Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasek z Windows 7 na systemie Windows XP lub Vista.

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ten poradnik dotyczy pewnego programu, który umożliwia nam pasek z Windows 7 na systemie Windows XP lub Vista.

Download:

Skan:

1. Uruchamianie.

Gdy uruchomimy program pasek pokaże się automatycznie w dolnym lub górnym rogu pulpitu. Aby otworzyć ustawienia, klikamy na ikonę, która nam się utworzyła na pulpicie(program).

2. Zmienianie miejsca położenia paska.

Aby zmienić miejsce, wchodzimy w ObjectDock Properties -> Positioning -> Edge of screen. Wybieramy jedno z możliwości:

• Top - górna część ekranu.

• Bottom - dolna część ekranu.

• Left - lewa część ekranu.

• Right - prawa część ekranu.

e5m3mnuohhll.png

3. Dodawanie skrótów na pasek.

Aby dodać skrót na pasek, klikamy na niego PPM -> Add -> New Shortcut.

whorwyzdjwd3.png

Wybieramy lokalizację poprzez przycisk "Browse...".

7h6t00nq1rd0.png

Info: Ikonka sama nam się zmieni po wybraniu programu, jednakże można ją zmienić.

4. Usuwanie skrótów.

Jeżeli chcemy usunąć coś z naszego paska, to wybieramy ikonkę na nim i wciskamy PPM -> Remove Entry.

6wuy639hdmz4.png

5. Zmiana wyglądu.

Program ma wbudowane skiny, które umożliwiają nam zmianę wyglądu paska.

Aby wybierać sobie odpowiedni wygląd, wchodzimy w ObjectDock Properties -> Appearance -> Background i wybieramy z listy.

rci992pwtsum.png

6. Efekt najeżdżania na ikonkę.

Jeżeli chcemy zmienić efekt przy najeżdżaniu na ikonkę, wchodzimy w ObjectDock Properties -> Effects -> Mouseover Effects.

Mamy do wyboru dwa efekty:

• Zoom effect - po najeżdżaniu na ikonę powiększa się i wyróżnia wsród innych.
  • Swing effect - po najeżdżaniu na ikonę zaczyna się ruszać tak, jakby była zawieszona na czymś.

cnbgjcwxgcg7.png

To tyle po zapoznaniu się z programem przez 5 minut. Jest więcej opcji, ale nie ma sensu przedłużać tego tematu ;)

Tutorial został stworzony przez moją osobę i nie wyrażam zgody na rozpowszechnianie go bez mojej zgody.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mam takie pytanko. Skoro to jest pasek z win7 to mając win7 mogę sobie machnąć taki paseczek bez instalacji niczego?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

• 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...