Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Dwie przydatne stronki

PomponikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś chciałbym wam krótko opisać pewne dwie stronki które przydają się graczom TF2, a oto i one:

http://tf2r.com/news.html

Jest to stronka poświęcona różnym losowaniom. W każdym z takich publicznych losowań możemy wziąć udział i wygrać za darmo jakiś item. Oczywiście ciężko jest coś wygrać ale warto poświęcić dziennie te 5 minut i pozaznaczać przycisk "enter" w losowaniach bo można zawsze wygrać jakąś broń strange a nawet czapkę. Tutaj mały poradnik (nie jest on mojego autorstwa):

www.youtube.com/watch?v=HUcpC_bAEEo

Kolejną stronką którą chcę wam przedstawić jest crate simulator. LINK:

www.kongregate.com/games/stripedypaper/tf2-crate-sim

Następną stronkę którą chcę wam przedstawić jest TF2 Trading Post. Wiem, że wolicie WH ale TP wydaję mi się bardziej przyjazne dla nowego gracza premium. TP jest naprawdę prosty w obsłudze, a oto zakładki które się wam przydadzą:

Propose A Trade - Czyli wystawianie na sprzedaż jakiegoś naszego przedmiotu.

Search - Wyszukujemy przedmiot który chcemy zakupić.

My Trades - W tej zakładce mamy wszystkie nasze przedmioty aktualnie wystawione.

My Offers - Nasze oferty pod jakimiś aukcjami.

Oczywiście polecam się zapoznać z zakładką RULES aby nie zarobić bana. A oto link do strony:

http://www.tf2tp.com/logout.php

I ostatnią naszą stroną będzie stronka ze skinami do TF2. Pewnie wielu graczom znudził się podstawowy wygląd czapek, postaci, smug które pojawiają się za strzałami, strzykawkami itd. A więc teraz przedstawię wam tą oto stronę i krótki opis jak wgrać takiego skina.

Wchodzimy tu:

http://tf2.gamebanana.com/skins

Następnie wybieramy sobie po prawej stronie kategorie czyli jaką broń, postać itp. Chcemy zmienić i szukamy odpowiedniego dla nas skina (Najlepiej wybierać te z oceną 10/10). Jeśli już wybierzemy skin który nam się podoba klikamy w niego, następnie szukamy niżej zakładki Download. Klikamy w nią, potem szukamy mirrora i obok niego klikamy download. Jeśli już posiadamy skin na pulpicie, wchodzimy w: Dysk (Ten na którym mamy Steam) > Steam > steamapps > (Folder z naszą nazwą użytkownika) > team fortress 2 > tf > i tam wrzucamy zawartość naszego skina. Jeśli mamy już jakiś skin i nie chcemy go nadpisać a jest on np w folderze models to wchodzimy w models i nowy skin wklejamy obok.

Mam nadzieję, że stronki się przydadzą. Liczę na + ;)

Tak wiem miały być 2 stronki aleee chyba lepiej, że jest tego więcej :D

iuub.png

Opublikowano

znane + nie postawie bo uważam że każdy kto zna się na tf2 i trade (bo rafle housa reklamują na takich stronach do trade np.scrap.tf itd)

a crate simulatora to każdy zna jak ktoś ogląda filmiki z tf2 na YT

i nie wiem do czego się przyda crate simulator , bo moim zdaniem po to by zniechęcić gracza do otwarcia skrzynki ;)

Opublikowano

Na forum istnieje wolność słowa. Jeśli ktoś uważa, że poradnik nie jest przydatny to ma prawo wyrazić swoją opinię. Nawet, jeśli tobie się to nie podoba.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

znane + nie postawie bo uważam że każdy kto zna się na tf2 i trade (bo rafle housa reklamują na takich stronach do trade np.scrap.tf itd)

a crate simulatora to każdy zna jak ktoś ogląda filmiki z tf2 na YT

i nie wiem do czego się przyda crate simulator , bo moim zdaniem po to by zniechęcić gracza do otwarcia skrzynki ;)

Każdy zna... Mów za siebie...

Dodasz może TF2WH?

461151420292002410470.png
  • 3 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Dwie przydatne stronki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...