Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdy włączam metina resetuje mi się komputer

ZiomS15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wygląda tak że gdy naciskam rozpocznij grę w patcherze pokazuje mi sie wybór serwerów i nagle komputer mi się zawiesza i wyskakuje blue screen. Komputer nie jest słaby, sterowniki do karty aktualne. Mam win7 zmieniłem zgodność na XP SP3 i też nic, zainstalowałem kamer moda też nie pomogło i dodam jeszcze że prywatne serwery działają bez problemowo..

@Edit: Przeinstalowywałem na nowo, i ściągałem także nic nie dało.

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Opublikowano

Spróbuj przez obejście .

Jak zrobić obejście?

Nowy dokument tekstowu -> Wpisujemy w nim "start metitn2client.bin (bez cudzysłowiów) -> zapisz jako (typ plików zmieniamy na "wszytkie" a w nazwie wpisujemy start.bat
Wrzucamy pliczek do folderu z metkiem i odpalamy przez niego

Może to być wina serów do karty graficznej jeżeli masz najnowsze i nie działa to zainstaluj starsze , a jak masz starsze to spróbuj nowsze

Licze na +++++++

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś i wyskakuje mi coś takiego:

post-79413-0-70440800-1365192222.png

@Edit: Miałem starsze zaktualizowałem jakieś 30 min temu i nic to nie dało.

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Opublikowano

Spróbuj z tymi sterami i powiedz jaką masz kartę. A co do tego sorry to ma byc plik .bat . A jeżeli dalej nie działa a nie możesz zrobić tego obejścia to Ci zaraz link wyśle z gotowym.

Opublikowano

Karta geforce 550ti 1gb

Zapisałem to jako plik .bat otwieram to wyskakuje czarne okienko jakby miało się już włączyć i wyskakuje właśnie to.

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Opublikowano

To ja już nie wiem , spróbuj wyczyścić rejestr CC .. . No i jak z tymi sterami u Ciebie

Opublikowano

Nie masz ccleaner . Jak nie masz to pobierz ,a jak masz tylko nie wiesz jak to zrobic zaraz podam instrukcje w edicie .

Odpalasz CC po lewej masz niebieską kostkę . Jak masz po polsku to klikasz przycisk na którym jest napisane skanuj ... cos tam dalej .Po skanowaniu klikasz ten 2 przycisk ,następnie nie gdy wyskoczy komunikat o zapisaniu . Potem kilkasz napraw all i Już

Pasjonat
Opublikowano

jak jesteś na pulpicie (nie wiem jak to działa na win 7 ale spróbuj) kliknij ppm i właściwości > ustawienia > zaawansowane > rozwiązywanie problemów i powinno być ustawione na full jeśli nie to przestaw , jeśli to nie zadziała to nie mam pojęcia :O

17172903471186348024.jpg

Opublikowano

Już pobieram, przeinstaluje jeszcze szybko metka i spróbuje bez kamer moda z tym obejściem

@ W czego właściwości mam wejść bo w 7 mam tylko personalizuj, gadżety i rozdzielczość ekranu

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Opublikowano

Własnie aktualizacja BIOS'a powinna zadziałać . A jak nie to format bo chyba masz jakiegoś wira .

Opublikowano

A jak zaktualizować BIOSa? Bo w tych sprawach jestem zielony..:D No jak nic nie pomoże to dopiero jakoś w poniedziałek będe robił formata. A czy może mieć coś do tego to że mam win 7 ultimate?

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Opublikowano

Format mu nic nie da, ja robiłem formata 7 razy, reinstal metina to był pakowany non stop, kminiłem ze zgodnością a wystarczyło tylko zaktualizować BIOS'a.

//edit.

http://pclive.pl/porady-komputerowe/sprzet/jak-zaktualizowac-bios-gigabyte.html

http://forum.benchmark.pl/topic/11733-jak-zaktualizowac-bios-krotki-poradnik/

poczytaj o tym, bo jeden błąd i płyta główna do wymiany więc jest pewne ryzyko z tym.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

BIOSu jeszcze nie zaktualizowałem ale chciałem sprawdzić temp. procka. Pobrałem program Core Temp 1 i włączyłem dla sprawdzenia NFS Shifta 2 i chyba z tym programem jest coś nie tak gdyż pokazało mi temperature

post-79413-0-95549000-1365242887.png

Daj - Nie Bądź Dupa...!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...