Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Porada]Monitor

Spiker556

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Nie wiem czy to ten dział ale napisze tutaj...

Chcę kupić sobie nowy monitor, oto jego parametry :

Cechy podstawowe Przekątna ekranu 21.5 " Format ekranu panoramiczny 16:9 Kolor obudowy czarny
Obraz Rozdzielczość 1920 x 1080 Współczynnik kontrastu 600:1 Czas reakcji matrycy 5 ms Jasność ekranu 200 cd/m? Wielkość plamki 0,248 mm Liczba wyświetlanych kolorów 16,7 mln
Złącza Wejście D-Sub (VGA) Tak
Parametry fizyczne Wymiary z podstawą (SxWxG) 509.6 x 392.6 x 174.9 mm Waga 3.80
Informacje dodatkowe Tuner TV Nie Wbudowane głośniki Nie Ekran obrotowy Nie Możliwość zawieszenia na ścianie Tak Standard VESA 100 x 100

Jest On Firmy BenQ co o nim sądzicie? nada się?

1312454350-U203760.png

Opublikowano

MONITOR LCD BENQ G2225HDA

Kosztuje on ok. 270zł ale myślę że jestem wstanie na monitor wydać tak za 300 zł i chciałbym tak 21,5-23 Cale..

Macie może jakieś propozycje na monitor dobry i wydajny ? Oczywiście w cenie tej co napisałem

1312454350-U203760.png

Opublikowano

Oki thx i chyba go kupię ale nie jestem pewien co do niego. Moż

Według mnie mozesz brac

Oki Thx chyba go wezmę ale czy możesz trochę sprecyzować , jeśli wiesz mniej więcej jaki będzie obraz w grach typu BF3 czy Fifa 2013 . Monitor ma jakiś duży wpływa na grafikę? Nie chcę aby się okazało że mój stary monitor jest lepszy :D

Parametry Mojego monitora :

Parametry grafiki
Typ matrycy: TFT-TN Typ panelu dotykowego: Brak Przekątna ekranu [cal]: 18.5 Rozmiar plamki [mm]: 0.3 Nominalna rozdzielczość [px]: 1360 x 768 Jasność [cd/m2]: 250 Kontrast: 12000000:1 Czas reakcji matrycy [ms]: 5 Kąt widzenia w pionie [stopnie]: 176 Kąt widzenia w poziomie [stopnie]: 176 Ilość wyświetlanych kolorów [mln]: 16.7

1312454350-U203760.png

Opublikowano

Kompa mam dobrego ...

to zalezy jakiego masz kompa xD

Kompa mam dobrego (nie najlepszego) ale jest dobry gry na full detalach lecą... Mógł byś jeszcze mi porównać mój monitor z tym którego chcę kupić :D

Który jest lepszy ?

1312454350-U203760.png

Opublikowano

Twoj ma o wiele nizsza rozdzielczosc. Ten benq jest OK do zastosowan domowych. Tylko nie zdziw sie, jak ustawisz w grach rozdzielczosc 1920x1080 i beda gry lagowaly, wszystko chodzilo ci na full przy rozdzielczosci 1366x768 ale na wyzszej napewno bedzie slabiej chodzic.

Opublikowano

Twoj ma o wiele nizsza rozdzielczosc. Ten benq jest OK do zastosowan domowych. Tylko nie zdziw sie, jak ustawisz w grach rozdzielczosc 1920x1080 i beda gry lagowaly, wszystko chodzilo ci na full przy rozdzielczosci 1366x768 ale na wyzszej napewno bedzie slabiej chodzic.

Nawet jeśli będzie mi trochę słabiej chodzić to najwyżej zmienię z full na mniej full :P Nie przeszkadza mi to. Przydał by się nowy monitor (Większy) mam spory pokój i duży telewizor , a monitor nie zadurzy . No i lepiej się gra na takich większych monitorach :D

A i Wielkie dzięki za wasze komentarze i waszą pomoc :D

Wielkie dzięki jeszcze raz :D

1312454350-U203760.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...