Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC]Kaloryfer+Mięśnie Klatki i Barków

xFr3sh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy się opłaca, trudno powiedzieć ,gdyż sam robiłem te ćwiczenia tylko ,że od razu robiłem po 250+ i efektów nie bardzo było widać ,ponieważ już mam dobrze wyrobioną kratę i brzuszki nic mi nie dawały ;) Natomiast jeśli chodzi o dietę pamiętaj ,aby jeść zdrowo, żadnych słodyczy tylko owoce,warzywa, ryby, jaja. Na internecie znajdziesz różne diety

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Te ćwiczenia "xbrzuszków" i "xpompek" to dla mnie są bezsensowne. Dlaczego? A to dlatego, że przy samych brzuszkach rozwijasz tylko proste mięśnie brzucha, a reszta co?

No więc ja bym Ci polecił ABS II, dobrze rozwija wszystkie mięśnie i jeśli tylko połączysz to z dietą to będą dobre efekty ;)

Na klatkę to jak masz hantle to dobrze jest robić rozpiętki, wyciskanie na skosie i wyciskanie na płasko, a jeśli nie masz to zastosuj trening domatora ;) Wpiszesz w google i na pewno znajdziesz ;)

Na barki ciężko coś bez hantli wymyślić ;)

Ogólnie to bym polecił Ci rozwój wszystkich partii ciała bo potem będziesz miał zastój, ponieważ organizm dąży do równowagi ;)

Co do diety to dużo biała, węglowodany też jednak bez przesady...

PS. Mogę Ci podać na PW stronę, na której znajdziesz wszystko o kulturystyce ;)

Opublikowano

Te ćwiczenia "xbrzuszków" i "xpompek" to dla mnie są bezsensowne. Dlaczego? A to dlatego, że przy samych brzuszkach rozwijasz tylko proste mięśnie brzucha, a reszta co?

No więc ja bym Ci polecił ABS II, dobrze rozwija wszystkie mięśnie i jeśli tylko połączysz to z dietą to będą dobre efekty ;)

Na klatkę to jak masz hantle to dobrze jest robić rozpiętki, wyciskanie na skosie i wyciskanie na płasko, a jeśli nie masz to zastosuj trening domatora ;) Wpiszesz w google i na pewno znajdziesz ;)

Na barki ciężko coś bez hantli wymyślić ;)

Ogólnie to bym polecił Ci rozwój wszystkich partii ciała bo potem będziesz miał zastój, ponieważ organizm dąży do równowagi ;)

Co do diety to dużo biała, węglowodany też jednak bez przesady...

PS. Mogę Ci podać na PW stronę, na której znajdziesz wszystko o kulturystyce ;)

Podaj tą stronke ;p

Opublikowano

Mięśni nie wyrobisz od robienie ćwiczeń typu pompki czy brzuszki musisz mieć specjalistyczny sprzęt i odżywki ale zdrowe odżywianie też jest ważne na twojim miejscu zapisałbym się na siłownie a jeśli masz jakis sprzet w domu to polecam stronkę http://www.kfd.pl/ tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne ci informacje o diecie ćwiczeniach itp

Pozdrawiam :D

A tak ćwicznie które wypisałeś wyżej wspomagają:

-pompki triceps

-brzuszki brzuch ale w małym stopniu

Do barków musisz mieć sztange i hantle inaczej lipa :D

Opublikowano

Najlepiej jak uzbierasz trosze mamony i sobie zakupisz sprzet na swoją siłke. Ławeczka, Gryfy, obciazenia i git na poczatek. I oczywiście zdrowe odzywianie. Duzo białka, mało tłuszczu.

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Mięśni nie wyrobisz od robienie ćwiczeń typu pompki czy brzuszki musisz mieć specjalistyczny sprzęt i odżywki ale zdrowe odżywianie też jest ważne na twojim miejscu zapisałbym się na siłownie a jeśli masz jakis sprzet w domu to polecam stronkę http://www.kfd.pl/ tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne ci informacje o diecie ćwiczeniach itp

Pozdrawiam :D

A tak ćwicznie które wypisałeś wyżej wspomagają:

-pompki triceps

-brzuszki brzuch ale w małym stopniu

Do barków musisz mieć sztange i hantle inaczej lipa :D

Odżywki nie są konieczne, pierwszy rok ćwiczeń wystarczy dobra dieta ;)

A specjalistyczny sprzęt? Niekoniecznie. Na początek wystarczy gryf z obciążeniem max 40kg + hantle + drążek do podciągania. Potem jak już ćwiczenia będziesz wykonywał poprawnie możesz się wybrać na siłkę ;)

Opublikowano

Prosta ławka, sztanga i hantle w domu potrafią zbudować już całe ciało. Nie potrzeba Ci atlasu czy super siłowni. Jest wiele różnych ćwiczeń, ja chodzę na siłownie we Wrocławiu 2 razy w tygodniu, w czwartek wracam do domu i zalezy mi na tym żeby poćwiczyć, a nie mam sprzętu, jedyne co mam to tylko hantle 5kg, a i dzięki tym hantlom potrafię się zbudować.

NP. Pompki, pompki francuskie, wypychanie hantli, rozpiętki i więcej.

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...