Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szlugi vs. E-Szlugi

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak najbardziej polecam, tylko taki e-fajek za 150-200zł z porządnym kartomizerem, a nie jakiś szajs za 20zł z allegro. A co wciągam do płuc? Parę z gliceryny i glikolu propylenowego z dodatkiem naturalnego aromatu (Ci co piszą jaka to chemia w e-fajkach, to niech sobie porównają glicerynę i glikol propylenowy z dymem papierosowym). Zaczynałem z liqiudem z nikotyną 6mg, ale teraz bez nikotyny. Sam odruch wciągania chmurki wystarcza.

Post, że e-fajek wychodzi drożej mnie rozbawił. Paliłem paczkę dziennie za ponad 10zł, co wychodzi ponad 300zł/mc. W e-fajek trzeba "zainwestować" 200-300zł na start, ale koszty "e-palenia" wraz z amortyzacją (wymiana grzałki co 2tyg; kartomizera co 3mc i baterii co rok) wychodzi mnie ok. 1zł na dzień (sam robię liqidy). Nie jest to to samo co normalna fajka, ale można się przyzwyczaić, zastąpić nałóg innym, a 300zł miesięcznie zaoszczędzone ;)

Opublikowano

Pal co chcesz, byle by to nie truło innych- bierni palacze.

E-fajka lepsza.

Zwykłe są lepsze, bo są w pewnym stopniu "naturalne" a e-papierosy to tylko sama Chemia która prędzej Cie zabije niż zwykły fajek ;)

Beka. Jak chcesz się truć to ok, ale jak trujesz przy okazji innych to już nie bardzo.

Opublikowano

Paląć e papierosa mozna umżeć poniewaz zawiera to w sobie jakies tam substancje ktore powoduja osłabienie organizmu zawroty głowy,zamglenie oczu,zbieranie na wymioty lub nawet chorobe płuc przeczytajcie sobie ulotke ja ja przeczytalem po tym jak moja mama i siostra zaczely to palic i mialy takie objawy jest to rako tworcze przestancie to gowno palic jak juz masz palic to pal normalne szlugi albo sisha pens zdrowiej cie to wyjdzie i np nie umrzesz za iles miesiecy na coś tam ..

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

"E-papieros jest inhalatorem mieszaniny wody, często gliceryny i przede
wszystkim glikolu propylenowego, którego nie należy mylić z trującym glikolem
etylenowym, oraz substancji smakowej i zwykle nikotyny. Z badań wykonywanych
od 1945 r. w USA i innych krajach wiadomo, że długotrwałe wdychanie powietrza
z oparami glikolu polipropylenowego, nawet całodobowe, jest nieszkodliwe.
E-papierosa nie używa się jednak bez przerwy. Glikol propylenowy jest
ponadto masowo dodawany do leków, żywności i kosmetyków. Substancją szkodliwą
w e-papierosach jest jedynie nikotyna, która jednak uzależnia słabiej
niż ta w dymie tytoniowym, zawierającym związki wspomagające jej działanie,
między innymi inhibitory MAO. Najlepsi dystrybutorzy e-papierosów badają
płyny w wiarogodnych firmach chemicznych lub farmaceutycznych, a na opakowaniach
podają skład e-liquidów."

Wszystkie składniki mają szerokie zastosowanie w medycynie i farmacji, więc nie wiem skąd te osłabienie organizmu, czy nawet stwierdzenie substancji rakotwórczych. A na ulotkach jest zwykle ostrzeżenie o zawartości nikotyny, która jest trucizną.

Oczywiście nie mówię o e-syfie z budki na targu za 20zł.

Opublikowano

Up nie masz racji. Widzę że nic nie wiesz o e-papierosach, w zwykłych fajkach "zabijają" Cię substancje smoliste a nie sama nikotyna, natomiast w elektronicznych występuje nikotyna, glikol, gliceryna oraz aromat smakowy dlatego też są lepsze dla zdrowia zarówno dla aktywnych jak i biernych palaczy ;)

Beka z Ciebie serio, tam jest może z 0.1% nikotyny w tym całym olejku, reszta czysta chemia która Ci organizm od środka zżera, nikt jeszcze tak na prawdę nie umarł od papierosa zwykłego więc nie pieprz głupot :p

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Jeszcze E-Szluga nie paliłem, ale jeśli chodzi o oszczędność to na pewno lepszy.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

to i to jest gówno,
mnie zastanawia dlaczego na papierosach pisze Palenie Zabija .

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Haha. beka w chuj..

To się doinformuj. :)

chyba z Ciebie , bo nie rozumiesz o co pytam ,

1.papierosy nie powodują raka , w płucach wydzielają hormony które sprzeciwiają się rakowi tzw

2. pomagają budowac masę mięśniową coś dla Kulturysty

Ale dlaczego pisze Palenie zabija , i tak wiedzą że ludzie nie przestaną palić , a po 2 stracili by na tym (kasa)

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Nie prawda jest zdrowsze bo nie truje się innych a po 2 to nie ma być zdrowe tylko ekologiczne jak sama nazwa wskazuje to e papieros - ekologiczny

e - elektroniczny. Ekologiczny?

08079807321679104952.jpg

" Kąt widzenia zależy od kątu siedzenia"

35605593102358761025.png

by Covver

Opublikowano

Beka z Ciebie serio, tam jest może z 0.1% nikotyny w tym całym olejku, reszta czysta chemia która Ci organizm od środka zżera, nikt jeszcze tak na prawdę nie umarł od papierosa zwykłego więc nie pieprz głupot :P

Chłopie parę osób przede mną pisało o składnikach owych liquidów. Ile dokładnie nikotyny tam jest dokładnie nie wiem, ale wystarczająco żeby nie czuć "pociągu" do zwykłego. Reszta to składniki które nie wpływają negatywnie na Twoje zdrowie ;) Nikt nie umarł? No śmiać mi się chce. A co z rakiem? Na raka według Ciebie się nie umiera ;) ?

Opublikowano

Ludzie pierdolą farmazony no prosze was... Wiadomo, że e-papieros jest zdrowszy.. Nie mówie tu o tym, że jest w 100% ekologiczny ale zawsze lepiej zapalić e-papierosa od zwyczajnego szluga. Są olejki o różnych smakach, do wyboru do koloru.. E-szluga możesz zapalić wszędzie. Ja palę nawet w szkole, bo nie czuć ;) Ludzie gadają, że to nie to samo co normalne papierosy, a wcale nie prawda. Dla mnie to praktycznie to samo. Za 20 zł kupisz taką ilość olejków, że starczy na 2 tygodnie. Normalna paczka fajek kosztuje jakieś 12-15 zł i spalisz to w 4/5 dni (zresztą zalezy kto ile pali)

Jeśli już chodzi o rzucanie palenia, najlepiej palić melisse z lufki, a jeśli macie chęć na papierosa to mieszajcie melisse z tytoniem najlepiej miętowym.

Pozdro ;)

1328363902-U526345.png
Opublikowano

@UP

Ten olejek za 20zł można spalić w 1 dzień tak samo jak ramę fajek! E-szugl jest do dupy kolega dał 400pln za 2x z czego po tyg przepaliły mu się grzałki...

Dodam: Rożnica w działaniu jest kolosalna ! Nie polecam Elektrycznych papierosów... One dają tylko smak na ustach i dym !

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Papierosy - drogie , dużo chemii , szkodzą

E-Papierosy - drogie , dużo chemii , szkodzą

Skoro nie widać różnicy ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...