Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szlugi vs. E-Szlugi

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ani to nie jest zdrowe niby przy e-papierosie jest to ''e'' ale nie jest to w żaden sposób ekologiczne czy też bardziej zdrowe dla palacza. Może to jest bardziej ''e'' dla tych którzy to produkują. Ale te całe ''e-papierosy'' wychodzą drożej.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Hmm, pisano już że napewno e-papieros zdrowszy dla ludzi w środowisku palacza. Wydaje mi się że e-papieros zdrowszy i chyba mniej wychodzi bo jak raz się kupi te płyny to starczą na dość długo a wcale nie są aż takie drogie.

Mój wujek ma tego e-papierosa i wdg. niego się opłaca ;p.

Ja jestem za e-papierosem ;D.

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Ok wiem że jakimś znawcą nie jestem ale napiszę coś od siebie bo to jest prosta chemia, a więc substancje wytarzane podczas palenia tytoniu tak zwane smoliste są ciężkim osadem pozostającym w płucach. Do tego stężenie nikotyny jest gorsze i mniej ukierunkowane niż w E-papierosie. E-papieros jest teoretycznie zdrowszy glycerin substancja zawarta w największej ilości w liquidach jest organiczna i jej spalanie nie szkodzi. Oczywiście nie zależnie jaki papieros zawiera nikotynę która jest środkiem silnie uzależniającym więc nie polecam ani tego ani tego.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Powiem tak to dymi i to tez tylko teraz jest moda na epapieroska jak widze tych gimbow to mi sie smiac chce. Wiec polecam ci klasyczna fajke jesli ci rak pisany to bedziesz go mial

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Opublikowano

Nad tym, czy to rzeczywiście jest tak zdrowe, jak mówią można spekulować godzinami. Jednak na pewno są one dobrą alternatywą dla zwykłych fajek. Dlaczego? Po pierwsze: osoby niepalące nie czują smrodu dymu, a z tego względu można je palić właściwie wszędzie. Po drugie: nie zawierają tych wszystkich substancji smolistych oraz innych, szkodliwych substancji. Po trzecie: można kupić bardzo 'smaczne' olejki. :3

I właśnie mi się przypomniało, że miałam iść zapalić. ;>

Opublikowano

Ani to ani to nie jest zdrowe xD.Niby EPapieros ma mniej nikotyny w sobie (tak słyszałem)

Ale jak nie możesz rzucić bierz zwykłe stare dobre papierosy

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Dla kogoś kto lubi palić zwykłe papierosy takie coś jak e-szlugi to jest syf.

Ktoś tam wyżej napisał że jest to trochę zdrowsze i pewnie tak jest, ale taka fajeczka dymna to nie jest jednak to...

Wiecie, ten zapach(smród) unoszący się w powietrzu i uczucie strzepywania(bez skojarzeń) popiołu do popielniczki...oh ah <3

A tak na serio, papierosy to zło, ale od czasu do czasu można sobie zapalić dla zwykłej przyjemności ^_^

58815786.jpg

Opublikowano

Ani to ani to nie jest zdrowe xD.Niby EPapieros ma mniej nikotyny w sobie (tak słyszałem)

Ale jak nie możesz rzucić bierz zwykłe stare dobre papierosy

Co do nikotyny w e papierosie to zależy jaką moc olejku kupisz.

E papieros nie daje takiego wyrazistego uczucia zapalenia ale da się nim napalić.

Ani jedno ani drugie nie jest dobre ale nałóg to nałóg ;)

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Kumpel się przerzucił na ekiepa, i powiem wam że sobie zachwala. Na normalną fajkę nie idzie.
Ten dym nie jebie, tylko zazwyczaj czymś pachnie, więc nikomu nie przeszkadza jak pali w towarzystwie.
No i przede wszystkim nie odpala już kaszlaka.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

U nas każdy miał e-papierosa (moda :D , sam miałem), a teraz już nikt nie ma.. Chujowe to, jest moim zdaniem.

Lepiej zapalić zwykłego szluga i mieć spokuj, aniżeli kurzyć e-p i nie czuć nic.

Powiem Ci tak - jeśli chcesz przyoszczędzić kaski, to bierz e-papierosa, jeśli nie to szlugi :) To i to szkodzi na zdrowię, w mniejszym bądź większym stopniu. Zaletą e-p jest to, że możesz palić w miejscu publicznym.

Opublikowano

Nie pale i nie mam zamiaru.

Poza tym, Epapieros to chyba skrot od elektronicznego a nie ekologicznego

Ktoro zdrowsze dla astmatyka? Gliceryna i inne gowno w eszlugach mnie troche przeraza...

pisane z fona jkbc xDD

shoob.png

Opublikowano

Lepsze normalne,jestem już przyzwyczajony a e-papierosy nie mają tego smaku :/

Opublikowano

Chyba e-papierosy sam zamierzam sobie sprawić tekiego po egzaminach ek fajna sprawa strasznie wygodne i mozna zawsze kupować sobie mozniejsze dawki i je mieszac ze smakowymi ;D

Pz. nie kupuj szajsu z allegro bo mozesz sie napic liquidu ;p

Opublikowano

Zwykłe są lepsze, bo są w pewnym stopniu "naturalne" a e-papierosy to tylko sama Chemia która prędzej Cie zabije niż zwykły fajek ;)

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Up nie masz racji. Widzę że nic nie wiesz o e-papierosach, w zwykłych fajkach "zabijają" Cię substancje smoliste a nie sama nikotyna, natomiast w elektronicznych występuje nikotyna, glikol, gliceryna oraz aromat smakowy dlatego też są lepsze dla zdrowia zarówno dla aktywnych jak i biernych palaczy ;)

Opublikowano

Mogę Ci sprzedać epapierosy, bo u mnie w rodzinie kupili, a to taki szajs, że po jednym dniu lezał odłożony na półce. Jeśli palisz zwykle faje, a chcesz tego epapierosa, to nie kupuj szkoda kasy, a to jest takie chujowe, że wolalbym rzucić palenie niź ten szajs palić.

Opublikowano

Elektroniczne są własnie po to żeby zastąpić zwykłe które są szkodliwsze oraz ograniczyć palenie zwykłych, po takiej zmianie łatwiej w dalszym etapie rzucić całkowicie. Nie chodzi o przyjemność "palenia" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...