Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] POMOCY! Jak nagrać gre na płytę DVD żeby mogła być włączona przez Swap Magic'a?

BloweerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nagrać grę na płytę DVD żeby mogła być włączona przez Swap Magic'a?

Chodzi mi o to że mam bardzo porysowaną oryginalną grę i niedługo ona przestanie pewnie działać więc chciałbym sobie przegrać ją na płytę DVD , żebym mogł w nią grać na nie oryginalnej płycie.

Próbowałem skopiować te pliki z płyty do folderu i z tych plików zrobić obraz tej gry i nagrać na płytę DVD programem Alcohol 120%.

Niestety nie udało się podmieniłem płytę w ps2 i pokazuje się czerwony ekran z napisem ... format disc... . Pomóżcie jak nagrać tą grę żeby działała .

Trzeba ten obraz tej gry nagrać na płytę czy same pliki?

Trzeba coś patchować?

Napiszcie poradnik jak to zrobić.

Jak coś mam Swap Magic 3.8 i blokadki.

//ref

Opublikowano

po zrobieniu obrazu, montujesz go w Alcoholu i wypalasz z najniższą szybkością, najlepiej 4x

do SM nie trzeba nic patchować, po prostu nagrywasz na płytę i grasz

jeśli obraz jest powyżej 4,35gb będziesz musiał przerobić obraz płyty http://www.mpcforum.pl/topic/843549-tutps2-wypalanie-gier-powyzej-435gb-na-swap-magic/

Ale ja tak właśnie zrobiłem. Później włożyłem płytę Swap Magic do ps2 poczekałem podmieniłem kliknąłem normal swap i później auto i za chwilę czerony kwadrat i pisze ...format disk... . Nie wiem co źle zrobiłem. Pomóżcie

//ref

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Przeczytałem na wczoraj na stronie, żeby zrobić obraz gry trzeba wejść w programie UltraISO w Plik--->Nowy--->Obraz danych (CD-DVD) , a trzeba było Plik--->Nowy--->Obraz DVD PS2.

Temat do zamknięcia

//ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...