Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WIN XP x64 czy jednak x32?

CzAcHa9811

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Aktualnie mam WIN XP HOME EDITION x32, i chciałbym się 'przesiąść' na wersję 64-bitową.

Czy jest taka możliwość z komputerem o parametrach:

Pentium® Dual-Core CPU

E6600 @ 3.06GHz

3.07 GHz, 2.00 GB RAM

Opublikowano

Po pierwsze XP 64 bitowy jest tylko po angielsku (bynajmniej po polsku nie ma).

Po drugie 64 bitowe się instaluje jeśli ma się 4 lub więcej gigabajtów RAMu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wszystkie programy, chyba że jest wersja tylko 64 bitowa - nigdy się z tym nie spotkałem.

Pamiętam, że niektóre boty (np. dinarbot do WarRocka) wymaga 64bitowego, więc jeśli ci zależy to możesz.

Powodzenia, jeśli chcesz znależć dobre, stabilne spolszczenie. To już lepiej W7 se ogarnij.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie rozumiem po co pytanie...

Jeśli procesor masz 64 bit to oczywiste jest, że instalujesz windowsa z takimi właśnie właściwościami, przecież właśnie po to powstał :)

Tak przy okazji powiem, że lepszym rozwiązaniem dla Ciebie była by przesiadka na windows 7 :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że WIN 7 jest troszkę bardziej wymagający i by mi się scinał ; )

o.O

Na pewno będzie szybciej chodził niż windows XP, to mogę Ci zagwarantować.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Valky, troszkę się mylisz. To, że jego procesor wspiera 64 bitową architekturę systemów, to nie oznacza że taka jest najlepsza. To znaczy, jeśli miałby więcej RAMu to OK, ale ten procesor jest tak mało wydajny że i tak nie opłaca się więcej niż 4GB ramu do niego wrzucać (4GB to max, więcej nie wykorzysta w praktyce).

Lepiej siedź na tym XPku 32bitowym, chyba, że potrzebujesz do jakiegoś ważnego programu/bota który działa tylko na 64b.

Opublikowano

Dokup z 1 kostkę ram 2GB jak chcesz na CS6 siedzieć ja mam na lapku Intel Core 2 Duo CPU 2.2Gz, 4GB i czasami się ścina nieźle dlatego na CS5 robię prace.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

PS CS6 powinien jeśli spełniasz te minimalne wymagania chodzić ci pod 32 bitowy system po prostu przy instalacji odznaczasz Photoshop 64bit i zostawiasz tylko 32bit. Z tego co ogarniam wiąże się to z tym że niektórych formatów nie bd miał.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

nikt nie wspomniał najważniejszego, większość podzespołów komputerowych nie posiada w ogóle sterowników w wersji x64

wiec sterowniki trzeba sobie poszukać albo dostosować do systemu zmieniając wpisy w instalatorach

nie ma spolszczenia do x64 i wyszła tylko wersja PRO systemu głownie dla serwerów. wszystko inne na necie z WMC itp dodatkami to remixy własne użytkowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...