Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Azja (Korea, Chiny) > EU?

Mateyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zacząłem się interesować azjatycką sceną lola, żeby wiedzieć, co czeka nasze Gambity itd. Moim zdaniem, skośnoocy M.I.A.Ż.D.Ż.Ą. Nie chodzi mi tutaj o samo CJ Entus (dawne Azubu) Flame i Frost, ale także drużyny takie jak Taipei Assassins, Najin Sword/Shield, Incredible Miracle, World Elite (s2 champions) czy MVP Blue/White. Obejrzawszy pare powtórek z OGN, stwierdzam, że Azja > EU pod względem skilla / ogólnego zgrania.

Polecam obejrzeć filmik :

Dla mnie wombo combo Lux + Jayce (1:20) i playsy Caitlyn (1:40) to miazga, dodam iż jest to filmik tylko z jednej gry.

http://www.lolportal.net/Teams/ (od Darkkaja, myślę że to też wyjaśnia całą sprawe)

Jakie jest Wasze zdanie?

Opublikowano

To że Azjaci grają w gry lepiej od reszty świata jest już od dawna wiadome. Ogólnie więcej ćwiczą, biorą to bardziej poważnie, mają lepszą percepcję, są perfekcjonistami i potrafią grać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dla nich gaming to sport narodowy, u nich rodzina siada do obiadu, włącza tv i ogląda rozgrywkę lola/starcrafta

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Sądzę ,że na nordicu nie ma ani jednej osoby która by grała lepiej od kogoś kto jest przedstawiony na tym filmie... Ale to są miesiące zgrania, a nawet lata... Po prostu oni mają już zgrane combo z każdymi postaciami i tyle... Widziałeś co robił ten shen z elise??? Wgl. Wszyscy??? Shen ulty na elise on wbije taunt na 4 + ulty sony i GG...

Opublikowano

Tam członek takiego World Elite ma lepsze branie na panienki niż gwiazdka popu, dla nich to sport narodowy więc nie wiem czym się tu zadziwiać... tam co drugi team ma swojego menagera i gaming house'y więc nie dziwie się...

Anyway, World Elite i CJ Entus (azubu) oszukiwali na mistrzostwach i dostali tylko kare pieniężną i przeszli dalej, dla mnie powinna być dyskwalifikacja+ zawieszenie teamu.

W Polsce dopiero teraz powstał pierwszy Gaming House, z tego co się orientuje to należy do MYM'u Anexis.

Opublikowano

Sądzę ,że na nordicu nie ma ani jednej osoby która by grała lepiej od kogoś kto jest przedstawiony na tym filmie... Ale to są miesiące zgrania, a nawet lata... Po prostu oni mają już zgrane combo z każdymi postaciami i tyle... Widziałeś co robił ten shen z elise??? Wgl. Wszyscy??? Shen ulty na elise on wbije taunt na 4 + ulty sony i GG...

Wiesz, tam gdzieś w jakimś filmiku jest Caitlyn która unika E Shena stojąc 2 mm od niego, yyyyy, automat..

@up Anexis też ma swój gaming house, tylko nie wiem czy akurat w Polsce.

Opublikowano
Opublikowano

Dla nas to jest zabawa, rozrywka. Dla nich to jest życie. Popatrzcie tylko na nich, aż mają oczy przekrwione od siedzenia przed komputerami. Oni poświęcają się by grać, trenują 24/7. Jednak dla mnie jest to nienormalne. Nie dziwię się że po tylu godzinach treningów grają lepiej niż europejskie drużyny.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Dokładnie, my się bawimy, a oni to zawodowo cisną, i trenują codziennie na takie rzeczy dzięki czemu u nich większość tak dobrze gra :)

Opublikowano

Że skośnoocy miażdzą to nic nowego, i nie tylko w lolu. Zauważyłeś, że z nikąd pojawili się w sezonie 2 i nagle wygrali wszystko? Nie wiedzieć czemu, nasi wschodni przyjaciele są lepsi we wszystko co związane z komputerami/informatyką od reszty świata. Koreańczycy na 100% dominują w(gry które znam):

-wot

-lol

-sc2 wol

-sc2 hots

-wow

-diablo

Nie wiedziec czemu, są poprostu lepsi, oczywiście zdarza się, że ktoś im dorówna, ale mało kto może się tym mianem poszczycić.

Opublikowano

Zobacz sobie jak wyglądają kafejki internetowe/gamingowe. Siedzi 30 typa i napierdalają cały dzień zmieniając się z innymi co 12h xD.

starcraft-2-logo1.png

Opublikowano

To wcale nie dobra gra jest siłą azjatów tylko ich gra drużynowa. Najbardziej można to dostrzec na tle np. Polaków. Polak grając w drużynie i widząć kogoś kto przegrał linię - zacznie flejmować, jakby sam zapomniał grę sprzed kilku godzin temu kiedyż miał 3-12. Tymczasem taki mieszkaniec Azji oleje sprawę i postara się sam być lepszym, bo z czasem nauczył się, że 4 przeciętnych + jeden słabszy gry nie wygrają a wina nie będzie po stronie słabszego tylko całej drużyny która szanse na FED miała a jej nie wykorzystała.

Opublikowano

nie wiem czy zauważyłeś, ale nazwa tematu mówi że gracze z Europy są lepsi od tych z Azji xDFAIL

przeciez oni siedzą na kompie 24/7 to wiadomo że są o wiele lepsi.

Opublikowano

W Europie chłopiec wraca do domu i chwali się mamie, że strzelił dwie bramki na WF-ie, a w Azji chłopczyk [robot] chwali się pentakillem 1 vs 5 :x

Diss_Stream.png

Opublikowano

Już dawno wiadomo o mocy Koreańczyków. Oni w to grają nałogowo, to dla nich jak u nas Siatkówka, mają programy w telewizji z LoLem/Starcraftem.

Oni mają wgl. inną metę, trenują bardzo dużo, biorą to na poważnie, to dla nich wszystko. Nie myślą nawet o tym co będą robić jak przestaną grać.

Do tego Koreańcy to koreańcy. Na finałach Sezonu 2 Azubu oszukiwało przeciwko TSM, znali ich picki i plan, nie przyznali się i dostali tylko karę w cashu. To było strasznie niesprawiedliwe, ale dla nich wygrana to wszystko. na MLG Dallas 2012 DDosowali serwery jak ich teamy przegrywały. To są idioci.

Opublikowano

To nie są koreańce, lecz Taiwańczycy czy tam Singapurczycy. Azubu : taktyka Vayne + 4x supporty. I co? Wygrali. To jest nowa meta.

Opublikowano

Em... gdzie ty widzisz 4 supporty? Ja widze jednego, to nie meta czyni z champa supporta tylko itemy...

Anyway, nie lubie mety... bo tworzą ją światowe teamy, kiedyś MoscovFive zapoczątkowało mete tanków (s1) i tak się grało, potem w s2 przez koreańców zapoczątkowała się meta Dasherów (Team np: Jax,Xin,Kata,Ez i Alistar)...

W s2 meta miała chwile zachwiania, morgana albo kassadin w jungli etc... czemu tak? Ano bo ktoś z High Playerów tak grał to ludzie myślą że też tak mogą...

Opublikowano

To są 4x supporty. Rozumiem Cię, itemy. Ale zauważ, wszystkie buffy na Vayne, oddawanie Vayne killów. Po prostu dali jej samej wygrać grę, tylko jej pomagając.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...