Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skyrim problem/błąd

caxperus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem ze jak włączam skyrim to jak dojade do celu czyli do miasta na poczatku gry dojezdzam i nic nie mam rowniez dzwiekow ale sciagam spolszczenie napisy i dubbling czy to da mi dzwieki do gry ? i jak naprawic ten blad z fabula

Opublikowano

Napisałeś to tak chaotycznie że nie wiem o co ci chodzi.Chodzi ci o to że nie masz dźwięku w grze? jeżeli tak to sprawdź czy masz poprawnie włączone głośniki/słuchawki.Jeżeli tak zaktualizuj sterowniki do karty dźwiękowej.Jeszcze inne to sprawdź czy nie masz wyłączonego dźwięku w opcjach.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

nie mam wyłączonego dzwieku

>.<

i fabula zatrzymuje sie na stanu przy scianie w miescie :( slysze tylko dzwiek jak pojawia sie napis jak włączasz gre :(

sterowniki od karty graficznej najnowsze tak samo od dzwikowki

Opublikowano

Może to jest "bug" spróbuj reinstal gry powinno pomóc

1373415594-U477327.png

Opublikowano

ej mam po reinstalu cos takiego Detecting video hardware Skyrim will now derect your video hardware and set video options accordingly

a po tym to video settings have been set for low quality

Upomnienie za double post.

Opublikowano

Z tego przetłumaczyłem to u ciebie nie wykrywa sprzętu wideo czyli pewnie dla tego nie masz dźwięku.A to drugie zdanie to że gra automatycznie ci zmieniła ustawienia na małe (Low).

1373415594-U477327.png

Opublikowano

UWAGA! dziwięk dziala zainstalowalem po prostu direx 11 ale nie wiem czemu mi spolszczenie nie dziala

i napisy może ktos mi da instrukcje jak zainstalowac ?

Opublikowano

UWAGA! dziwięk dziala zainstalowalem po prostu direx 11 ale nie wiem czemu mi spolszczenie nie dziala

We właściwe miejsce wkleiłeś to spolszczenie ?

1375884335-U390809.png

Blue Member

Opublikowano

Musisz dobrze wkleić domyślnie jest : C//Program Files/Folder Skyrim

Jeżeli dalej ci nie działa ściągnij inne spolszczenie

1373415594-U477327.png

Opublikowano

ok spróbuje

Skyrim - Voices_PL

i

Skyrim - VoicesExtra_PL

musi miec pl na konicu bo jak nie bedzie mialo to podmienie wtedy

dajcie dokładna instrukcje co gdzie wrzucic w mojej instrukcji jest napisane ze w mojedomkumenty/my games/skyrim/skyrim.ini

linijke

[General]

sLanguage=ENGLISH
zmienic na
[General]
sLanguage=POLISH
zmieniam i przestawia mi sie spowrotem na english :(
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

dobra stary, widze ze znowu masz kłopoty wiec ja sie wyfanilem.Jeśli wg istrukcjiinie działą to zapewne masz to samo co ja iwec ja zrobilem tak że zobaczyłem jakie pliki mają zostac zamienione i wszytkich zrobiłem kopie zapasową i pliki spolszczenia wklejiłem w miejsce oryginałów poczym nadałem im och nazwe (oryginałów), a od folderu skyrim w my games to ty sie wes kurna od******l bo z tego same kłopoty są.Jesli nie widzisz napisów to może ustawienia przywrócono do domyslnych, sparwdz czy napewno jest zaznaczone ich wyswietlane.Ja zrobilem jak napisalem i wszystko hula jak wsciekle.Jak do tego doszedlem?? nie korzystałem z neta tylko porównałem otwarte pliki : oryginalny skyrim.ini i ten ze spolszczenia skyrim.ini i było zupełnie co innego w innym układzie.Podsumowując pliki które koncza sie na _PL usun to _PL a tam gdzie jest słowo "polish" zmien na "english" i wstaw w mjejsce oryginału.Mi to pomogło :)

Aha i jeszcze jedno jesli dalej nie działa to sie wkurze i nakręce filmik jak to zainstalowac bo jak widze że ze zwykłym spolszczeniem nie moga ludzie dac sobie rady to mnie dobija (bez obrazy),a nie jestem zadnym informatykiem czy cos...

Opublikowano

Ustaw plik w którym zmieniasz linijkę "sLanguage" na tylko do odczytu (skyrim.ini)[Dla zielonych LPM->Właściwości->Ustaw tylko do odczytu] . Poza tym o ile masz oryginalna wersję (Piratom nie pomagamy) wystarczy zmienić język steama na Polski i platforma sama zaaktualizuje się na język steam'u .

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...