Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy laptop i gry

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem nowego lapka. Oto jego specyfikacje:

Laptop: Samsung Seria 3 NP350V5C-S06PL

System: Win8

Procesor: Intel® Core™ i5 3210M (2,50 GHz, 3 MB, L3 Cache)

Grafika: AMD Radeon™ HD 7670M 2GB,, 2 GB DDR3 (zew. grafika)

RAM: 6 GB DDR3 przy 1 600 MHz

Chciałbym się jeżeli to możliwe dowiedzieć, w jakie z nowszych gier i na jakich ustawieniach mogę spokojnie pograć. Chodzi mi przede wszystkim o FPSy i ewentualnie strzelanki TPP (np. BF3, BFBC2, COD:MW3, GR: Future Soldier, stare i nowe Metro (wiem, że jeszcze nie wyszło), FarCry 3 itp.). Nie zamierzam nagrywać ani nic w tym stylu, wystarczy mi więc stabilne 30-35 FPS. Mam nadzieję, że nie wymagam zbyt wiele i z góry dziękuję za pomoc. Wasz wysiłek oczywiście stosownie nagrodzę ;)

Ps. Nie chodzi mi o strzelanki Free2Play, będę najprawdopodobniej dużo więcej grał w singlu.

Jeżeli zły dział, bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

graj w bfp4f, w nowsze (typu bf3) to na minimalnych w 20 fpsach pograsz, no moze troche lepiej. w bad company na srednich pograsz na około 25-30 fpsach czyli jakos tak. Ogólnie laptop za 2500zł (pewnie tyle gdzieś kosztował) ma wydajnośc stacjonarki za 1300zł.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

sprawdź sobie i ustawiaj sam

sterowniki w większości gier same się ustawiają a reszta to już tylko samemu dopasować bo nie istnieje uniwersalny sposób. kazdy ma indywidualnie skonfigurowany system nawet w identycznym modelu

do gier szukaj sobie na necie optymalnych ustawień dla konkretnych grafik

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A byłby ktoś w stanie podać tak jak prosiłem? Wystarczą te gry co wymieniłem + ustawienia graficzne, na których NA PEWNO uciągnę 30-35 FPS, i ewentualnie jakaś propozycja od siebie...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

nikt nie będzie w stanie , optymalne maja sterowniki ja ci napisałem

to co chcesz trzeba zrobić na tym modelu z taka samą konfiguracją sterowników specjalnie dla ciebie ale jakoś nie widzę chętnych co to zrobią

równie dobrze możesz to zrobić sam grając i sprawdzając

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Okej, wiem, że sam mogę, po prostu nie chciałem wydawać 100 zeta na grę i mieć 20 FPS na niskich. Ale to nic, dzięki za pomoc, na razie zaopatrzę się może w MW3 bo na moje oko średnie uciągnie bez problemu, a może i wysokie. Lajki dam jak na kompa wbiję.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...