli ,staty tym co mowilem 5/2/11 z czego raz dedlem na redzie ;/

­

Opublikowano

@up

A co myślisz o maxowaniu Q / W na zmiane?

Na Yoricka to po prostu W. Jak jebniesz tarcze to jego duszki są usseles. Nie ma sensu maxowania Q na niego bo w ostatecznym pojedynku 1v1 i tak Udyr wygrywa.

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Ojjj nie. Nie rób udyra pod tanka, bo marnujesz jego potencjał

Na topie jest zajebisty. Pozwolę sobie zacytować jednego gracza

Stun his shit, slap his shit, repeat.

Ma posrany sustain, wystarczy wziasc flaszkie i warda i z linii możesz baaardzo długo nie schodzić. Maksuj Q/w na zmiane, albo 2:1.

Na topie to jest masakra, same mocne picki zjada na śniadanie - garen, irelia (tu troszke wiekszy problem), Zed, Vladimir. Przeciwko tym przeciwnikom grałem i nie mieli szans, a najlepiej zapamiętałem jak zed flashował jak tylko zobaczył że użyłem E :D

Graj z buildem mocno ofensywnym, i tak będziesz niezniszczalny.

butki sytuacyjnie (chyba nawet nie musiałem wspominać)

Wits end

Gauntlet

Sunfire

MoM

Warmog

popierdolony build, może jesteś mniej tankowaty niż inaczej byś był, jednak nadrabiasz dmg.

Pozdrawiam, jeden z lepszych (jak uważam) graczy udyrem.

PS Jak skończy mi się ban mogę zrobić do niego tuta, jak by ktoś chciał xD

Dla tych co piszą że Udyr only tank

Tak samo jest z shenem. Dawno nie widziałem żeby ktoś zrobił na niego trinity czy wits end. Bo ludzie sądzą, że to tylko i wyłącznie tank.

Opublikowano

@Up

Nie schodzisz z linii Udyrem = Przegrywasz.

Udyr ma dobrego sustaina i riot zaplanował taką rzecz , że jak przeciwnik ma przewagę w itemkach to Udyr leży. Chociażby jak kupi Tabijki to Udyr wymięka.

Opublikowano

Ok jak na razie, bardzo mi pomogliście ale czekam na dalsze wskazówki, bo teraz się pogubiłem czy robić wkońcu pod offtanka czy tanka.

P.S Buildy najlepiej po polsku ;)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@Up

Nie schodzisz z linii Udyrem = Przegrywasz.

Udyr ma dobrego sustaina i riot zaplanował taką rzecz , że jak przeciwnik ma przewagę w itemkach to Udyr leży. Chociażby jak kupi Tabijki to Udyr wymięka.

nie

Jak dajesz q/w na zmiane to bez itemów masz dmg. No i niesamowite survi w 1v1

Opublikowano

Chyba tutaj piszą ludzie którzy w życiu Udyrem na topie nie grali :O

Na topie maxujesz Q>W>E>R, build zależy

Zadaje duże obrażenia magiczne = 2x doran sword

Zadaje duże obrażenia fizyczne = latarnia

potem składasz resy i hp

Można pokusić się jeszcze o Koniec Rozumu

Itemki typu Warmog, Shurelia, Randuin, Bulwark etc.

Pokusić się też można o Lodową rekawice (Iceborn Gauntlet, nie wiem jak to po polsku jest)

Udyra 1vs1 nikt nie pokona, z tym że jeżeli damy Enemy farmić i będzie miał przewage to będzie ciężko :F Jego Q robi masakryczny DMG w early.

Summoner spelle to różne, albo flash+ignite albo ghost + ignite, flash>E>Q>Ignite i pozdro ale raczej zalecam ghosta.

Ktoś tam pisał o tym że Shenem nie gra się z Wit's Endem, sorry bro ale Shen na każdym turnieju składa właśnie Wit's Enda.

Opublikowano

Ok jak na razie, bardzo mi pomogliście ale czekam na dalsze wskazówki, bo teraz się pogubiłem czy robić wkońcu pod offtanka czy tanka.

P.S Buildy najlepiej po polsku ;)

offtank-jezeli wygrywamy early i mdi game i gra szybko sie skonczy

tank-dluga gra z duza iloscia tf

udyr ma stunowac i smyrac z ulta ,najlepiej sprawoje sie w jungli

jego e jest bardzo dobre a ja nie mozemy dobiec to flash i mamy killa na niskisch lvl bo ma piekielnego dmg z r

­

Opublikowano

@Up

Survi 1v1 bez żadnych itemów?

W każdym razie mi się gra dobrze z takim buildem

Po polsku to nie wiem ,ale spróbuje :

Ten duży potek który daje życie i AD + 1 ward + Potionsy na HP

Mały bucik

Oblicze Ducha

But zależnie od sytuacji

Miecz zrujnowanego

Thornmail/Raduin/Guardian - Nie jesteś zdecydowany to kup Lodowe i zobacz na przebieg sytuacji.

Wirt's end

Lodowe

Wirt's end

Ogólnie ważne jest też żebyś jak najszybciej Kutasa czy jak to tam jebnął to z czego się mieczyk króla robi. Jak mało padasz to zamiast Guardiana walnij Bulwarka

Opublikowano

Własnie testuje po kolei wasze buildy. Na razie testuje build gracza Mysiałke. Dam znać jak mi poszło i jak się grało.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@Up

Survi 1v1 bez żadnych itemów?

W każdym razie mi się gra dobrze z takim buildem

Po polsku to nie wiem ,ale spróbuje :

Ten duży potek który daje życie i AD + 1 ward + Potionsy na HP

Mały bucik

Oblicze Ducha

But zależnie od sytuacji

Miecz zrujnowanego

Thornmail/Raduin/Guardian - Nie jesteś zdecydowany to kup Lodowe i zobacz na przebieg sytuacji.

Wirt's end

Lodowe

Wirt's end

Ogólnie ważne jest też żebyś jak najszybciej Kutasa czy jak to tam jebnął to z czego się mieczyk króla robi. Jak mało padasz to zamiast Guardiana walnij Bulwarka

offtank udyr moze 1vs1 jest dobry ale w team fighcie ssie niestety ;)

­

Opublikowano

@itrollu

no czy ssie w teamfighcie to nie wiem. Mi się dość ładnie nim ranked wycarrował. Wystarczy MPCforum'ować najmocniejszych i stunować tych, którzy mają jakieś tam cc. W sumie to tak jest z każdym championem, ale do tego trzeba skilla.

Opublikowano

Grałem dużo udyrem, i nieopłaca sie go robić w dmg bo łatwo go zabić jak ma mało hp.

Pisałeś ze masz runy ap mianowicie udyra da się robić w ap, ale wymaga to już sporego doświadczenia ponieważ trudno dobrać itemy do obecnej sytuacji w grze.

Udyr ap:

Maksujemy: R

Budowa: buty(merkury,tabi), zmora licza, manamune (szybko nabija się staki w łezce), różdżka wieków, udręka liandrego (maska), ostatni item może być klepsydra, bardzo polecam.

+ i - tej budowy:

Bardzo trudna gra początkowa

Łatwo się farmi

Ciężko kogoś zabić na początku (wymaga doświadczenia)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...