Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Grafika .

Gość xRudy102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!

Mam jeden trudny problem mam Laptopa Acer Aspire 5732ZG mam w nim 3GB Ram Pentium® Dual-Core CPU T4200 2.00GHz Sterowniki Karty graficznej : NAVIDIA GeForce G 105M

Gdy włączam sobie GTA San Andreas multiplayer pokazuje mi stopień grafiki itd

Normalnie temperatura mojej grafiki jak gram w grę wynosi 70-80 stopni, więc gram w grę i co 15-30minut komputer mi się wyłącza bez żadnego błędu normalnie mi się komputer wyłącza. Znajomy mówi, że Grafika się przegrzewa. Nie wiem nie znam się więc chce się od was dowiedzieć co się dzieje i jak temu zapobiec.

Napiszę jeszcze, że 2dni wcześniej była pasta wymieniana była nakładana na grafikę,procesor wszystko. W dodatku kiedy pasta nie była wymieniana to komputer się nie wyłączał czy jakbym zdjął tą pastę co jest teraz na grafice pomogło by?

komputer się tylko przy grach wyłącza.

Będę bardzo wdzięczny o szybką pomoc. Pozdrawiam .
Opublikowano

Powiem Ci tyle, że jak u mnie przegrzewała się grafika to komputer się wyłączał. Także bez żadnego błędu, tak po prostu. Obniżyłam jej taktowanie i pomogło. Bynajmniej na tyle, że mogłam normalnie pracować bez obaw o to, że zaraz mi komp zdechnie. Nie wiem, czy przy większym obciążeniu (takim, jakim są gry) to pomoże.

Opublikowano

No, ale bez przesady to jest GTA SA .. dziś robiłem test i GPU miało 102 stopnie -,- Pasta silikonowa jest nie wiem czy to wina tej pasty, ale jeszcze jak nie była wymieniana to był ok .

Opublikowano

Nie pitol już może miałeś Moda, ale się nie znasz byłem na największym forum Acera i dostałem odpowiedź . :

Albo coś zostało uszkodzone przy zmianie pasty albo źle nałożona pasta lub usunięty termopad lub zły docisk.

Opublikowano

Powiem ci jedno, że silikonowa pasta jest słaba i nawet to samo by było jak by jej nie było. Tak może być to, że jest coś źle dociśnięte.

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...