Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Screen

olivvia27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z odpaleniem gry Metin2 .

Nie całe 3miesiące temu spokojnie grałem sobie w Metina i wszystko było pięknie dopóki nie okradli mi konta, więc porzuciłem metka i znowu chciałem zagrać włączam metina patchery się robią wszystko pięknie ładnie a tu nagle blue screen? .

Napewno to nie jest wina sprzętu bo jest dobry dodam że jeśli będzie trzeba dodam zdjęcie tego blue screena oto paramtery kompa :D

Ram - 8GB

System Operacyjny : Windows 7 64-BIT

Procesor - 6x 3,3

Karta Graficzna - Nvidia GeForce GT 630

Więc jak widać komp nie jest zły... proszę o wyrozumiałość jestem w tym całkowicie zielony.

Ps. Robiłem formata nawet 2 razy , czyściłem kompa ale nic nie pomaga.

Opublikowano

zrob temat w dziale komputery dajac ssa z blue screenem i tam ci pomoga. Tutaj bedzie tylko spam i 'a reinztalowalez mtdina??'

Kurde bedzie problem nie wiem jak to przeniesc haha ale dziekuje za szybka odpowiedz ta.

Chyba tysiac razy.. ;d

Niestety nie wiem jak to przenieść więc zostawie to tutaj nie chce się z tym bawić zaraz da SS z tego blue screna..

Opublikowano

jak masz xp'ka to w wiekszosci przypadkach bs jest brak servis packa 3

Napisałem że mam Windows 7 :) . W 7 jest tylko Servis Pack 1

down.

Upss a to sorry. Jest pozno i ciezko mozg pracuje..

Nie ma sprawy każdemu może się zdarzyć :) kurde nie moge dodać zdjęć piszę jakis 403 error ; o . Takich problemów to jeszcze normalnie nie miałem :D

Wysyłanie ominięte (Błąd413)

. Co to ma być? ;o

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki od karty graficznej i płyty głownej..

Kiedys czytałem duzo o problemach z bs na win7 i na ponoc pomagaja własnie takie aktualizacje... Jesli nie pomoga to przyczyna lezy gdzies głebiej..

Opublikowano

W tym kodzie masz napisana przyczyne błedu.

Stop 0x00000101 (0x0000000000000021, 0x0000000000000000,

0xFFFFF880..(nie widze dalej na zdjeciu), 0x0000000000000004)

albo teraz szukaj czegos na google lub teraz stworz w dziale komputery nowy temat i opisz problem

Opublikowano

http://scr.hu/3cd/h87ho

Po tym co wyłałeś z tego zdania zrozumiałem dwie rzeczy :

1."Jeśli problem będzie sie powtarzał trzeba formata"

2.Przywrócić ustawienia fabrycznie w BIOS'ie.

Formatow juz chyba bylo 5..

A jak przywrocic te ustawienia biosu ?

Opublikowano

Jesli kupujesz kompa z allegro to nie dziw sie, ze z czasem beda wyskakiwac tego typu bledy nawet przy malo wymagajacych aplikacjach, grach.To co kupiles to nic innego jak komp typu " Allegro style " karta graficzna do dupy za przeproszeniem, co do procka to w opisie aukcji bylo pewnie napisane " moc tego procesora to az 19,8 Ghz !!! " do tego dochodzi pewnie zasilacz no name + plyta glowna, ktora ledwo sobie radzi. Bios zresetujesz poprzez przelozenie zworki na plycie glownej ( oznaczenie pod pinami CMOS ) lub poprzez wyjecie baterii na plycie glownej. Na tym bluescreenie powinno pisac co powoduje ten blad, jakas nazwa z rozszerzeniem .inf .sys lub podobne.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Podaj jaki masz zasilacz, to ważne.

Lo kurde tego to nie będę wiedział :D . Dobra temat do zamknięcia pójdę z nim do serwisu bo i tak nic nie rozumiem z tego co do mnie piszecie hehe i dzieki za pomoc :)

Jesli kupujesz kompa z allegro to nie dziw sie, ze z czasem beda wyskakiwac tego typu bledy nawet przy malo wymagajacych aplikacjach, grach.To co kupiles to nic innego jak komp typu " Allegro style " karta graficzna do dupy za przeproszeniem, co do procka to w opisie aukcji bylo pewnie napisane " moc tego procesora to az 19,8 Ghz !!! " do tego dochodzi pewnie zasilacz no name + plyta glowna, ktora ledwo sobie radzi. Bios zresetujesz poprzez przelozenie zworki na plycie glownej ( oznaczenie pod pinami CMOS ) lub poprzez wyjecie baterii na plycie glownej. Na tym bluescreenie powinno pisac co powoduje ten blad, jakas nazwa z rozszerzeniem .inf .sys lub podobne.

Maja1920 Ty chyba nie wiesz jakie wymagania ma METIN2 jak działa mi jak napisałem wyżej BF3 .. na MAX DETALACH więc nie pisz mi że karta np słaba.. jak BF Mi działa mój kolega nawet na najsłabszych kartach graficznych grał w metina i wql..

Opublikowano

Lo kurde tego to nie będę wiedział :D . Dobra temat do zamknięcia pójdę z nim do serwisu bo i tak nic nie rozumiem z tego co do mnie piszecie hehe i dzieki za pomoc :)

Maja1920 Ty chyba nie wiesz jakie wymagania ma METIN2 jak działa mi jak napisałem wyżej BF3 .. na MAX DETALACH więc nie pisz mi że karta np słaba.. jak BF Mi działa mój kolega nawet na najsłabszych kartach graficznych grał w metina i wql..

Żeby sprawdzić jaki masz zasilacz wystarczy odkręcić boczną obudowe (pisze na zasilaczu, marka co i jak)

Opublikowano

Zapodaj jakis film czy cos jak grasz na " MAX DETALACH " tak karta ledwo bedzie chodzic na LOW, a co dopiero MAX ;) Metin ruszy nawet na zabytkach typu geforce mx 4 itp. Ale kompy z allegro niekiedy nie potrafia nawet tego uruchomic ;) Co do tematu to ile masz kosci RAM? Jesli wiecej niz jedna to jedna wyjmij, wlacz i zobacz czy bedzie bluescreen, to samo z druga.

ruch_13.jpg
Opublikowano

PPM na ikone Metin2 -> Właściwości -> Zgodność -> Zaznacz Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows7

quetti.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pijawka III robiłem tak mam Pamięci RAM 8 Giga.. nic nie pomaga oddaje tą sprawe informatyka dzieki wszystkim :). A napewno nie przez sprzęt jeśli tylko przy metku to wyskakuje w BF3 MAX DETALE I WQL WSZYSTKO SMIGA WIEDŹMIN 2 wszystko ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...