Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna 500-550zł?

adrian1515

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1- To tak chce dokupić sobie kartę graficzną nie ma znaczenia jaką, może być każda od 500-550zł, wymieniam zasilacz więc jak coś to nie ma znaczenia ile karta bierze prądu. Musi pasować do portu: PCI-E x16.

2- Czy karta za 500-550zł starczy do gierek o jakości bf3?, kocham ta gierke ogólnie gram tylko w słabe ''gierki FPS'', a teraz chciałbym mieć taką kartę co by pociągnęła bf3 na najwyższej jakości czy za tyle forsy mogę taką kupić ? jak nie to w pierwszym podpunkcie proszę o najlepsza propozycje karty od 500-550zł, a tu możecie dac taką która pociągnie bf3 na najwyższej grafice (nie ważna jaka cena).

3- Co lepiej kupić kartę czy procesor co ważniejsze? Chyba do gierek z dobrą grafiką to karta graficzna? czy lepiej kupić new procesor?

4- Moja stara karta to jest taka tak pisze na opakowaniu: ATI Radeon X550 i z boku jeszcze pisze SAPPHIRE i na górze 128 MB.

a- Ile ona jest warta?(stara cena jest przyklejona 299zł, ale wiadomo, że teraz mniej kosztuje ile?)

b- Co oznacza te ''ATI'', bo firma to chyba jest ''SAPPHIRE''?

c- W ogóle to jest syf nie karta?

d- ile jest tych wejść PCI-E? jakie ogólnie są rodzaje?, bo na niektórych aukcjach widze samą nazwę PCI-E, na niektórych PCI-E 3.0, a na niektórych PCI-E x16???

Za pomoc oczywiście daje lajki

Opublikowano

7790 jest nieopłacalne, za 30zł więcej masz 7850, a jak jeszcze 10zł dołożysz to GTX650TI BOOST w najtańszej wersji ;).

Zgodzę się z Tobą w stu procentach. Jednak nie kalkulowałem cen poszczególnych kart graficznych przez to tak napisałem. Jednak jedyną, właściwą propozycję podał matrix.

Opublikowano

Nieopłacalna zupełnie jeśli chodzi o nówki, bo w podobnej cenie 650TI. A najlepiej dozbierać do wersji BOOST albo kupić radka 7850.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...