Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Spolszczenie dla NPC i questów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam questy i npc po niemiecku ;/, podajcie link do jakiegos dobrego tuta, bo juz szukam od godziny i nic nie znalazłem albo linki wygasły albo nie wiem.. proszę o pomoc .

82410266488940901538.png GG: 47085347

Opublikowano

Wypakowujesz mob proto z clienta(o ile masz polskie w cliencie) do xml, wchodzisz do navi-klikasz prawym przyciskiem na import wizard-klikasz dalej import z xml file- podajesz ścieżkę-tag mob-dalej-dalej. Na końcu pokarze ci się tabela, klikasz prawym na czarna strzałkę po prawej stronie ppm i dajesz "unmatch all", dajej na przeciwko vnum wybierasz vnum i dajesz kluczyk przy primary key, na przeciwko locale name dajesz gb2312name i u dołu guzik "next", dalej update/aktualizacja-next i na sam koniec start

Najprościej po prostu przenieś bazę z jakiegoś gotowca z var/db/mysql/player i mobproto 3 pliki kopiujesz do siebie

Questy tak samo, najlepiej od terenzo, cały object skopiuj i git

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

nie wiem jakie pliki masz ale coś takiego usr/home/nazwa plików/share/locale/germany i tam usuwasz folder object(zrób kopie zapasowa) i dajesz z mojej paczki(jak wgrasz nowe to ppm i prawa pliku> dasz 777 i zastosuj do plików i folderów)

Jak serwer nie odpali to czeka cie instalacja questów na nowo skryptem ale to po fakcie

2vuhg8m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...