Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bad video card drivers!

lala90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak problem wygląda tak :
Gdy włączam minecraft'a wyskakuje biały ekran i napis :

Bad video card drivers!
-----------------------
Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

Mam system WINDOWS 7 2GB ram karta graficzna geforce 9600 zainstalowałem najnowszą wersje javy i nic nie pomogło.

Prosze pomóżcie.
Opublikowano

Zrób reinstal folderu .minecraft. Pamiętaj o SAVE`A.

Zainstaluj odpowiednią wersję Javy do systemu ( bity ).

Opublikowano

Bardzo popularny problem. Prosze - Mojang pomaga.... Ale niestety chodzi tu o karte graficzną. Więc jeśli po aktualizacji oprogramowania i restarcie nie działa to:
"If you still receive the error after this fix, then your computer probably does not meet the system requirements to play Minecraft."
Czyli najprawdopodobniej nie masz oprogramowania, karty graficznej itd umożliwiającej gry w mc - nie możesz grać na tym komputerze w mc.

Naprawić to może zmiana karty graficznej, albo cofnięcie jej do wcześniejszej wersji (kolega miał taki problem, i tak zrobił - zadziałało).

Jeśli komuś pomogłem to proszę o "Lubię to".

To cała prawda o tym problemie.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Usuńcie wszystkie stare wersje Java, usuńcie folder .minecraft.

Zaktualizuj sterowniki od karty graficznej, zainstaluj NAJNOWSZĄ Jave i włącz mc.

Powinno pomóc, a jak nie to nie wiem ;s

surprise motherfucker

Opublikowano

Start>>Uruchom>> Wpisujesz %appdata% i skasuj folder .minecraft, jeśli masz jakieś ważne save'y to przenieś folder saves na pulpit.

Jak Reinstall sterowników, javy i ten sposób nie zadziała, to radze napisać do mojang'u :P

pkgKpWv.png

Baj Mi

Pomóż, I Daj Lajka < 3

Opublikowano

ale ale nie mam tak jak ty mi cały czas działał asz przestałem grać w minecraft w miesiąć potem na nowo ściągłem i jest ten błąd !!!

xxx

Opublikowano

a ja grałem ciągle w starego ni pobrałem z modami i przestał działać może usunę .minecraft a jak się wyłączy no to przestane grać z tak miesiąc i zobacze albo cos te komentarze dadza i znajdzie sie lawty sposob

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...